Skocz do zawartości
IGNORED

Denon 1905 + JBL E80 + Dali Concept 6

domess

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam Demonka 1905 + 1910 i chce kupić jakiś zestaw głośników 5.1 lub 7.1 ale jako że na razie budżet skromny postanowiłem kupić fronty.

Umówiłem się na odsłuch w MegaHz w Katowicach na sobotę 12.00 tak na godzinę.

Oczywiście zabierałem Moją kobietę, miała trochę kaprysów że się nie zna i w ogóle.

Zaprosili na do fajnego pokoju dwa wygodne foteliki maty wygłuszające przyciemnie światło – cóż teraz wiemy, że odsłuchy w MM czy innych marketach to jakaś wielka pomyłka.

Na początek Denon 1905 (mój) + DCD 755 AR + JBL E80 (szukam czegoś w 2000 zł)

Jak na mój pierwszy odsłuch jestem zszokowany jakością, nigdy nie słyszałem czegoś takiego. Nie wiem jak to opisać, ale spróbuje: Bas nie był ani mułowaty ani szybki wydaje mi się że taki jak powinien. Może nie schodził bardzo nisko, ale mnie się podobał. Środek bardzo klarowny bez zarzutu. Natomiast górna wyrazista ale bez przesady. Generalnie słuchając spokojnej muzyki A.M. Jopek (koncert) przeniosłem się tam na chwilkę.

Denon 1905 (mój) + DCD 755 AR + Dali koncept 6(dalej 2000 zł)

I tutaj jest już różnica bas mniej wyrazisty, środek również, góra poprawna. Generalnie wszystko poprawnie tyle że Dali brakuje czegoś tylko ciężko powiedzieć czego. Po prostu grają poprawnie. Porównując z JBLami wybór padł zdecydowanie na JBL. W szczególności mojej dziewczynie bardziej podobały się JBL. Cytuje „Tak to ja mogę słuchać Jodkowej”

Na koniec sprzedawca zapodał ekstremalnie : Denon AVC A1XV + Denon DVD A1XV + fornty chyba Paradigim (20 000 zł) + tyły B&W DM 602 S3 + sub B&W ASW 600-650 + projektor + mata. Szczerze powiem że spodziewałem się czegoś więcej, nie wiem może jestem głuchy ale nie dał by 50 000 zł za ten zestaw. Może kwestia konfiguracji elektroniki nie wiem. Generalnie mój mózg nie nadążał z odbieraniem tylu źródeł dźwięku.

Natomiast jeśli chodzi o obraz to jeszcze takiej jakości nie widzieliśmy. Cytuje moją dziewczynę „ Lepiej niż w kinie”.

Podsumowując : JBL pasowały nam bardziej niż Dali, wynikało to z faktu że dali jak powiedział sprzedawca stworzone są to muzyki klasycznej Jazzu itd. Natomiast JBL są to uniwersalne głośniki na których można słuchać wszystkiego. Najważniejsze : w trakcie słuchania JBL moja dziewczyna przeszła jakąś transformacje bo dziwnie jej się zaświeciły oczy i jak to powiedziała „Tak to ja mogę słuchać Jodkowej”. Zatem jest akceptacja na wydane już oraz w przyszłości pieniądze. Słuchaliśmy : Schiller LEBEN CD i DVD, AM JOPEK CD I DVD, DEPECHE MODE DVD , SAVAGE GARDEN CD, STING CD, KRZYSSTOF KILIAŃSKI CD.

Może ktoś słuchał Denona z Magnatami Quantum 505 lub Wharfedale Diamond? Bo cały czas się zastanawiamy co kupić.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/21048-denon-1905-jbl-e80-dali-concept-6/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.