Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepszy kabel Euro (Scart)i film DVD??

Mega Bass

Rekomendowane odpowiedzi

W związku z tym ,że są to bardzo ważne czynniki wpływające na jakość dzwięku i obrazu w KD proponuję żeby każdy grupowicz który ma jakieś faworyzowane filmy DVD i kable połączeniowe(SCART) a może inne rodzaje przesyłania obrazu.Niech o tym napisze.Na sam początek chcę zaproponować obejrzenie filmu "Gladiator" (Dzwięk w DTS -ES),"Byliśmy żołnierzami"(Dzwięk w DTS-ES),"Gwiezdne wojny"(THX-obraz i dzwięk),"Pearl Habor"(Bardzo dobry obraz i super dzwięk .Jest wersja z DTS).Jeżeli chodzi o kabel to polecam Euro SCART "BANDRIDGE"Profigold"mod:PGV 7000 OxyPure (cena ok.180 zł. dł.1.5m).Pozdrawiam !!!Mega Bass.

https://www.audiostereo.pl/topic/21033-najlepszy-kabel-euro-scarti-film-dvd/

Również mam kabelek Profigolda PG V 7000 OxyPure ( ach ten wgląd :) )

A z filmów niezłe wrażenie robią wszystkie części "Gwiezdnych Wojen" , nieźle prezentuje się "Helikopter w ogniu" ( generalnie to lubie oglądać wszystkie filmy wojenne racuje ), nieźle wygląda i brzmi Terminator 2 ( z serii qdvd, dts )

No i zapomniałbym o Pretatorze SE ( sprowadzony z Australii, dźwięk dts, odrestaurowany obraz )

Witam. Wyjaśnijcie coś więcej o tych kabelkach. Ja mam taki chyba za 6 zł i nie wiedziałem że to ma jakiś wpływ na jakość dźwięku. Wiem że długość wpływa na pogarszanie się obrazu.

Pozdrawiam

Gość Przemski

(Konto usunięte)

Również polecam PG V 7000, korzystałem z niego przez kilka miesięcy, aktualnie zmuszony jestem używać S-Video (również Bandridge), natomiast kabelek SCART-SCART PG V 7000 mam na sprzedaż.

Obecnie moje główne płytki testowe to : RESIDENT EVIL (DTS ES) oraz Terminator 2 QDVD (DTS ES) plus szereg wybranych scen z różnych filmów, które kiedyś wcześniej już wymieniałem

"Gladiator" owszem, bo to i klasyka mozliwosci dzwiekowych (a gdzie nabyles wersje w DTS-ES jesli mozna wiedziec, bo w sklepach byla tylko w DTS?)

"Bylismy zolnierzami" - niestety widzialem tylko wersje w DD5.1

Jezeli chodzi o "Star Wars" to najlepsze efekty dzwiekowe byly u mnie na "Ataku Klonow". Subwoofer odzywal sie punktowo w roznych miejscach pokoju i po raz pierwszy chyba poczulem, co to jest kino domowe i przestrzenny dzwiek :)

"Buena vista social club" - bezbledna sciezka muzyczna i jakosc obrazu...

Moza by tak wymieniac i wymieniac...

Obraz na euro (scratc) - jakis bardzo prosty ale obraz jest jak zyleta, a dzwiek mam po coaxialu za jakies 50pln :)

• 3 miesiące później...

Witam Wszystkich..

Przymierzam się do kupna kabla EURO-EURO (RGB), aby połączyć do TV 32" 100Hz z DVD PANSONIC S-49

Możecie mi coś polecić, tylko proszę nie przesadzać z ceną :))

Na allegro znalazłem coś takiego:

1. BANDRIDGE VL-7392 - 35,00 zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

2. PROLINK - 65,00 zł

Ukryta Zawartość

3. Bandridge Profigold PGV7392 - 90,00 zł - I tu zastanawiam się, czy jest sens tyle wydawać na kabel o dł 1 -1,5 m

Ukryta Zawartość

4. A może inne propozycje ?

Pozdrawiam

Pixeel

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a w "What video"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ten został wysoko oceniony

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 rok później...

Czas pognał trochę do przodu odkąd powstał ten topic, a jako że mam podobne rozterki postanowiłem go odświeżyć.

SZUKAM DOBREGO KABLA (EURO/EURO) ZA ROZSĄDNĄ CENĘ, DO PODŁĄCZENIA CYFRY I NAGRYWARKI DVD Z 32' CALOWYM TV.

Jakieś pomysły ? Linki ? Firmy ? Może coś z tych nowych, płaskich kabli euro ?

Tak samo polecam PGV 7000 mam taki kilka miesięcy porównywałem z zwykłym kabelkiem różnice widać odrazu.

Test robiłem na dwóch DVD HD 950 Samsunga.

Moim zdaniem cała seria OXYPURE jest udana.

I znowu temat umarł :(

Znalazłem taki kabelek na allegro (zresztą pijawił się on w jednym poście wyżej ale opini na jego temat zabrakło)

Ukryta Zawartość

Może jest on całkiem niezłą alternatywą dla tego drogiego kabelka o którym wszyscy piszą ?

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.