Skocz do zawartości
IGNORED

Do użytkowwników SAMSUNG HD 945

NickSon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zachęcony postami wychwalającymi te sprzęty czyli 745 i 945 zdecydowałem sie na zakup nie tylko ze wzgledu na nowe mozliwosci typu SACD HDMI itp ale i na dzwięk ze zwykłych CD spodziewałem sie jakiegoś zaskoczenia a jak narazie jestem skłonny tego klamota o ściane rzucić. Moj stary pionek pds 702 gra o niebo lepiej nie jestem znawca w odsłuchach nie wiem na co dkladnie zwracać uwage ale ten samsung jest plaski jak decha nie ma przestrzeni basu przy pionku nie za duzo. I teraz sie zastanawiam czy aby samsung ten nie jest zwalony moze jakis grzebany czy co kupilem na all.. nowy z gw. jeszcze jedna sprawa ktora dla mnie jest dosc dziwna to bardzo slaby sygnal na wyjsciu w porownaniu do pionka jak i do mojego starego dvd yamahy wiec jest to tez zastanawiajace w aplitunerze trzeba galke podkrecic gdzies o 7dB to wg mnie dużo. Na wyjściu jeszcze pradu nie mierzyłem. Coś mi tu kurcze nie gra napiszcie co o tym myślicie bo narazie siedze wku...... jak szopen. Moze na tym forum i w gazetach jakieś silne lobby samsunga działa :).

no szajsa podlaczalem i tak i tak gra tak samo srednio :) co do slabego sygnalu na wyjsciu to sprawdzilem prad i jest troche nizszy niz w moim pionku i yamaszce tzn 1.9 szajs reszta powyzej 2.2 nawet 2.3 choć podobno to nie ma znaczenia (tylko jak po sluchaniu na szajsie wlacze inne zrudło to jak rypnie...). jutro jeszcze umowilem sie na odsluchy z kumplem na klonach kolumn proaca i lepszym piecu niz moj amplituner. Poza tym dodam ze podswietlenie tego dvd to masakra poprostu stwierdzam ze w samsungu pracują ludzie ślepi bo ianczej wytlumaczyc tego sobie nie ptafie co za ćwoki. Na tym wyswietlaczu nic nie widac z wiekszej odleglosci niz 1.5m to podwietlenie oślepia :) i juz co sie tam wyswietla nie widac :)

Lecz w nosie z tym nawazniesze sa opinie na temat dzwięku CD jak go oceniacie w tym modelu i czy to mozliwe ze pion 702 gra lepiej.

Nie wiem co wychodzi z FL i FR analogowego 5.1 przy odtwarzaniu plyt. Wzmacniacz stereofoniczny radzilbym podlaczac tylko do wyjsc oznaczonych "Audio L-R".

Poziom sygnalu 1.9V (co bylo na wejsciu? sinus 1kHz?) jest zupelnie normalny. Jest to tylko niewiele ciszej od 2.3V.

Podswietlenie Szajsungow to masakra, zgadzam sie.

Moj Szajsung gra conajmniej na poziomie mojego glownego zrodla stereo. Jezeli dodamy do tego wieloformatowosc i cene, wybor jest prosty.

tak mierzylem na sinus 1khz 0dB ok no nic bede musiaj sie przyzwyczaic ze cd bedzie sporo cichszy niz np tuner czy komputer . Jutro jeszcze kupel zajdzie do mnie z świetnym klockiem CD pionieera 9700 zrobimy konfontacje w innej konfiguracji niz moja. Słuchaj Mariusz piszesz ze gra podobnia jak poprzedni sprzet a co wczesniej miales jesli chodzi o cd. Zapytam jeszcze może kotoś juz szperal w tych sajsungach jak to jest z tym podswietleniem wyswietlacz podswietlany jest diodami czy zarowami ten przycisk power niebieski tez przydalo by sie stonowac. jaki tam jest dostęp do tych swiecacych elementow i czy łatwo to zmienic chcialbym zmienic pod yamahe czyli na bursztyn. Poza tym piszcie jeszcze jakie byly wasze wrażenia na cd i z czym równaliście.

Po pierwsze - daj szajsungowi trochę pograć bo u mnie w miarę uzytkowania nabierał kultury. Początkowo rzeczywiście grał ostro i miał wycofaną srednicę i bas, z czasem wszystko się bardziej wyrównało, porawiła się przestrzenność. Druga sprawa to sprzet towarzyszący. Moim zdaniem charakter szajsunga nie pasuje do ampla yamahy bo gra jasno i detalicznie, brakuje mu trochę "ciała" a taki zwiewny dźwiek szajsunga poteguje najgorsze cechy amplitunerów yamahy - to jest słabe wypełnienie średnicy i wątły bas. U mnie na harmanie jest dobrze bo wystepuje synergia - raczej ciemno brzmiący amplituner i ozywia się dzięki samsungowi, a bas i wypełnieni dźwięku są nadal dobre. Z harmanem szajsung zagrał lepiej niż z Rotelem 930AX a to juz jednak coś. Dopiero podłączenie cd-ka z przetwornikiem A.Stelmacha pokazało wady samsunga - po prostu soniacz z tym przetwornikiem zdmuchnął szajsunga bijac go pod każdym względem i dało się to nawet usłyszeć na amplitunerze KD czego się szczerze mówiąc nie spodziewałem.

dla zainteresowanych. Dzwoniłem do serwisu w sprawie podswietlenia podobno koloru na wyswietlaczu sie nie da zmienic jedyne co to przyciemnić. Diode od powera mozna zmienic w moim przypadku chyba zdecyduje sie na pomarańcz troszke przypasuje do yamahy. Koszt obydwu zabiegów to jakieś 80zł bez straty gwarancji.

Jestem w posiadaniu szajsunga, co prawda dvd z vcr (940) ale jeśli chodzi o dźwięk nie powinno być wielu różnic. Niestety jest on płaski jak decha i koniec. Zero przestrzeni. Polecam podłączenie do dobrego wzmaka bo inaczej do bani. A do tego wszystkiego tandetne wykonanie. Nie rzucałbym o ścianę bo na bank się rozleci w drobny mak.

Co do podłączania. Spróbuj przez inne wejście w ampli. Jeśli to ma być stereo spróbuj nie pod wjeście dvd a np. cd.

tja... nie kupujcie nowego Passata - jeździłem VW Transporterem i ani to wygodne ani szybkie wprawdzie to nie passat ale też volkswagen i w większej róznicy pewnie nie będzie...

pozdrowienia dla cieńkiego bolka :0)

Oj daj spokuj klemens. Tak mi się napisało. Ojciec posiada jakieś dvd szajsunga i jest to samo. Mam doświadczenia z 2 odtwarzaczami, kolega tu pisze o trzecim więc na tej podstawie wysnułem wniosek że tak to jest z tymi szajsungami.

Napisałem tak bo wszelkie generalizowanie na temat modeli danej firmy jest niebezpieczne. Tak jak nie warto porównywac np. zwykłych odtwarzaczy CD z klasą ES bo to całkowicie rózne urzadzenia. Podobnie jest z denonami, Pioneerami i właściwie wszystkimi innymi firmami. Sam mam HD745 i uważam że w swojej klasie cenowej jest to rewelacja, choć tak jak pisałem wiele zależy od sprzetu towarzyszącego. Wiem ze w tej cenie mozna kupić jakis uzywany CD-k który zagra lepiej ale trzeba pamiętać że po pierwsze jest to sprzęt nowy, a po drugie to urządzenie wielofunkcyjne i oprócz płyt CD przede wszystkim odtwarza płyty DVD. Mamy zatem przyzwoity CD-k w połaczeniu z przyzwoitym odtwarzaczem DVD i SACD jako bonus.

Jaki sens ma taka awantura ? NMa tym forum mozna w wyszukiwarce znaleźć parę fachowych dyskusji na temat 745/945. Podobnie w prasie HiFi i Audio- zawsze samsung wypadał jako rewelacja. A tu nagle gostek zdobywa to cudeńko za 199zł w Hipermarkecie i o ścianę ? Człowieku wydaj jeszcze zaoszczędzone pieniądze na lepszy sprzet i kolumny (na odtwarzaczu zaoszczędziłeś 5-10kzł w porównaniu do podobnie grajacego CD a przecież masz jeszcze SACD) potem kup w tym samym markecie Dark Side Pink Floyd w SACD MC i na drugi dzień napisz jak wymiękłeś.

jesli chodzi o zakup to niestety (ale o tym juz pisałem) dokonałem go na allegro od tego ktory ma chody i zaklepał podobno ich 10 po 199 :) a sprzedawal po 500 :) niestey jakoś przeoczylem ulotke EURO. Moj pierwszy post to byly pierwsze wrazenia z odsłuchów może nie dokońca trafne... Ale fakt czy za 199 czy za 500 to i tak narazie najlepszy zakup jeśli chodzi o jakość/cena :)

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.