Skocz do zawartości
IGNORED

Co to za pas podczas oglądania tv?

lukero

Rekomendowane odpowiedzi

Od dłuższego czasu podczas oglądania tv (21") zdołałem zaobserwować szeroki na jakieś 4cm pas w lewej części ekranu - wprawdzie trzeba się dobrze przyjrzeć by go zobaczyć, ale często przy jednokolorowych planszach obrazu jest mocno widoczny - ma po prostu inny (jaśniejszy) odcień;

Dotąd zwalałem winę na stary odbiornik, ewentualnie złe podłączenia na linii tv-dvd-amplituner (mnogość kabli, często za długich i zwiniętych wokół siebie);

Niestety jakieś dwa tygodnie temu kupiłem nowy 32" tv i problem nie zniknął! Wymieniłem kable na lepsze (scart, rca, antenowy), odsunąłem jeszcze dalej subwoofer i kolumny przednie (choć ekranowane) i nic. Pas nadal tkwi w tym samym miejscu.

Rozumiecie coś z tego?

Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/21675-co-to-za-pas-podczas-ogl%C4%85dania-tv/

witam

czy z każdego źrodła ?

z TV ?

z DVD ?

Z kamery ?

czy możesz przeniesć go do innego pokoju ?

sprawdź

Jeśli telewizor - to Ci wyjdzie . Bo może to silne źródło elektromagnetyczne w tym miejscu

pozdrawiam

locoloco

ten pas pojawia się tylko przy sygnale tv, przy dvd w ogóle nie występuje - też podejrzewałem jakieś silne źródło magnetyczne, ale co? Żyła wodna?

Rzeczywiście będę musiał spróbować innej lokalizacji, choć to nie takie łatwe przy tej wadze (odbiornika oczywiście :-))

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.