Skocz do zawartości
IGNORED

Sennheiser, ale które? HD 500?

Alucard

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem posiadaczem Irivera 795 i poszukuje DOBRYCH słuchawek do niego. Ditychczas miałem Sennheiser HD 202 dwa razy, bowiem za kązdym razem urywał się kabelek wchodzący do słuchawki... to niestety wada tego modelu - bardzo delikatne kable.

Poszukuje słuchawek do 300-350 zł. Nie mogą to być pchełki ani żadne clipsy bo nie znosze takich sluchawek...

Myślałem o HD 500 lub HD 515... jednak 515 są podobno przeznaczone do bardziej "mocnych" urządzeń..

Poradźcie mi... a może coś innego niż Sennheiser. jeżeli tak to plz, podajcie ze 3-4 modele naprawde godne uwagi... muszą grać czysto i przyjemnie dla ucha, bowiem mnie wkurza byle szmer :P.

Czekam i dzięki !!

Konrad

https://www.audiostereo.pl/topic/22125-sennheiser-ale-kt%C3%B3re-hd-500/

Witam. Sluchalem Seenheiserow HD515, sa jak najbardziej warte swojej ceny. Pasmo bardzo wyrownane, srednica i przestrzennosc naprawde niezla, basy koncza sie w granicach 50Hz. Czytalem ostatnio w jakiejs gazetce test sluchawek z przedzialu cenowego 100-1kzl, HD515 dostaly bardzo dobre noty, ale HD555 zostaly wyroznione najbardziej. Ja sugerowalbym Ci HD555, na allegro mozna je kupic prawie o 100zl taniej niz w sklepie.

hehe, nie sa przystosowane to wrecz znakomite:D Pewnie fachowiec z eurortvagd lub sklepu dla idiotow.

Sennheiser 555 jest fajny a parametry pozwola wysterowac go przez irivera.

Z rzeczy mniejszych beyerdynamic dt231, tanszy ale tym sie nie przejmuj. To tylko swiadczy o powaznym podejsciu do klienta, ze cena jest zblizona do niemieckiej.

Cześć,

Miałem kiedyś ten sam dylemat. Słuchałem wielu modeli Senków. Zakładając, że jest to zakup na długie długie lata dołożyłbym parę złotych i kupił HD580. Porównywałem (o ile dobrze pamiętam) 555, 260, 575, 580, 595, 600. HD580 okazały się najbardziej naturalne, liniowe, bez eksponowania któregokolwiek zakresu, a po zdjęciu perforowanych osłonek słuchać można godzinami, dniami, tygodniami, ... Doszła fantastyczna przestrzeń (rzadko odczywalny aspekt w słuchawkach), lekkość brzmienia i lepsze dolne rejestry. Najlepiej to mieć możliwość bezpośredniego porównania (iść z własnym żródłem) i wyboru w/g własnego upodobania brzmianiowego, wszak ile głów tyle gustów.

Jestem właścicielem Sennheiser 555. Są świetne do sprzętu stacjonarnego ale NIE NADAJĄ się do iRivera! Bo to tak, jakbyś chciał skopać koparką przydomowy ogródek. Pamiętaj, że 555 są zakończone dużym jackiem - jak dołożysz przejściówkę, to załatwisz gniazdo iRivera na amen.

Ja - po wielu eksperymentach - używam iRivera 895 z Kossami Porta Pro ( na Allegro 168PLN w sklepach 320 PLN) i zapewniam Cię, że jest to najlepsza kombinacja.

Pzdrv

witam... postanowilem kupic HD 515 ;).Jakość mnie zadowala, słuchawki wygodne i dobrze grają. Nie zaluje zakupu, zwlaszcza ze kupilem za 279 a normalnie 350-360 zł ;)

Pozdroo 4 all

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.