Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz PM 75 uszkodzenie pomocy...

Lord

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie kolegów!

Bardzo proszę o pomoc w sprawie zakupu PM75 - cena 370 zł... ale jest to maszyna z uszkodzeniem -

Pracuje jedynie z wejścia CD. Po ogledzinach widać, że był już otwierany nie raz, kolega zapewnia że jest to do zrobienia...

Druga sprawa to brak dwóch plastików po lewej stronie - nakladki na wlacznik sieciowy i tej obok niego. Widoczne rysy od minionego czasu. Ponadto pilot jakiś uniwersalny Marantz dokupiony oddzielnie ponoć działa.

Proszę o szybką pomoc.

Dziekuje i pozdrawiam!

Mogę go dostac na dzień na ogledziny wewnetrzne więc...

https://www.audiostereo.pl/topic/23056-marantz-pm-75-uszkodzenie-pomocy/

Nie wiem dokladnie bo go nie sluchałem... jeszcze. To fakt jest w komisie i moze go wystawiali...

Niby gra z cd ale nie przełącza na inne wejscia. Panowie powiedzcie coś więcej o tym egz. co byl na allegro będę wdzięczny.

Nie bardzo chcialbym dac się wykręcić...

Jeśli mógłbym coś doradzić to zdecydowanie odradzałbym kupno takiego szmelcu....jeśli było niefachowo grzebane w końcówkach mocy ( np. jako zmiennik zastosowano polskie tranzystory kiepskiej jakości ) to po oryginalnym brzmieniu tego klocka nie pozostało prawie nic. Lepiej uzbroić się w cierpliowść i upolować PM75 w nienagannym stanie. Pozdr

Prawde mowiac, nasze forum przyczynilo sie w duzym stopniu do budowy i ugruntowania legendy PM-75 - sam jej uleglem ;)

Oceniajac jednak kwestie "na chlodno" przyznac trzeba, ze PM-75 nie jest jedynym wzmacniaczem wartym uwagi. Tym bardziej, ze wszystkie jego zalety ujawniaja sie - jakby nie patrzec - dopiero na naprawde przyzwoitym zestawie jako calosci (porzadne kolumny, przyzwoite wszystkie elementy toru audio).

Doswiadczalnie sprawdzilem i uwazam (to moja opinia), ze wstawianie PM-75 do napedzania bardzo budzetowych kolumn, podlaczenie do niego odtwarzacza nie majacego nic wspolnego z przyzwoitym zrodlem skutecznie likwiduje zalety korzystania z urzadzenia tej klasy. Bylbym raczej za szerszym spojrzeniem na system, jako calosc i rozbudowa w tym ujeciu.

Pozdrawiam,

Lete

Witam!

Generalnie Marantzem ineresuje się od około 15 lat. Kiedyś o tych maszynach mogłem jedynie poczytać w prospektach od niemców;) Więc czemu by nie kupić czegoś klasycznego, - poniewaz dzisiejszy sprzęt to tylko namiastka tego co produkowano wówczas (to moja subiektywna opinia). Na codzień mam Amplituner Marantza SR5500 (z sentymentu do marki saula m.)i GC w trakcie modyfikacji. SR 5500 ma super selektywność i delikatnosć góry, niemniej jednak do szybkości GC i przestrzeni mu daleko. Myslę, że wychodzi tu temat uczciwosci mojego kolegi ktory zapewne nie moze się go pozbyć... i niech tak już zostanie!

dzieki serdeczne i pozdrtawiam!

• 1 miesiąc później...

sprzedam Marantz'a CD 52MkII Special Edition :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

oraz deck'a SD 52 :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.