Skocz do zawartości
IGNORED

Sluchawki bezprzewodowe Sennheiser

atryda

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam zakupic sluchawki, budzet do 500-600zl. Na razie moim faworytem jest Sennheiser 580. Przegladajac allegro natknalem sie jednak na sluchawki beprzewodowe Sennheiser RS-140 i RS-120.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Mial ktos z nimi kontakt? Warto wogole sie bawic w bezprzewodowe czy sobie odpuscic?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/22723-sluchawki-bezprzewodowe-sennheiser/

Jak chcesz miec koniecznie bezprzewodowe to kup sobie lepiej 580 i wyrwij z nich kabel,jak dzwiek okaze sie marny to masz jeszcze szanse wstawic kabel spowrotem w przeciwienstwie do modeli 140 i 120.

One okrotnie szumia - z punktu widzenia przydatnosci do sluchania muzyki to bzdet! Mimo wysokiej ceny. Jedyne cenione na rynku sluchawki bezprzewodowe to AKG z serii XXX (tu wstawic numerki) ale one po pierwsze okrotnie drogie a po wtore - to ciagle dbanie o baterie czy akumulatory :-(

pzdrw

soso

>Sluchawki beda podlaczone do CD lub amplitunera Denon 1604.

> Czy dadza one rade napedzic HD 580/590?

zagraja nawet z chinskiego discmana albo z telefonu komorkowego ;)

zalezy co rozumiesz pod pojeciem "napedzic" bo jesli "zagraja dobrze, wykorzystujac swoj potencial" to prawdopodobnie twoj denon ich nie napedzi.

Ukryta Zawartość

to jest stosunkowo tani wzmak, o ile pamietam ok 300 pln i uzya go chyba klemens- sadzac po jego wpisach prawdziwy milosnik muzyki a nie sprzetu - poptytaj sie go o szczegoly.

Ukryta Zawartość

->atryda

HD580 nie są specjalnie trudne do napędzenia. Robiłem próby z CD, wyjściem z wzmacniacza, nawet ze starym Radmorem 5102. Z wyjściem z karty dźwiękowej (jakiś SB) też. Grają także z niektórymi diskmenami. Tak więc nie widzę problemów.

Co do dźwięku: barzo przyzwoite słuchawki, i wygodne. Poleciłem (i dałem do posłuchania) kilku osobom, melomanom, i kupili sobie. Sam też długo uzywałem.Zmieniłem kabel na lepszy i usłyszałem różnicę.

Teraz słucham prawie wyłącznie przez HD650, bo są moim zdaniem ewidentnie lepsze (dynamika, szczegółowość).

->atryda

cobys czasem nie byl zbyt pewny i spokojny ^^ dodam swoja opinie o pedzeniu 580 ;) . .. mianowicie sa to sluchawki zbudowane o dokladnie te same drivery co hd 600 a co sie z tym wiaze sa rownie trudne do wystrojenia co hd600. Hd 650 uchodza za latwiejsze do napedzenia od hd 600/580.

Hd 580 i 600 ladnie brzmia z lampami - pod warunkiem, ze lubisz lampe.

U mnie ze wszytkich posiadanych sluchawek tylko w 580 slysze wyrazna poprawe po uzyciu wzmaka i nie wazne czy wkladam je do dedykowanej dziury sluchawkowej w przetworniku studyjnym czy do dziury CD - przez wyjscie liniowe i wzmak forum 608 jest zawsze lepiej.

liamk: no to mnie podbudowales:) teraz to sam nie wiem czy jest sens kupowania takich sluchawek skoro efekt bedzie raczej mierny. Chwilowo nie przewidywalem zakupu wzmacniacza sluchawkowego ;/

>skoro efekt bedzie raczej mierny.

bez wzmaka nie bedzie mierny, poprostu ze wzmakiem bedzie lepiej. Jesli juz zdecydujesz sie na 580 (a warto posluchac tez akg, bayerdynamic, koss, grado) to z czasem poprostu dokupisz sobie wzmaka. Jesli nie jestes z tych, ktorym sennheiser powoduje "krwawienie uszu" lub "znieksztalca brzmienie wszytkich instrumentow" to za stosunkowo male pieniadze (wzmak 300+ sluchawki 700) mozesz miec hi-endowe brzmienie, ktore bardzo trudno bedzie w tej cenie przebic.

jeszce coby rozwic watpliwosci podam moja subiektywna ocene jakosci brzmienia ze wzmakiem i bez w sotsunku do senkow 555.

zrodlo-wzmak f608-hd580 ocena 10

zrodlo-hd580 ocena 8

zrodlo-wzmak f608 - hd555 ocena 6

zrodlo-hd556 ocena 5

ja bym w tej cenie jeszcze posluchal akg 501, akg 271, akg 240, grado 80, hd 590 i beyery do tej kwoty moze uda sie kupic dt 931 albo 990 pro chociaz one raczej ok 800 pln.

Generalnie im wiecje posluchasz tym lepiej - jendak aby posluchac A/B te modele jednboczesnie to musial bys pojechac do niemiec bo w polsce bedzie to raczej niemozliwe.

co do cen 990 pro to na allegro widze nowe za nieco ponad 500 pln.

Dobrze, ze mamy to allegro, pogrzani dystrybytorzy (np. polsound) ze swoimi cenami z kosmosu moze wreszcie zbancza.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

BTW tego Pana z allegro polecam, niedawno nawet robiłem u niego zakupy.

A Polsoundowi dajcie żyć, też muszą na siebie zarobić. Poza tym stolyca leży daleko od strefy niskich cen ;-)

Dobra jest juz pare typow do odsluchu, dzieki za wszystkie porady. A nie wiecie gdzie w wawie mozna odsluchac te rzeczy? W MM jest wogole taka mozliwosc, bo akurat slyszalem, ze mozna tam trafic na niezle promocje.

atryda,

sluchawki to zakup bardzo dlugodystansowy, wiele firm wrecz daje dozywotnia gwarancje. Dlatego nie idz na kompromisy i nie kupuj niczego ponizej poprzeczki skoro i tak chcesz przeznaczyc spora sume na sluchawki. Zamiast zaoszczedzic 100 zl lepiej doplacic 100 i miec swiety spokoj na kilka ladnych lat. sennheisery 595, 580 czy bayerdynamic 990 to sa rzeczy jednak nie topowe. Sprobuj porownac np. sennheisery 600 czy 650 z AKG 501 czy nowymi 601/701 no i bayerdynamic 860/880, eventualnie Grado 125, 225 i cos wybrac mimo cen takich a nie innych. Bedziesz zadowolna i spokojna.

pzdrw

soso

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.