Skocz do zawartości
IGNORED

angielski ebay-pomożecie?

annawroc

Rekomendowane odpowiedzi

czy ktoś byłby tak łatwowierny;) i uprzejmy,żeby zalicytował dla nas coś na ebay uk?znajomy ,ktory jest w Anglii ma założone konto na niemieckim i nie moze licytować na angielskim niestety.adres i wszystkie dane mamy, chodzi tylko o zalicytowanie,a reszta się zajmiemy.konta nowego nie może założyć,bo jeszcze nie ma karty kredytowej.aukcja kończy się jutro wieczorem,dlatego też temat został założony w najbardziej poczytnej zakładce.nie ukrywam,że liczymy na odzew:)

https://www.audiostereo.pl/topic/22600-angielski-ebay-pomo%C5%BCecie/

z ciekawości - zarejestrował się na ebay.de i nie podał nr karty kredytowej do weryfikacji i dlatego nie może licytować na co.uk? Czy po prostu sprzedający blokuje licytujących spoza UK?

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Witam - ciekawe , mozecie zarejestrowac sie na ebayu od razu bez potrzeby podawania czegokolwiek...

Moze mnie bylo latwiej bo podalem adres angielski .. po15 min mialem sprawne konto...

zaproponuje coS nieuczciwego ale nie do konca.. znajdzcie bylejaki adres brytyjski , z kodem pocztowym

podajcie swoje imiona i wazny adres maila . przed licytacja zapytajcie sprzedawce czy wysle towar do polski..

i po sprawie

CO za sciema z tym ze nie mozna z niemieckiego na angielskim kupowac???????????Jak masz konto na niemieckim to mozesz na calym swiecie kupowac, nie wiem jak to z polskim jest ale powinno byc tak samo. POzatym nikt nie wymaga na ebayu zeby podawac numer karty kredytowej????Kolega chyba wam bajek naopowiadal, ebay chce numeru ale nie karty kredytowej tylko konta i to dopiero wtedy jak sie cos sprzedaje a nie przy zakupie. Polecam sprobowac kupic cos z ebay.co.uk poprostu z polskiego konta, wiem ze to dziala bo ode mnie kupowal kiedys cos koles z Polski a ja mam konto na ebay.de...pozdro

Moze w kazdym kraju jest inaczej....nie wiem w kazdym razie na ebay.de tego nie ma i dziwi mnie ze wyspiarze sa tacy szczegolowi. Ja czesto sprzedaje sprzet ludziom z roznych krajow, ostatnio nawet z Rumunii...Co jest z polskim ebayem???Nie mozna w innych krajach kupowac czy nikt nie probowal????

witam. zarejestrowalem sie jakies ponad 2 lata temu na amerykanskim e-bay'u (.com) podajac polski adres zamieszkania. oebcnie od ponad dwoch lata mieszkam w uk ale na e-bay wrocilem dopiero jakos w kwietniu tego roku. nie mialem zadnych poroblemow ze zmian adresu, nie mam tez zadnych poroblemow z zakupem np z niemieckiego e-bay'a. jako kupujacy nigdy nie zostalem zapytany o nr karty kredytowej czy nr mojego konta bankowego (no chyba ze sie korzysta z paypal'a). o to chodzi na e-bay'u nie wazne gdzie sie mieszka, nie wazne gdzie sie zarejestrowalo monz kupowac wszystko co jest tam dostepne. jedyne ograniczenia narzucaja sprzedajacy bo nie zawsze zgadzaja sie na wysylke za granice.

pozdrawiam

Niedawno zarejestrowałem się jako kupujący na ebayu polskim. Moje konto działa automatycznie również na międzynarodowym. Można wtedy kupować na całym świecie, za wyjątkiem sytuacji kiedy sprzedający nie ma ochoty wysyłać towaru do jakiegoś kraju, lub jedyną formą rozliczenia jaką dopuszcza jest paypal, który w polsce nie działa. Chętnie bym Ci pomógł, ale przy kompie będę dopiero w piątek po południu.

"A little knowledge inclineth men's minds toward atheism, but greatness of knowledge bringeth men's minds back again to God" Lord Bacon

chodzi o to ,ze sprzedajacy blokuje osoby ,ktore zalozyly konto poza UK.sami chcielismy zalozyc konto na uk podajac jego angielski adres i niestety kazali nam podac nr karty kredytowej.

czy ktos z forumowiczów się podejmie?bylibysmy wdzieczni

• Redaktorzy

Moge sprobowac, jesli to jeszcze aktualne. Nie rozumiem jednak zupelnie, JAK sprzedawca moze blokowac osoby ktore zalozyly konto na nie-narodowym ebay. Takie dane sa chyba poufne, moze jeszcze dostaje informacje o adresach i numerach kart?? To jakas bzdura. Mam zalozone konto na angielskim, kupowalem parokrotnie na niemieckim i nie bylo problemu. Jedna sprawa - nie mam pojecia, jak dziala Paypal, nie korzystalem i nie jestem tam zalogowany.

Po dłuższym zastanowieniu dochodze do wniosku, ze mogloby mnie to narazic na pewne niedogodnosci, ale troche fachowej wiedzy przekazane jest w tym linku. Korzystalem z niego preparujac nr karty wlasnie pod pytanie w ankiecie rejestracyjnej i go przyjelo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>chodzi o to ,ze sprzedajacy blokuje osoby ,ktore zalozyly konto poza UK.sami chcielismy zalozyc

>konto na uk podajac jego angielski adres i niestety kazali nam podac nr karty kredytowej.

Najprościej napisać do sprzedającego, wytłumaczyć sytuację i poprosić, aby zniósł ograniczenie i umożliwił wam zalicytowanie.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Jóźwa, pay palem sie nie przejmuj.zrobimy przelew na jego konto,albo wyśle za pobraniem do tego kolegi z Anglii,a on do nas,bo niestety sprzedajacy tylko do UK wysyła.szczegóły podam Ci na maila

>Moge sprobowac, jesli to jeszcze aktualne. Nie rozumiem jednak zupelnie, JAK sprzedawca moze

>blokowac osoby ktore zalozyly konto na nie-narodowym ebay. Takie dane sa chyba poufne, moze jeszcze

Niezupełnie tak. Będąc sprzedającym np. na angielskim UK masz możliwość wyboru, gdzie dostarczasz. Wybierasz, że tylko do UK. Ponadto jest opcja, by zablokować licytujących spoza UK. Np. ktoś się uprze na licytowanie z Francji, a Ty wcale nie masz ochoty wysyłać swojej wypieszczonej integry do żabojadów. I w tym momencie, gdy koleś z Francji zapragnie zalicytować, system mu to uniemożliwi - rozpoznaje użytkownika po adresie zamieszkania wpisanym do systemu ebaya. Nie-narodowy ebay nie ma nic do rzeczy, bo ja się rejestrowałem na angielskim, ale ponieważ adres zamieszkania wskazuje na POLAND, to mogę nie mieć możliwości licytowania w aukcjach, gdzie dostawa jest tylko do UK.

Sam sprawdzałem - było kilka takich akcji, gdzie ni cholery nie mogłem zalicytować właśnie z tego powodu.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

• Redaktorzy

Okay, dogadamy sie mailem. Natomiast co do niewysylania poza UK, to przeciez takie zastrzezenie podaje sie otwartym tekstem w opisie aukcji, nie wiedzialem, ze jest jeszcze dodatkowe zabezpieczenie automatyczne.

• 1 miesiąc później...

->jasio

Zwykła przesyłka standard np. w UPS idzie 3-4 dni, w okolicach świąt dostawy mogą się trochę spóźniać. Tuż przed świętami kupiłem w Anglii podłogowe dynaudio contour, które szły do Polski tydzień czasu, normalnie powinny dotrzeć w przeciągu 4 dni. Poza tym, UPS często nie odbiera przesyłek, tylko korzysta z pośrednika (Interpaczka), który zabiera przesyłkę od nadawcy i dostarcza do danego oddziału UPS.

Jestem zszkowany szybkością transakcji któej dokonałem na niemieckim ebay. 3 stycznia dokonałem przelewu a dzisiaj (7 stycznie) przyszła paczka wysłana niemiecką pocztą - czasem transakcja z Polski trwa dwa razy dłużej.

PS. Kupowałem ALPS z silnikiem, cena 2 razy niższa niż u nas (uwzględniając koszty przesyłki).

There are only two kinds of music - good and bad.

- Duke Ellington -

W jaki sposób płacicie za zakupy na Ebay w Niemczech?

Może jakieś praktyczne porady? Informacje o kosztach, zarówno płatności jak i przesyłek?

W Polsce nie ma problemu, robię szybko i wygodnie przelewy z mBanku.

Da się już może w jakimś banku równie wygodnie i możliwie niedrogo przelewać euro za granicę?

Ostatnio jak kupowałem na Ebay, to korzystałem z pomocy znajomej mieszkającej w Niemczech.

Jakieś 2 lata temu, spory półtorakilogramowy obiektyw foto za 20 Euro, wysyłka do znajomej 7 euro pocztą niemiecką, a następnie kurier od niej do Polski za 4 Euro. Nie wiem dlaczego tak tanio, ale z dokumentów przewozowych wynikało, że to była oficjalnie działająca niemiecka firma kurierska. Po drodze w polskim urzędzie celnym mi paczkę pocięli nożykiem przy otwieraniu, książeczka do obiektywu była na górze, przyszła w kawałkach, pierścień z obektywu odkręcony, jakby soczewkę wykręcali. No, ale wtedy jeszcze nie było w Polsce Unii...

Ale chodzi o to, że da się tanio wysłać niedużą paczkę z Niemiec, tylko trzeba wiedzieć jakie są ceny w różnych firmach kurierskich.

Gość

(Konto usunięte)

Za zakupy place przelewem bankowym - koszt ok.10% płaconej kwoty ( przynajmniej ostatnio tak to wyszło)

Od mojego kontrahenta wiem , że koszt wysyłki ok. 2kg paczki na terenie uni to 8 euro.

A firmy to deutsche post i poczta polska " normalnie "przesyłka idzie w granicach 3-4 dni , ale w gorącym przedświątecznym okresie szła 7 dni roboczych , na pocieszenie napisze , że kartka od znajomych z Piły ze świątecznymi życzeniami wysłana 20.12 doszła 30.12 :)

adse, 7 Sty 2006, 12:05

>W jaki sposób płacicie za zakupy na Ebay w Niemczech?

Płace przelewem bankowym z Citibank (online) - koszt 1% kwoty transakcji ale nie mniej niż 20PLN. Do końca lutego w promocji przelewy zagraniczne nic nie kosztują.

There are only two kinds of music - good and bad.

- Duke Ellington -

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.