Skocz do zawartości
IGNORED

Potęga i lekkość w Sampler Opus 3 (HFM)

Polik

Rekomendowane odpowiedzi

Jednak kupiłem, przesłuchałem, wiele kawalków spowodowało szybki odruch wciśnięcia guzika >>| , podoba mi się tylko numer 6, wnioski - można lepiej wydać 20zł (w sumie kupiłem ten numer z powodu płyty)

Strasznie mnie denerwuje ta cholerna maniera w HFiM - wciskania, że oferują niewyobrażalny artystycznie poziom - czy to przy okazji kolejnego samplera, czy kolejnej płycie ARMS.

Fakt - samplera sie slucha zwykle 1 raz (albo i pol jak ktos stwierdzil) a potem kurzy sie na polce. Najsmieszniejsze jest to, ze wydawca sam nie placi za samplera a oczekuje 20 zl. Sampler to przeciez reklama. Brudny trick!

Nie tak dawno nasze Audio Video i niemieckie Audio dodawaly plytki testowe a wszystko w normalnej cenie. HFiM mysli, ze moze robic co chce bo jest wielkie. Titanic tez byl wielki.

pzdrw

soso

A mnie ten "sampler" się podoba. Okazał się płytą do normalnego słuchania. Muzycznie oceniam go najlepiej z całej trójki (Linn, Naim, Opus3). Pierwszy był zbiorem jak największej liczby utworów z różnych płyt, żeby pokazać przekrój oferty Linna. Drugi już ciekawszy, ale muzycznie nie podoba mi się (poza dwoma nagraniami). Płyta z Opus3 została zredagowana przez Pana Arka z Audioforte. Uważam, że zrobił to w wyczuciem.

Pozdrawiam malkontentów :)

Papamek

Oczywiście, sampler jest niezły jako zestawienie, natomiast sama muzyka jest mocno średnia, ale jest to niestety problem większości audiofilskich wytwórni i takich płyt. Brak mi więcej z płyty Musica Sacra i przynajmnie jednego więcej utworu z płyty Mildera, a te płyty uważam za najciekawsze z tych płyt Opusa, których miałem okazję słuchać. Propozycje jazzowe i bluesowe na tym samplerze są zbyt ugrzecznione jak dla mnie i nadają się bardzo dla audiofilów, niż miłośników dobrego grania.

A nagranie jest rzeczywiście dobre.

Pzdr

Krótko: muzycznie jest dość średni, ale podejrzewam, że wysłuchanie z tego repertuaru niektórych płyt w całości, byłoby niezłym przeżyciem, natomiast jakościowo, to dla mnie zdecydowanie najlepszy sampler z HFM. Taki sposób realizacji bardzo mi odpowiada.

Witam,

znalazxłem cos dla siebie:)

- to niezły "sampler" najbardziej spodobaly mi się następujace fragmety:

1)! Stockholm time: 0-0:20

4)! To the Mother of Btrasil/Salve Regina 1:50-5:35

12) Ziggin' And A Zaggin' (cały)

14)! My Heart Stood Still (cały)

15) Central South (cały)

Spróbujcie przesłuchac wskazane prze ze mnie fragmenty- czekam na polemikę :)

--->jeszcze jedno utwory 4 i 14 przesłuchalem TAKŻE używając korekcji basu i okazało się ,że enginnering basu jest rewelacyjny bo nawet korekcja nie zdołala go zbytnio zepsuć (!!!) ,a tylko zwiększyla sie jego ilość praktycznie bez innych skutkow ubocznych jak buczenie,rozlazlość czy zamulenie dzwieku itp... :)

POZDRAWIAM

A mi tylko 4 kawałek przypadł do gustu, nawet słuchałem go z 3 razy, reszty nie zdzierżyłem.

Zmarnowane 20 pln, ale odbiłem to sobie i kupiłem w sklepie nie dla idiotów płytke Musicology Band "miłosc i gniew" za 12,99 :>

• 3 tygodnie później...

To jeszcze ja też;

Mnie się podoba(dobra może nie cały).Poziom artystyczny miejscami silnie zatrzymuje uwagę.

Sampler jest niezły,a realizacja mi odpowiada.Taka nieco przyciemniona ale,żaden szczegół nie umknie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.