Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana op-ampa w CD, Wrocław

raczer

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym zlecić wymianę kostki OPA2604 w moim rotelu na inny z podstawką, schludnie i bez rzeźni w środku.

Z tych warsztatów elektronicznych które znam, panuje tam taki cudowny twórczy nieład (łagodnie mówiąc), że bałbym sie tam nawet wchodzić z takim odtwarzaczem.

Czy ktoś może polecić kogoś odpowiedniego we Wrocławiu / okolicach? Nie będę sie mocno targował, chodzi mi o coś takiego jak robią w NEEL-u, ale bardzo chcę uniknąć jazdy do Warszawy i z powrotem 10 razy...

https://www.audiostereo.pl/topic/22619-wymiana-op-ampa-w-cd-wroc%C5%82aw/
  • 3 miesiące później...

No i w końcu samemu coś podłubałem, i to z całkiem niezłym skutkiem. Szczegóły na sąsiednim forum:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wymianę opampów zalecane jest zostawić na sam koniec, inaczej prawdopodobnie jeszcze nie raz bedziesz je zmieniał, chyba że cała modyfikacja to wymiana WO...

Robiłem kiedyś 951 i kilka rzeczy opisałem tutaj

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

opteron, ciekawy wątek. Jak widzię wstawiałeś tam OPA2132 - oczywiście nie wiem jak to gra, ale patrząc na specyfikacje to chyba bardzo podobnie do innych z tej rodziny. Tymczasem AD826 to zupełnie inna bajka, dźwięk ma wyraźnie inny charakter - moim zdaniem lepszy, bo bardzo precyzyjny i dynamiczny, można powiedzieć "z pazurem".

A zacząłem od wo, bo to wydawało mi się najprostsze. Na takie tematy jak dodatkowe zasilanie, precyzyjny zegar itp. jestem za cienki, tu by mi ktoś musiał wytłumaczyć co gdzie i jak. A może są w tym rotelu inne wąskie gardła, które można łatwo obejść? Będę wdzięczny za wskazówki. Pzdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.