Skocz do zawartości
IGNORED

Sub Jamo SW200 II , dylemat laika.

fiskomp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Może najpierw mój sprzęt i do czego służy:

Ampli Yamaha RVX350+DVD+zestaw kolumn M-Audio HTS-601, przede wszystkim oglądanie filmów :)

Mam dylemat dotyczący zakupu subwoofera pasywnego, który zgodnie z tym co udało mi się znaleźć jest chyba tzw. subwooferem "przelotowym". Tzn. ze wzmacniacza do suba i od suba do kolumn.

Problem w tym, że nie mam bladego pojęcia, czy:

1. Ktoś miał doczynienia z tym subwooferem, a jeżeli opinia o nim (lub innych tego typu subwooferach) jest niepozytywna, to co mógłby mi poradzić ?

2. Takie rozwiązanie ma sens (czy polepszy sie jakość niskich tonów - bo niestety fronty nie dają zbyt niskiego basu) ?

3. Przy takim rozwiązaniu pozostałe pasmo nie ulega zniekształceniom ?

4. Ktoś zna jego parametry.

Kwestie finansowe są decydujące, niestety nie stać mnie na większy wydatek (sub aktywny).

Zaznaczam, że nie słucham muzy w stylu "łup, łup, szklanki chodzą", potrzebuję tylko trochę większego zakresu niskich częstotliwości przy oglądaniu filmów.

Za wszelkie sugestie i pomoc, będę bardzo wdzięczny.

pozdrawiam,

Fiskomp

https://www.audiostereo.pl/topic/21722-sub-jamo-sw200-ii-dylemat-laika/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.