Skocz do zawartości
IGNORED

zobaczcie co zmienic. Dzieki za pomoc

Maciejz82

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Dzisiaj odebralem kanape do tej pory spalem na podlodze. Ale to nie sedno tego tematu. Chcialbym sie zapytac jak bedzie lepiej.

Odnosnie serroundu czy:

1) dosunac kanape do biurka i jeden glosnik postawic na biurku a drugi zostawic jak jest. Czy tez moze bylo by lepiej gdyby byly zawieszone na scianie. Obecnie serround dzieli odleglosc 2,20m.

2) Moje fronty sa rozstawione na szerokosc (od wewnetrznej krawedzi do wewnetrznej krawedzi) 2,8m. Myslalem o zmniejszeniu tej odleglosci by zyskac lepsza przestrzen

Co o tym sadzicie???

PS. w tygodniu kupuje duzy i miekki dywan

https://www.audiostereo.pl/topic/22651-zobaczcie-co-zmienic-dzieki-za-pomoc/

Witam. Glosniki efektowe chyba powinny być trochę wyżej i z tyłu (fajny sprzet)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

wiem troche za blisko to glosniki efektowe. Odsunalem troche lozko na ok 30cm od sciany i mam teraz 2 mozliwosci ktore przedstawiam na zdjeciu. Wedlug was ktory przypadek jest korzystniejeszy???

Ukryta Zawartość

post-9935-100000247 1170279626_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A ja może trochę nie na temat, mam pytanie odnośnie podstawki pod centrala na tv czy można coś takiego kupić czy też było to wykonane na zamówienie?,pytam gdyż mam problem z umieszczeniem centrala na thomsonie 642 (zbyt mała płaszczyzna).Pozdrawiam.

Dywan dywan dywan bedzie juz prawdopodbnie jutro. Co do podstawki to kupilem deske i uchwyty w castoramie i w 30 minut mialem po robocie, calosc zamknalem w 25zl.

A odnosnie mojego poprzedniego pytanka, to waszym zdaniem ktore ustawienie serroundow jest lepsze????

a możę spróbuj skierowac tyły w strone miejsca odsłuchu,u mnie znacznie poprawiło to przestrzenność.

Pozdr

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

fajnie to wyglada surround zaraz koło ucha:).Moja rada to powies to na scianie,gdzies 50cm nad głową a zobaczysz jak Ci to duzo lepiej zagra.A tak poza tym to fajnie wyglada ten ampli przy tych wielkich JBL-ach,biedak pewnie ma niezle przechlapane z tymi kolumnami;)

Witam. Według mnie głosniki efektowe są za blisko. Teoretycznie lepsze ustawienie jest z kolumną na biurku. Cała kolumna powina być ustawiony 20-30cm mad głową słuchacza, membramy głośników powinny być raczej skierowane do słuchacza siedzącego na kanapie (a są skierowane do środka pokoju).

Panie Maciejz82 mam prośbę do Pana. Jestem zainteresowany zakupem podstawek pod kolumny efektowe.

Bardzo bym prosił o zrobienie kilku fotek Pana podstawek i przesłanie mi na adres [email protected] . Proszę również o podanie ich wymiarów (wysokość, wymiary podstawy dolnej i górnej) kilka słow komentarza (plusy, minusy) i info gdzie Pan je kupił i ile kosztowały jezeli to nie jest tajemnicą.

Dziekuję i pozdrawiam

[email protected]

Ostaecznie zwiekszylem odleglosc glosnikow efektowych do 2,7m, lozko odsunalem od sciany o 30cm. Zmniejszylem roztsaw glosnikow frontowych o 50cm i teraz stoja na szerokosci 2,3m.

Co myslicie o tym.

Mr kiciak postaram sie dzisiaj odpisac na meila w sprawie stand.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

maciejz82

Posłuchaj po prostu jak Ci brzmi z ustawieniem glośników bliżej/dalej od miejsca w ktorym siedzisz. Zostaw tak jak Ci odpowiada. Jeśli nie możesz / nie chcesz / żona nie pozwala / szkoda tapety, malowania/ powiesic ich na ścianie za sofą to niech stoja skierowane ku sobie w odległości która ostatecznie pozostawiłeś. Ustaw odpowienio opóźnienia i powinno być w porządku.

Kiciak tu masz linka do strony gdzie zamowilem moje standy:

Ukryta Zawartość

Co do kanapy to jak narazie jestem zadowolony ;-)

Doszedlem dzisiaj do jednego wniosku, w moim pokoju jest ogromny poglos, jak klasne to mam az echo. Bede musial cos z tym zrobic.

Ukryta Zawartość

Witam.

Elfan ma racje. Powies glosniki na scianie w odleglosci 2m kazdy od sluchajacego a sie zdziwisz. Surroundy walace prosto w ucho nie daja zadnej przestrzeni - przerabialem juz to. Nie ma wtedy oddechu. Wieszaj na scianie i nie na rowno z uchem tylko polowe metra wyzej od glowy.

• 2 miesiące później...

Oj nawalczyłem się nieziemsko. Generalnie poniżej masz jak wyglada teoria (rys1). Jak zrealizowałem to praktycznie (rys.2). Jak wygląda to teraz (w linku).

Krótko:

1. Wszystkie kolumny w jednakowej odległości.

- korekcja elektroniczna owszem ale bez przesady +/- 66cm/2ms Jak korygujesz wiecej to owszem masz synchronizowane ale przód z tyłem się "nie skleja"

2. Wszystkie średniotonowce we wszystkich glosnikach na mniej więcej tej samej wysokości.

3. W dużym uproszczeniu wąsko ustawione przody, szeroko tyły

A całą historię walki z moimi pokojami masz w linku:

Ukryta Zawartość

pozdr

post-3443-100007426 1170283904_thumb.jpg

post-3443-100007427 1170283903_thumb.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.