Skocz do zawartości
IGNORED

Technics SL-PS770D czy Yamaha CDX 870?

misiowiec

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam jak w tytule owego technicsa zapiętego do wzmaka Yamaha AX-870 i wlasnie znalazlem do kompletu CDX 870 w cenie okolo 350zl czy zamiana sie oplaca, doradzcie! gdyz nie mam mozliowosci porownac u siebie obu na sluch. Czego brakuje mi w technicsie: zamalo agresywnosci w nikich rejstrach dosyc stonowany dzwiek, czy przy yamszce bedzie lepiej ,czy bedzie bardziej miekki, czystrzy, agresywniejszy w dole? Czy wogole oplaca sie wymienic poza tym ze lepiej prezentowala by sie do mojego sprzetu?

i ostatnia sprawa czy laser i ewentulanie inne elemnty w razie gdyby cos w nim padlo beda o wiele drozsze niz w tym technicsie, zebym przypadkiem nie zbakrutowal, poniewaz to jest sprzet uzywany wiec nigdy nic nie wiadomo?

(Kolumny z jakimi to gra to jamo 707i)

https://www.audiostereo.pl/topic/21614-technics-sl-ps770d-czy-yamaha-cdx-870/

Zgadzam się z discomaniakiem - te dwa CDki o których piszesz nie są zbyt jak to powiedzieć "dobre" :)

To też zależy czego będziesz słuchał i jakie jest Twoje podejście do "jakości" wydobywającego się dźwięku ...

Podobnie jak discomaniac sięgnąłbym mi. po pioneera jest ich conajmniej kilka w tym przedziale cenowym z dobrym fundamentem basowym, którego ci brakuje w technicsie.

Moje typy z nowszych modeli:

- PDS 904 (sam mam takiego ;) i bardzo go lubię)

- PDS 901

- PDS 802

- PDS 702

- PDS 703

- PDS 705

- PDS 707

a ze starszych:

- PD 7300

- PD 8500

- PD 8700

- PD 9700

nie pisze o PD 91/93 itp bo są ciut drogie ;)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

nikx - generalnie sie zgadzam z paroma wyjatkami: 705 i 707 sa do kitu w porownaniu do starszych klockow, 901 to rewelacja a od wszystkich starszych modeli ktore wymieniles lepszy jest PD 9300

problem polega na tym ze jest takze drozszy - nawet od 9700 a drugi - wiekszy problem dla naszego forumowego kolegi - polega na tym ze malo ktorego cdeka kupisz za 350zl...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

starsze klocki Pioneera do 350zl:

PD 8700

PD-S 601

PD-S 602

PD-S 603

watpie zeby udalo sie kupic PD 7300 i 8500 - to byly wysokie modele choc gdzies widzialem 7300 za jakies 400zl - warto dolozyc - 8500 jest na PCM 63P i cena zaczyna sie od jakis 500-600zl podobnie seria 700 - jak najbardziej warta uwagi

masz racje co do 705/707 odstają od reszty ...

co do 9300 przyznam się z przykrością nie słuchałem :(

ale popatrzyłem na alegro i znalazłem to:

PDS 602

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

PDS 702

Ukryta Zawartość

PD 9300

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jako ktoś kto dobrze zna ofertę Pioneera przestrzegam przed tym PD-S 702!!!!!!!!! Zastanawiam się czy nie donieść Allegro... Oto konkrety:

Typowa jednobitówka (jak i cała seria) robiona do 1993 roku - w katalogu 1994/95 jest już seria 3. Tak więc nie ma i nie może mieć produkowanego od bodaj 1996 lub 1997 roku DAC'a PCM 1702, który znajduje się wyłącznie w modelu PD-S 06 - jedynym późnym 20-bitowym cdeku Pioneera. Siłą rzeczy więc nie mógł też byc sprzedawany w 1999 roku i nie był, bo wtedy mieliśmy już serię 5, a w produkcji pozostawał PD-S 904 jako drugi model od góry - kosztował 1800zł a topowy PD-S 06 - 2700zł. Ceny jaką podał ów allegrowicz zwyczajnie nie było...

NIE DAJCIE SIĘ NABRAC ALLEGROWYM OSZUSTOM!!!!!!!

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.