Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie we Wrocławiu za 14 000zł

Audio Academy

Rekomendowane odpowiedzi

Jak niektórym wiadomo we Wrocku w Delta Studio zostały Enceladusy i będą tam jeszcze do soboty do godziny 15.00

Później je zabieram, bo musze być w Łodzi na 19.00, niestety.

Także proponuje wolne odsłuchy juz od jutra do soboty do godz. 15.00

Przedmiotem odsłuchu są kolumny Enceladus, które kosztują 14 000zł. Wzmacniacz, to oczywiście Delta Studio. Być może uda sie Witkowi podłaczyć gramofon; to juz by była niezła jazda.

Poniżej zamieszczam fotki tychże kolumn.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-1595-100003036 1170275135_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ladne kolumny. Zakladam, ze konstruktorowi znane jest zjawisko dyfrakcji fali dzeiwkowej. Dlatego mam male pytanko, dlaczego nie uwzgledniono przy projekcie zmniejszenia tego zapewne niekorzystnego zjawiska chociazby poprzez zaokraglenie krawedzi ? Czyzby konstruktor uwazal, ze w wprzypadku tych kolumn dyfrakcja bedzie miala pomijalny wplyw na jakosc dzwieku ? a moze akurat w tych kolumnach dyfrakcja wplynie pozytywnie ? ;)

Pytam calkiem powaznie.

A który wzmacniacz DS bo jeżeli coś na KT88, EL34 lub 6L6 to zupełna strata czasu. Zauważyłem jednak, że wycudowali jakiś nowy na 6C33C, którego jeszcze nie słyszałem. Nie spodziewam się żadnych rewelacji tym bardziej, że cena jest zupełnie idiotyczna jak na wszystkie dotychczasowe produkty tej manufaktury.

>>Kolego grzebak

Widze, ze jaki kolwiek wpis na temat Delta Studio dziala na ciebie jak plachta na byka - daj sobie na wstrzymanie bo staje sie to zalosne - a na pewno nudne. Jesli nie masz do powiedzenia nic na temat posty to po prostu milcz

za 14 kzl to chcialoby sie miec cos dizajnerskiego, nie? wielu ludzi z branzy uwaza, ze spadek sprzedazy sprzetu hi-fi i hi-end bierze sie stad, ze nie maja poczucia, ze placa za cos wyjatkowego. taki badziewny ksztalt tych kolumn to efekt lenistwa, braku kontaktu z prasa swiatowa, oszczednosci, czy braku zaufania do mlodych, cholernie utalentowanych polskich dizajnerow? czy audiofile w tym kraju do konca zycia maja byc skazani na estetyke rysunkow technicznych?!

i co z tego? ja pytam, czy audiofile, ludzie wrazliwi estetycznie, zakladam, maja byc skazani na brzydote? i czy sie na to godza? za masakryczna kase? mam rozumiec, ze audiofil jest slepy i po amputacji?!

Popieram kolegow wyzej. Jak na 14k to slabo wygladaja, no niestety. Mysle ze przydala by sie dosc znaczna poprawa ich wygladu. Bo w takiej skrzynce to bym ich nie kupil nawet za polowe. Juz hyperiony mi sie bardziej podobaja.

z mojego myslenia niewiele wynika, lecz w skali - za przeproszeniem wiekszej - cos jednak. w ogole - co to za metoda (promocji), zeby sprzet za 14 kilo najpierw prezentowac na forum, a wczesniej gdzies tam? czy AA ma swoja strone internetowa, na ktorej najpierw zaprezentowalo swoja referencje? jesli tak, to sorry...

przepraszam że pytam ale czytając wypowiedzi nasuwa ni sie pytanie..."czy to ma grać czy wyglądać...???"

czy kiedy kupujecie kolumny to ich słuchacie czy tylko je ogladacie................................???

hmmm.... podobno audiofilskie to forum...............................???

mrbudziol - za tyle kasy kazdy ma prawo wymagac aby zestaw cieszyl zarowno oko jak i ucho. Czy myslisz, ze Ferrari i Aston Martin miałyby tylu nabywców gdyby produkowali swoje samochody wyglaajace jak pudełka po butach ? Przeciez to tez ma jezdzic, a nie wygladac :-)

_Cypis_, 20 Wrz 2005, 22:28

>majo uczyń swoje "o mnie" najpierw ciekawsze, bo też za wiele w to wysiłku nie włożyłeś ;-p

Za to cypis dużo wysiłku wkłada w każdy wątek o AA;-)

=> graaf

O czym w takim razie ma pisać Audio Academy żeby nikt nie przyczepił się o reklamę? O pszczółkach i o kwiatkach? Mnie jakoś ten wpis nie przeszkadza, mimo że AA to dla mnie konkurencja i to mnie teoretycznie powinien razić najbardziej. Jak inaczej AA miało poinformować forumowiczów o spotkaniu?

ale wiesz Jar1, prawda jest taka, że wygląda to tak jakbyście i Majo i Ty (i inni) kpili sobie i z Lukara i z regulaminu forum, niestety :(

wpiszcie coś normalnego w 'o mnie' to nie będzie takich 'zaczepek' i zyska na tym kultura forum

pozdrawiam,

graaf

Re: ARGOS, 20 Wrz 2005, 23:19

>O czym w takim razie ma pisać Audio Academy żeby nikt nie przyczepił się o reklamę?

kiedyś już wyjaśniałem, ale dobra, już się nie będę czepiał :) skoro nikogo to nie razi, może nadwrażliwy jestem :)

>Jak inaczej AA miało poinformować forumowiczów o spotkaniu?

listownie oczywiście, poleconymi :)))

[bez urazy oczywiście ;) taki żarcik]

pozdrawiam,

graaf

ps.

też informujcie o spotkaniach i nowinkach Argos :)

Estetyka to rzecz gustu. Lepiej toto wygląda na żywo, zwłaszcza w jasnych okleinach. Sam widziałem. Żeby krytykować wypadałoby posłuchać najpierw. Że drogo? No cóż... nie moja sprawa.

Gość

(Konto usunięte)

>McGyver, 20 Wrz 2005, 23:26

>Żeby krytykować wypadałoby posłuchać najpierw. Że drogo? No cóż... nie moja sprawa.

Żeby był hajfaj - musi być ponat 10 kpln

Nie rozumiesz takich rzeczy?:)

no tak w taim razie dochodzimy do tego co to jest hi-lend musi miec cene ponad 10 kzl

chcial bym zobaczyc kalkulacje ceny takiego produktu :)

wiadomo nikt tego za free nie robi mozna miec zysk na poziomie 30 -40 % ale Panowie w wykonianu DIY te glosniki z super zrobiona obudowa nie maja prawa przekroczyc 4-5 tys

wiec wynika z tego ze marzna jest iscie hi-lendowa czyli ponad 100 %

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.