Skocz do zawartości
IGNORED

Rozszerzone STEREO w High Definition

sillmar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Nie muszę nikomu przypominać iż z niecierpliwością czekam na rozwój nowych gęstych formatów, wbrew nieuzasadnionym opiniom jakoby poczciwe 16 bitowe CD miało się świetnie. Od pewnego czasu gorącym tematem jest szybkie wejście technologii High Definition, która może poprawić kondycję srebrnych krążków po latach panowania CD, rezygnacji części audiofili na rzecz mp3 czy też powrotu innych do winylu.

Ale może mały cytat "...Technologia Dolby TrueHD została opracowana na podstawie MLP Loseless, zwiększono między innymi bitrate, dodano dodatkowe kanały, wsparcie dla rozszerzonego stereo i kilka innych innowacyjnych rozwiązań. Z MLP Loseless można było się spotkać wcześniej w DVD-Audio.

Dolby Laboratories zaprezentowały bezstratną technologię Dolby TrueHD, która została zaprojektowana specjalnie dla nadchodzącego HD-DVD i Blu-raya.

Podczas CEDIA Expo, przedstawiono zarówno Dolby TrueHD, jak i Dolby Digital Plus. Obie technologie, są kluczowymi dla rozrywki w standardzie High Definition, dla HD-DVD oba kodeki są wymogiem, natomiast przy Blu-rayu są one opcjonalne...".

Mam nadzieję iż na forum jest sporo osób zainteresowanych poprawą jakości źródła sygnału nie tylko poprzez ciągłe udoskonalanie i tak praktycznie nierozwojowej technologii Cd, lecz również poprzez wejście w świat High Definition. To dobry moment aby ulubiony przez audiofili zapis stereofoniczny znalazł również miejsce w nowej technologii, gdyż inaczej pozostanie już tylko kino domowe.

Koniec CD jest bliski, ciekaw więc jestem opinii forumowiczów na temat szans na odnalezienie się audiofili w świecie High Definition.

https://www.audiostereo.pl/topic/21312-rozszerzone-stereo-w-high-definition/
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

sillmar twoj tok rozumowania jest dziecinnyi wiedza jest niewielka i albo jestes bardzo nlodym trollem albo glowe masz kiepska...

najbardziej mi sie podobalo to ze czesc audiofilow zrezygnowala z plyty CD na rzecz mp3:):):):)

pytanie: ktorych audiofilow???? tych w krotkich spodenkach lub tych w Kobierzynie czy Tworkach - czyli badz co badz kolegow sillmara...

>> sillmar

No dobrze ale w czym problem ? Jak okaże się że jakieś nowe rozwiązanie okrzepnie na dobre poprostu kupię sobie takie źródło. Systemy wielokanałowe mnie zupełnie nie kręcą - nie mam na nie miejsca w domu.

Trzymaj się jednego wątku.

yamen

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.