Skocz do zawartości
IGNORED

dobór komponentów do systemu

jgx

Rekomendowane odpowiedzi

witam

jestem w trakcie budowy budżetowego systemu (patrz "omnie"), a ze jestem początkujący w tych tematach prosiłbym bardziej doświadczonych kolegów o porade. Narazie zakupiłem KEF q1 z drugiej ręki i do tego przedwczoraj na niemieckim ebay marantza pm8000 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

i teraz chciałbym zakupić kabelki do tego: z głośnikowych upatrzyłem sobie QED SILVER ANNIVERSARY-Bi-Wiring ale jeden z kolegów forumowiczów (pozdrawiam:) twierdzi że do mojego zestawu będą zbyt jasne i jednocześnie poleca na góre XLO ER14 a na dół Real Cable TDC300 które podobno mają świetny bas. W związku z tym prosiłbym aby szanowni forumowicze wypowiedzieli się w temacie tych kabelków i doradzili co byście zastosowali w tym zestawie, prosiłbym terz o polecenie jakiegoś interkonekta który by do tego pasował (w cenie góra 150 za używany) i jeśli można kilka słów o charakterze brzmienia moich elementów szczególnie chodzi mo o pm 8000 (czy gra jasno czy ciemno, jaki ma bas itd). Wiem że kolejnym krokiem po wzmaku powinno być CD ale z różnych względów chce najpierw zakupić okablowanie głośników, zaznaczam że z wyszukiwarki kożystałem skrzętnie:) ale jakoś odpowiedzi na moje pytania nie znalazłem.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/22165-dob%C3%B3r-komponent%C3%B3w-do-systemu/

co to Panowie nikt nie chce pomóc początkującemu??? myslełem że to forum jest międzyinnymi do tego czyżbym się mylił? czy może z moim pytaniem jest coś nie tak? jest głupie, może obrażliwe a może nikt tch elementów porostu nie zna bo są tak unikalne w świecie???

pozdrawiam

Nie będę doradzał ad. konkretnej markiczy modelu, ale odradzałbym użyciedwóch róznych marek kabli. Dlaczego? Jeden może byćszybszy, drugi wolniejszy. Prawie zawsze straci się na spójności brzmienia. Osobiście od paru lat preferuje w całości okablowanie od jednego producenta od sieciówek, łączówek po głosnikowe.

Real Cable TDC300 są muląca i rozwlekłe, miałem i sie pozbyłem, nie polecam lepsze są BM250. Tak sie skłąda że również mam Kefy ale Q5 i moim (jak na razie) strzałem w dziesiątkie okazały sie kable LINN K20.

jejku,jgx masz problem,byc moze za kilka dni sprzedam moje VDH CS 122,jak cos pisz na priva,cena dosc niezła;) Masz moje kolumny a ja miałem te kable z tymi kolumnami wiec mniej wiecej wiem jak brzmia z tym drutem:)

Ciężko poradzić co do wyboru interkonekta jak jeszcze nie masz CD. Mam podobny wzmacniacz (PM7000) i w połączenie z odtwarzaczami Marantza świetnie spisywał się z różnymi XLO, Van den Hul, Cable Talk, gorzej z Siltech, Oelbach. Najlepiej wypożyczyć za kaucją i potestować na swoim systemie i płytach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.