Skocz do zawartości
IGNORED

Pytanie do użytkowników listwy Lestar

MarioSan

Rekomendowane odpowiedzi

Mieszkam w ponad 30-letnich blokach, gdzie instalacja nie grzeszy jakością (aluminowe druciki) no i niestety jak to w bloku, słyszę dość często załączanie różnych urządzeń w postaci suchych trzasków w głośnikach (tak myślę że to od tego) w związku z tym pytanie: czy listwa marki Lestar a konkretnie model LF2001 odseparuje te nieprzyjemne zakłócenia?? Może macie inne sugestie co do zakupu listwy, z góry uprzedzam że nie stać mnie na zakup megawypasów za kilkaset złotych, więc proszę o jakieś sensowne sugestie, a może tak jakieś DIY??

Filtercon- mam taka i polecam:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ja jednak polecilbym dobre DIY. Moze troche drozej wyjdzie od Lestara, ale za to mozesz liczyc na duza poprawe dzwieku i znikniecie problemow o ktorych piszesz. Warunkiem jest dobre wykonanie takiej listwy przez kogos kto sie na tym zna. Polecilbym Ci osobe ktora zrobila dla mnie listwe, ale niestety byla to produkcja ograniczona do paru sztuk dla znajomych, a szkoda...... ;-)

Saturn, Wa-wa. Masz listwy Fellowes i chyba lepsze - BELKIN. Ceny od ok. 70 do 100zł/szt..

Osobiście to wybrałbym chyba model topowego BELKINA z uwagi na parametry...

Pozdr.

jeżeli nie masz tzw.hi -endu to polecałbym ci chyba najtansze rozwiązanie kupić duże pierscienie ferytowe albo nawet takie jak są na kamerach składające sie z dwóch częsci i pozakładać na kable sieciowe możliwie jak najbliżej obudowy sprzętu a do przedłużacza wstawienie kondensatora przciwzakłuceniowego 0,22uF jak to ci nie pomoże to żadna listwa przy dziadowskiej instalacji elektrycznej nic ci nieda , a najlepiej gnębić spółdzielnie żeby fachowcy zrobili przegląd instalacji elektrycznej (powiesz że na przykład jak włączasz pralke to ci światło przygasa w całym mieszkaniu)

Porządna instalacja sieciowa to podstawa. Jeśli nie ma w gniazdku zerowania, listwa będzie tylko przedłużaczem.

Prawda jest i taka, że jeśli u mni ew domu włączyć żelazko to i listwa ACAR niewiele pomaga - na ekranie monitora LCD pojawiają się prążki :(

Mówię, że listwa nie jest panaceum na wszystkie bolączki i śmieci z sieci.

Dobre rozwiązanie to współczesna, odebrana/sprawdzona przez wykwalifikowanego elektryka instalacja i może parę listew do testów ?

Jednak nie sadzę, że ktokolwiek praktycznie zechce się w to bawić. Producenci zalecają sami jaka listwa lepsza do czego. Na wszelki wypadek warto samemu zapoznać się z jej parametrami - który za co odpowiada i jak świadczy o jakości listwy można przeczytać na jej opakowaniu lub stronach producenta. Wczoraj i przedwczoraj się tym tym tematem trochę interesowałem, porównując parametry listew różnych producentów w kilku sklepach wa-wskich oraz oceniałem jakość obudów (i ew. możliwość ich niekłopotliwego demontażu).

Zdaje się, że agresywnie wchodzi na pole listew firma TRUST. Tani, budżetowy model w nie najgorszej jakości obudowie z tworzywa to koszt zaledwie ok. 30zł. Parametry - jak za tę cenę ;)

Pozdr.

A teraz to mam dylemat, czy ten Lestar:

Ukryta Zawartość

czy też może ten Belkin:

Ukryta Zawartość

?????????????

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Lestar niestety nic nie dał, trzaski jak miałem tak mam... :< Chyba pociągnę osobny prąd pod audio, wepnę się przed bezpiecznikami i zrobię osobny kabelek z osobnym bezpiecznikiem, pytanie tylko czy to coś da?? Czy omine w ten sposób zakłócenia z domowej sieci??

• 2 tygodnie później...

Panowie, mam takową listwę 2001 FTA, świecą mi się dwie kontrolki, ta jedna jest od bezpieczników, ona sygnalizuje niesprawność układu czy jego poprawne działanie?

Tak pytam bo opis z tyłu jest niejasny-"sygnalizacja niesprawności bezpieczników". Może np. działac mimo niesprawnego układu przepięciowego, tzn. fakt prądu w gniazdach?

u mnie też świecą się dwie kontrolki na stałe - i chyba we wszystkich tych listwach, a przeszło tego przez moje ręce sporo.

wyjmij bezpieczniki - jedna kontrolka zgaśnie.

He,he... kolega ma poczucie humoru, dobre to było.

A tak poważnie, mam rozumieć, że swiecąca się dioda (ta od bezpiecznika) oznacza prawidłową pracę listwy, tj. system antyprzepięciowy działa, tak?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.