Skocz do zawartości
IGNORED

Subwoofery Koda SW1000 i 100B

norwidos

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli ktoś posiada lub słuchał niech opisze swoje wrażenia a zwłaszcza jak się ma sprawa rzekomego buczącego wzmacniacza w subwooferach Kody?

Który lepszy zakładając że pokój ma 26m2?

Czy dwa SW1000 będą grały w STEREO lepiej niż jeden 100B?

Czy wogóle warto dopalać nimi Tannoy M2?

https://www.audiostereo.pl/topic/21279-subwoofery-koda-sw1000-i-100b/

Odnośnie SW1000:

W kinie ma to sens jeśli ustawisz niski poziom odcięcia. Inaczej charakterystyka suba sprawi, że bas około 100Hz zacznie dominować w całym paśmie. Możliwe też że przy wyższych poziomach głośności (godzina 14 i głośniej) usyłszysz wszelkie niedoróbki typu rezonująca obudowa i "prykający" bass-reflex. Ja go zatkałem ale niewiele to dało. Na plus można zaliczyć sporą moc, niskie zejścia i niezłą szybkość.

W muzyce nie wiem, zależy od preferencji. Na pewno jednak charakrer basu musi być choć trochę zgodny z tannoyami. Jedni powiedzą że koda daje potęgę na dole a inni że głośna dominuje i buczy a cicha nie ma rozdzielczości ani szybkości.

Podejrzewam, że 100B jeśli gra lepiej niż SW1000, to zagra też lepiej niż dwa SW1000.

wielkie dzięki za szybko i całkiem rzetelną informację.

Nasuwa mi się teraz pewne, czysto teoretyczne pytanie: jakie są korzyści z zastosowania 2 symetrycznie ustawionych subów?

Czy ciśnienie wytwarzane przez parę wzrośnie choć trochę w stosunku do singla?

miałem SW100B i słuchałem SW1000 i potwierdzam ze ten pierwszy jest jepszy od drugiego.Bas poprostu szybszy,dynamiczniejszy,bardziej zróznicowany.Jak za te pieniadze POLECAM!! tannoy 10sub tez nie ma startu!!:)

Toż to atak na dział ogłoszenia, kto mi się wtedy wymieni:))):DDD

A mam pytanie czy ten 100B łatwo wpada w kompresję i czy słuchał ktoś w pomieszczeniu około 30m2 bo z tego co pamiętam to Elfan ma niecałe 15 więc to żadne porównanie bo Tannoy M10 nawet w ponad 20 robi niezły łomot:))

A jak to jest gdy grają dwa suby? Co się zyskuje a co traci, poza kasą?:P

Pomijając aspekt ekonomiczny to czy dwa SW 1000 zagrają lepiej niż jeden 100B? A może lepiej 2 100B? 2 suby w 26m2 to może być rzeczywiście trochę za dużo ale wg mnie nie jest to jakiś wielki problem bo zawsze można je trochę przyciszyć a jak się zachce przykoncertować to wtedy 1 sub może nie domagać:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.