Skocz do zawartości
IGNORED

Nieśmiertelny tannoy czy coś nowego...

komar

Rekomendowane odpowiedzi

Znów czytam czytam i nie moge dojść do żadnych ciekawszych wniosków. Mam u siebie starego technicsa (wzmacniacz) w połączeniu z tannoykami m2. Sprzęt ten dość blado wypada przy muzyce której słucham. Niestety nie należe do "starszego" pokolenia które NIE słucha dość nowej muzyki co wiąże się z tym że często typ muzyki niezbyt pasuje do sprzętu który posiadam - poprostu gra źle.

Mam nadzieje ze nikt nie potraktuje mnie jak kolejnego techniaka który marzy o wielkim basie i super głośności. Chcę się tylko was poradzić na co (koszty w granicach rozsądku) mógłbym wymienić sprzęt który mam tak aby pasował raczej do więszkości "Stylów" muzycznych. Nie ograniczam się tylko do np hous`u itp. Chce żeby grało wyraźnie, przejrzyście i dynamicznie. z kolumn po cichu zastanawiałem się nad np jbl e-30 natomiast duże wątpliwości dco do wzmacniacza (jego typów brak). Mam nadzieję że ktoś z was będzie skłony jakoś pomóc doradzić. pozdrawiam

Witam!

no jest to problem, faktycznie, wiem coś o tym bo sam zadręczam forum swoimi pytaniam, tyle że w odwrotnym kierunku zmierzam...

Mam swój wzmacniacz do sprzedaży - Denon 725R, poczytaj, popytaj, jesli będziesz zainteresowany, odezwij się na priv czy zadzwoń, dane masz "o mnie", cena do ustalenia lecz jak najbardziej w granicach rozsądku jak sądzę.

Wydaje mi się że do takiej muzyki jakiej słuchasz będzie dobry, wiem, każdy sprzedający tak mówi, ale to forum potrafi zweryfikować kazda ofertę, a opinia, no cóż, każdy ma swoje własne uszy ale nie zawsze masz okazję przekonać się empirycznie z czym ci przyjdzie obcować na dłużej, po to forum właśnie istnieje. Oczywiście jeżeli mieszkasz na Górnym sląsku czy podbeskidziu zapraszam na odsłuch, moę też wypożyczyć go potencjalnemu zainteresowanemu.

Uczciwie wyznam, że nie wiem jak ów wzmak grałby z JBL-ami, nie miałęm nigdy z nimi do czynienia, kojarzą mi się właściwie tylko ze sprzetem estradowym, ot taka mała ignorancja płynąca z niewiedzy. Z Tannoyami M1, M2 i M2.5 grał bardzo fajnie, kiedy się wygrzały i osłuchałem z dzwiękiem, było przyjemnie, choc pierwotnie przy M2.5 zatykałem uszy :) Z B&W 302 i 303 to był dynamit, rozrywkowy żywioł, którego w pewnym momencie, po osiągnięciu magicznego wieku nie potrafiłem dłużej znieść no i teraz nastał czas zmian.

Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.