Skocz do zawartości
IGNORED

Project PhonoBoz vs PhonoBox MK II

sambi

Rekomendowane odpowiedzi

Mam małą zagwozdkę. Siedzę, a właściwie leżę i przesłuchuje oba przedwzmacniacze i nie wiem, który lepszy. Niby MK II nowszy i poddany modyfikacjom, ale nie ma już tego analogowego ducha który wyczuwam u poprzednika. Poprzednik był droższy a MK II jest tanszy i w zasadzie nie wiem czemu bo jedyne co wiem o nowym to to co przeczytałem w listopadowym audio - i wynika z opisu ze nowy jest lepszy. Podobno jest tam nowy niskoszumowy opamp dla wkladek MM, no ale jedyną róznicę którą wyczuwam na + to lepszy bas. W górze zaś natomiast wychwytuje moje biedne ucho więcej śmieci. Fakt - niby nowy gra głośniej, ale jednak zupełnie inaczej niż poprzednik. Nie wiem może ja mam jakieś dziwne ucho, ale to co napisali w audio mija się zupełnie z rzeczywistoscia. Gram wkładką Ortofon 510 MK II i wydaje mi sie ze jednak starszy model lepiej do niej pasuje. Nie wiem w zasadze co zrobic bo jutro musze oddac jeden z nich miłym Panom z Audioforte. Mam jeszcze jedna nadzieje - ze moze nowy nie jest jeszcze tak dobrze wygrzany jak stary i moze do jutra cos sie zmieni. Może ktoś miał podobny problem i podzieli się spostrzezeniami ??

https://www.audiostereo.pl/topic/22902-project-phonoboz-vs-phonobox-mk-ii/

Każdy pre gramofonowy musi się pożądnie wygrzać. Przynajmniej tydzień powinien pochodzić podpięty do zasialnia... Ale ten starszy fajny był, a nowego nie słuchałem. Jeżeli ma większą rozdzielczość, to ja bym się na niego decydował, bo "uanalogowić" jest łatwo - wystarczy Goldringa wkładkę założyć i się zrobi miękko i słodko ;)

I do takiego samego wniosku doszedłem. Został więc MK II bo z godziy na godzinę grał lepiej. Poza tym jest lepeij ekranowany i wygląda bardziej profesjonalnie ;). No ale to tylko przy okazji bo ważny był dzwięk. 15 godzin porównywań - uff ... jeszcze jestem niedospany.

WITAJ

czy sprawdzales moze, jak graja inne przedwzmacniacze w tej cenie? chodzi mi glownie o porownanie pro-ject phonobox mk2 z nad pp2, qed ds.1 oraz z cambridge audio azur 540p. wprawdzie mam wbudowany przedwzmacniacz gramofonowy w swoim rotelu 921, ale sadze, ze z oddzielnym dzwiek bedzie lepszy...

p

r.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.