Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz PM66SE-KI i Avance 509Mk2

Piasek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam zestaw Wzmak Marantz PM66SE-KI Avance 509Mk2 i CD Yamaha CDX993, pokój ok 17m2 kwadrat, kable ultralink Audiophile Mk2 i Excelsior 2.4 Bi-Wire, problem polega na tym że dzwięk jest trochę zamulony, bas mocny ale z kontrolą trochę słabo i brakuje trochę ekspresji i otwartości brzmienia chociaż dzwięk jest dość szegółowy, ta sama elekreonika z kolumnami B&W601S3 w mniejszym pomieszczeniu czyni cuda. odobmo Marantz z Avansami nie pasuje jak powiedział pewniem sprzedawca w sklepie bo 509mk2 potrzebują mocnego piecyka typu NAD372, albo wymienić kolumny myślałem nad Hyperionami III ale nie wiem czy wzmak sobie poradzi i czy do 17m2 nie będą za duże, lub może wymienić kable. Nie wiem od czego zacząć. Proszę o poradę

PS. słuchałem a AQ type 6+, trochę jaśniej ale płytko i mniej efektownie, chyba że może coś z wyższej pólki AQ

https://www.audiostereo.pl/topic/22846-marantz-pm66se-ki-i-avance-509mk2/

Nie wiem jak 66SE - KI ale zwykły 66 SE był dość anemiczny. Góra fajna, średnica ok ale dołu nie miał ciekawego i był dość anemiczny. Pdobno KI jest lepszy. Ale nie wiem na ile. W pm 68 tuning daje dużo, ciekaw jestem jak w 66KI.

Piasek ja na Twoim miejscu coś bym zmienił - albo Avance, albo PM66KI. Ale CD masz fajne. Jak chcesz się go pozbyć to najpierw daj znać :)

A czy wymiana okablowanie przyniosła by oczekiwaną poprawę, obecnie kabelki fajne szczególnie do rocka ale na AQ type 6+ grało trochę jaśniej czego brakowało ale bez tego powietrza i sterofoni i raczej płasko, może coś z wyższej półki AQ, albo ktoś zna może jakieś analityczne i otwarte brzmienie w kabelkach z raczej twardym basem!

PS. cz może AA Hyperion III, ale nie wiem czy Marantz je wysteruje bo a Avancami to gra ale to nie to.

Jak się ma jakość brzmienia Omegi 509Mk2 do Hyperionów III?

• 6 lat później...

Do Marantza mam kolumny Tannoy, ososbiście użytkuję zestaw:

Tannoy M4, PM-66 SE KI + CD 63 SE, kable Ultralink Challenger 2, Audioquest Copperhead + Nakamichi

Sporo zalezy od płyty jaką się słucha są wytwórnie które lubi ten zestaw a są paździerze, które mulą.

Pozdr

Witam posiadam zestaw Wzmak Marantz PM66SE-KI Avance 509Mk2 i CD Yamaha CDX993, pokój ok 17m2 kwadrat, kable ultralink Audiophile Mk2 i Excelsior 2.4 Bi-Wire, problem polega na tym że dzwięk jest trochę zamulony, bas mocny ale z kontrolą trochę słabo i brakuje trochę ekspresji i otwartości brzmienia chociaż dzwięk jest dość szegółowy, ta sama elekreonika z kolumnami B&W601S3 w mniejszym pomieszczeniu czyni cuda. odobmo Marantz z Avansami nie pasuje jak powiedział pewniem sprzedawca w sklepie bo 509mk2 potrzebują mocnego piecyka typu NAD372, albo wymienić kolumny myślałem nad Hyperionami III ale nie wiem czy wzmak sobie poradzi i czy do 17m2 nie będą za duże, lub może wymienić kable. Nie wiem od czego zacząć. Proszę o poradę

PS. słuchałem a AQ type 6+, trochę jaśniej ale płytko i mniej efektownie, chyba że może coś z wyższej pólki AQ

Mam te Avance Omega 509 mk II i coś mi się widzi, że ten "sprzedwaca w sklepie" miał rację, bo nic z tego co napisałeś nie pasuje do tego jak one u mnie grają. Tyle tylko, że źródła to u mnie gramofony i czarne płyty. Z lepszych interkonektów Audioquesta w kategorii no-nonsense, wypróbuj Audoquest King Cobra - to prawie najwyższy model bez tych całych bateryjek. Z głośnikowców Audioquest Bedrock.

Pozdro,

Yul

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.