Skocz do zawartości
IGNORED

radio samochodowe do 550 - 650zł

Simonello

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, co sądzicie o

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

No i jednak cena dobrze by było, gdyby niższa była niż 650zł

Pozdrawiam

Simonello

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/21998-radio-samochodowe-do-550-650z%C5%82/

Witam.

To może i ja małe co nieco podpowiem, w sprzęcie car audio mam pewne doświadczenie (choć obecnie sam słucham jedynie radia w aucie). Jeśli chodzi o Nakamishi to owszem jest to sprzęt z wysokiej półki biorąc pod uwagę brzmienie. Jednak pod względem wyposażenia czy też wyglądu zewnętrznego na pewno nie przypadnie do gustu mięśniakom w czarnym BMW z większa ilością szpachli niż oryginalnej blachy po wiejskim tuningu. To jest sprzęt, który cieszy melomanów... a nie fanatyków trzęsienia ziemi... Ze sprzętow bardziej popularnych ale kapitalnych pod względem dźwięku, wyposażenia, designu i funkcjonalności jedynie Alpine, no może jeszcze wyższe modele Clariona lub VDO Dayton. Wszelkiej maści Sonych, Panasoniców, JVC doradzam omijać wielkim łukiem... ale to wszystko niestety zupełnie inny przrdział cenowy... W przypadku przedziału cenowego 550-650 muszę przyznać że trudno cokolwiek doradzić... Jeśli ma to być sprzęt nowy to jedyne co przychodzi mi do głowy to podstawowe modele Pioneera. Jeśli jednak w grę wchodzi sprzęt z drugiej ręki, używanyt to osobiście brałbym pod uwagę właśnie Alpine, Clariona, VDO Dayton i Pioneer...

Jeśli pomoglem to ciesze się... jeśli nie.. to może ktoś jeszcze ma jakiś pomysł....

Pozdrawiam

Luxmany i winyle 

Za Alpine CDE-9843 dałem 699 wraz z montażem, bardzo przyjemnie gra i dość łatwy w obsłudze, aczkolwiek moim zdaniem Blaupunkt jest jeszcze lepszy pod tym względem, zwłaszcza gdy w trasie chce się przełączyć na tryb automatycznego wyboru 6 stacji o najsilniejszym sygnale.

• 2 miesiące później...

Po raz kolejny odgrzebuję temat, bo dobrego radia jak nie miałem tak nie mam.

Co możecie polecić do ok.700zł? Warunki:

- podświetlenie musi zawierać czerowny lub niebieski, albo obydwa.

- dobra jakość dźwięku

- łatwa obsługa

Teraz widzę, że sporo sprzętu staniało i mam zamiar dokonać zakupu :-)

Ja przychylam się ku Clarionom i Sony GT-500 (naprawdę tak dobre?)

Pozdrawiam i czekam na rady.

Ostatnio gdzies widziałem test tanich odtwarzaczy cd i drugi raz z rzędu wygrały Alpine i Kenwood, co pokrywa sie z moimi obserwacjami.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ale znowu gazeta (bodaj GT) testowała GT-500 i podobno stwierdziła, że jest świetny. Sam nie przepadam za Sony, a Kenwood za bardzo mnie nie przekonuje. (Choc mam już ich toster i jest super) ;-)

Jeśli potrafisz się przyzwyczaić do stylistyki Alpine'a to polecam. Po prostu porządne radio samochodowe. Nie kupuj Sony (wystrczy popatrzeć co się z nimi dzieje po kilku miesiącach eksploatacji). Radio samochodowe nigdy nie będzie audiofilskie bo: zobaczmy pod jakie głośniki jest podłączane i w jakich warunkach gra.

Z Alpine seria CDA jest bardzo dobra słuchałem sporo CDA 9812 (kiedyś jeden z wyższych modeli) i powiem szczerze jeszcze nigdy nie trafiłem na odtwarzacz samochodowy z tak naturalnym dźwiękiem i tak ogromną mocą (według pomiarów "Auto Hi-Fi & Tuning" 4x24W) Widziałem gdzieś też dosyć konkretny system oparty na tym własnie modelu.

Jeśli chodzi o obsługę kupuj tylko i wyłącznie odtwarzacze z "gałką" do regulacji głośności (szukanie w czasie jazdy malutkich przycisków grozi wypadkiem).

Niezłe jaja.....

Dziękuję serdecznie autorowi tego wątku, wszystkim którzy dali tu swój wpis, założycielom serwisu Allegro i... i samemu sobie.

A teraz powiem z jakiej okazji te podziękowania:

Kilka tygodni temu mojemu bratu skradziono w bezczelny sposób spod bloku radio Alpine cda-9812R (a mówiłem że mieszkanie na Pradze to kiepska miejscówka). Poruszony tematem obecnego wątku postanowiłem zorientować się w cenach tego modelu i trafiłem na aukcję na której jakiś pan sprzedaje bez kompleksów korpus z tego właśnie radioodtwarzacza. Pomyślicie pewnie że to zbieg okoliczności i niemożliwe żeby to był ten sam egzemplarz... BŁĄD!

Po skontaktowaniu się ze sprzedawcą okazało się że mieszka dwie ulice dalej od miejsca zdarzenia. Przypadek?

Trzymajcie kciuki za akcję "Alpine return" :-)

>To w zamian podaj mi dokładne wymiary frontu radyjka :-)

Z tego co się orientuję wymiary są znormalizowane. standart to wymiar 1DIN wilekość ramki jak na zdjęciu. Natomiast sam korpus też na pewno ma wymiary identyczne w każdym modelu ale... nie wiem jakie one są.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Hmm, trochę poszukałem i niestety znalazłem inne wymiary: 178mmx50mm. Już nie wiem, które właściwe :/

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No cóż, jeszcze będę się rozglądał :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

WItam !

Ja tradycyjnie polecam Beckera, nikt ci go nie ukradnie bo niewyglada bajerancko a kolory wyświelacza można zmieniać od zielonego do czerwonego. W lepszych wersjach podwójny tuner radiowy a wszystko to za uzywanego w śmiesznej cenie ( mam już drugi model z początku lat 90-tych wykonanie dużo lepsze niż te obecne "świecidełka" :) )

Pozdr.

ja zdecydowanie poelcam cos od JVC! tak tak,JVC,wczesniej mysalłem ze JVC i car audio to nie to,pioneer alpine miałem kupowac,ale jak posłuchałem JVC to juz wiedziałem co kupie;).Naprawde polecam,jakosc dzwieku,czystosc itd,nieporównywalnie lepsza od Alpine w tej cenie jak i Pionerków.Wiadomo,nie jest to audiofilskie brzmienie ale jak do samochodu całkiem całkiem.

malywojt, 23 Cze 2006, 17:44

>=>Koyotee

>

>Skop tylek temu zlodziejowi, od nas wszystkich.

Sprawa się wyjaśniła można powiedzieć pozytywnie. Okazało się że nie trzeba było nikomu kopać tyłka. korpus radia które sprzedawał ten gość na allegro nie pochodzi z kradzieży (jednak zbieg okoliczności). Plus w tej sytuacji jest taki, że mój brat kupi prawdopodobnie od niego radio (panel mu został w kieszeni po "odwiedzinach" panów w szeleszczącym wdzianku).

Ciekawi mnie tylko jedno: kto teraz sprzedaje (sprzedał) to skradzione radio... może też ktoś dwie ulice dalej, tylko w drugą stronę.

Podsumowując: mój brat ma szczuplejszy portfel o kilkaset złotych (radio i szyba) a jakiś baran ma kłopot ze sprzedażą zepsutego (tak jest skradzione radio było niezbyt sprawne) odtwarzacza... chociaż tyle MęCZ SIę PIE...ONY ZłODZIEJU!!!!

Chyba ostatecznie zdecyduję się na Sony CDX-GT500. Nigdy nie lubiłem tej firmy,a le cóż- może to perełka.

Zostało polecone mi już przez kilku sprzedawców, więc myslę, że się nie przejadę. Choć jeszcze nie zakończyłem poszukiwań.

Polecam Tobie takie radyjko

Ukryta Zawartość

Mam takie od roku i jest swietne, ma metalowy przedni panel, czerwono niebieskie podświetlenie przycisków,

niespotykany czarno-biały ekran i gra całkiem nieżle. No i menu jest bardzo przejrzyste, nowe w sklepie kosztuje

1399pln.

Ukryta Zawartość

Niee, używane odpada, a poza tym niedawno straciłem szacunek dla Blaupunkta - miałem ich wcale nie tanie głośniczki - zagrały tak badziewnym dźwiękiem, że szkoda gadać. A poza tym to radyjkco trochę za drogię, a ja znowu zmieniam zaintersowania - tym razem to już Clarion. ;-)

rada - na sprzęcie samochodowym mam nalepki z podanym nr telefonu i tekstem "jesli przypadkiem znalazłeś się w posiadaniu tego sprzętu - za zwrot nagroda"

zawsze jest szansa że w wypadku kradziezy uda się odkupić swoją własność

na czołówce od tyłu mam wydrapany numer telefonu i napis "za zwrot nagroda" ...raz zostawiłem ją w pewnym klubie

house i zadzwonił do mnie szeh ochrony zapraszając po odbiór - o nagrodzie nie chciał słyszec , nawet piwa nie chciał

bo w pracy nie pije - zaskoczony byłem - jednak niektórzy ochroniarze to porządni ludzie

drugi przypadek - wiele lat temu sprzedałem najwyższy model decka pioneera kex m 900 rds - unikat z procesorem dźwięku - wyprodukowano 5000 sztuk - sprzedałem go koledze gdy przechodziłem na 960tke clariona - kolega był fanem 900tki pioneera ale miał już chyba 3 sztuki - po pewnym czasie moją sprzedał swojemu koledze...

...i pewnego dnia ktoś zadzwonił do mnie że znalazł w ogródku panel z nr telefonu :)

poinformowałem mojego kumpla o fakcie a on swojego - i okazało się że kolega kolegi będąc w stanie nazwijmy po lekkim spozyciu skracał drogę do domu przechodząc przez płot i czyjś ogródek... panel zgubił i oczywiście nie miał bladego pojęcia gdzie ...jakież było jego zdziwienie gdy dostał numer telefonu do kogoś kto go znalazł

...i oddał za dwie flaszki wódki :)

...czy razem wypili nie wiem - ale raz jeszcze radzę - wydrapujcie numery swoich telefonów !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.