Skocz do zawartości
IGNORED

kot a sprawa audiofilska :)

josef

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanie do właścicieli miauczących ustrojów :)

czy wasze pupile wykazują chore zainteresowanie sprzętem grającym - w szczególności czy lubią poznawać budowę wewnętrzną kolumn ale poczynając od strony membran oraz czy podgryzają kabelki ? jeśli tak to jak sobie z tym radzicie :) ?

https://www.audiostereo.pl/topic/21381-kot-a-sprawa-audiofilska/

Bylo kilka watkow na Audiogonie na ten temat LOL:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mnie natomiast interesuje, czy kot interesuje sie gramofonem...

pozdr.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Simon uwielbia wylegiwać się na CD-ku, na wzmacniaczu nie za bardzo może (za duży jest - kot, nie wzmacniacz - na Cyrusa) ;-) Poza tym z lubością wskakuje na kolumnę, jeśli tylko ma się skąd odbić, powodując u mnie palpitacje serca (są niedociążone i lekko niestabilne). Ale jak na razie, odpukać, nic nie zniszczył. Drapanie go w ogóle nie kręci (ma swój zestaw drapaków, na których się wyżywa).

Pozdrawiam,

Olo

Faktem jest, że i psy i koty potrafią podrapać sprzęcicho, albo odgryźć conieco ;-( Ciekawe czy w tej dyscyplinie psy czy też koty górą ? - stawiałbym w tym przypadku na koty - małe, zwinne, skoczne......;-))

Fajny temat. Moja Zuzia na szczęście od małego nie wykazywała żadnego zainteresowania sprzętem grającym. Na moje szczęście, bo ma ego tygrysa i nieokielznany charakter, wiec zadne perswazje nie wchodza w rachube,wrecz odwrotnie,potrafi wtedy specjalnie broic na zlosc:) Ma na szczescie kilka wybranych przedmiotow (dwie pufy,obite materialem krzeslo i jeden bok sofy), ktore zamienila w strzepy:) Byl czas, ze traktowala telewizor jako trampolinę i lądowisko przy wyskokach na szafę, ale już się jej odechcialo (głównie chyba z racji wieku 8 lat i wagi około 6 kilo:) Przemyka czasem między kablami, ale pomimo swojej wielkości robi to z iście kocia gracją. Natomiast kocur u znajomych o wdzięcznym imieniu Pako vel Pakuła podczas lotu koszącego w dół wygrawerował ostatnim pazurem ratunku:) w zawieszeniu niskośreniotonowca, w nowiutkim Proacu Studio 100 śliczną trójkatną łatkę. Na szczęście nie wydarł całkiem dziury tylko naruszył strukturę powierzchni, ale kumpel i tak o mało nie zanotował zejścia:) No i jeszcze u mojego szwagra (jeden z trzech posiadanych kotów Bazikiem zwany) wykorzystał Tannoya R2 jako huśtawkę, czego efektem jest ukruszony jeden kant kolumny i część półki na sprzęt:) I jak tu nie kochać kiciusiów?:)))

Naim: DAC/TP XPS (+ CA CXC) + NAC 282/TP DTCap/NAP 250-2 + Lipinski L-707 + Target Audio MR70B 

>zyzio

Mój pers Platon raz wyszedł na klatkę, kiedy schodził sąsiad z swoim psem- nastroszył sie, syczał i doskoczył do psiny tak, że tamten zaczął w panice uciekac. I kto tu kogo goni ???

Co prawda mój kocur waży ładnych pare kilo...

josef

Mówiąc najkrócej ? z kotami nie wygrasz. Sam to wiem, bo mam Ryśka. Nic nie pomaga, jak kot coś chce, to ma. No chyba że go ukatrupisz. Ale pocieszające jest to, że czasami im się zmienia. Na przykład mój namiętnie lał na kanapę. Czegośmy nie robili: zapachy, zamykanie na balkonie, zamykanie w kiblu, a skórę brał tak, że szkoda gadać. Desperacja narosła w nas do tego stopnia, że zaczeliśmy się już zastanawiać, czy go nie oddać. I nagle przestał.... Tak po prostu, znudziło mu się. Ale jeśli chcest poczytać o propozycja, jak nieskutecznie :-) walczyć z kotem, to skorzystaj z wyszukiwarki. Było na forum sporo na ten temat.

Pozdrawiam Stempur

zyzio

I za to kocham koty ? są wolne, niezależne, nie do złamania. A byle psa można wytresować, żeby robił najgłupsze rzeczy na zawołanie. I za co? Za kawałeczek kiełbasy.... Jakie to płaskie i przyziemne :-)

Pozdrawiam Stempur

Mój kocur od sprzętu trzyma sie z dala, chociaż każdy nowy dokładnie obwącha i obejży.

Czasami jak gra w piłkę to wyrwie kable głosnikowe, dzięki swojej słusznej wadze.

Co do niszczenia, to namiętnie drapie fotel, kanapę i tynk na balkonie. Próbowałem go oduczyć- bezskutecznie.

Fotel jest w strzępach :)

Za to uwielbia sie wylegiwać na teczce z laptopem

Trochę off topic. Pewnego razu kolega przyniósł swojego kocura (ponoć spokojnego melomana) bo akurat wyprowadzali się na spacer. Na początku ocierał się tylko o moje standy, później chciał spróbować jak smakuje kabel głośnikowy co wprowadziło mnie w dość nerwowy nastrój. Włączyłem się do odsłuchu dopiero po zwabieniu kota pełną michą w przedpokoju ale i tak zerkałem ukradkiem czy czegość nie dewastuje :-))) Wniosek - na kota audiofila trzeba wychować swojego :-))

Kot załatwia się nie tam gdzie powinien, bo zmieniło się coś w otoczeniu, coś co go zaniepokoiło. To coś usuniesz i po sprawie.

Moja Fruźka panicznie boi się szeleszczących toreb plastikowych, a z dużą rezerwą odnosi się do osób w kapeluszu na głowie. Nauczyłem ją, że kiedy zabiera się do drapania, a ja mówię - Nie! Fruzia nie wolno! to odchodzi. I za chwilę próbuje ponownie. Robi to ze dwa, trzy razy. Jeśli jej się nie uda, to wchodzi do swojego koszyka i drapie tak, że drzazgi lecą. Ponieważ nie ma mnie w domu często, to ona górą. Tapety, szafki, krzesła, siodełko rowerowe są zdrowo podrapane. Jeśli robię jej po fakcie wyrzuty, to podnosi leniwie głowę, patrzy zielonymi ślepiami bacznie i kiedy skończę to wraca do pozycji horyzontalnej, łypiąc od czasu do czasu okiem.

A ja siwemu obcinam pazurki i z głowy .

Ale jak do siwego przyszedł kolega ( koleżanka podrzuciła wyjeżdzając na wakacje ) to mało zawału nie dostałem . Jak sie zaczęły w nocy ganiać to dociążoną kolumnę ( całość 20 Kg ) mi przesunęły . Jak zobaczyłem jak sie kolumna kiwa na boki to obaj zostali eksmitowani w trybie natychmiastowym na balkon .

no i zdecydowałem się - zostałem kocim ojcem ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zajebisty!!!!!!

Rycho pozdrawia burasa. A jak mu na chrzcie dali?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czas na psa :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.