Skocz do zawartości
IGNORED

Rozczarowanie płytowe 2005

zildjian

Rekomendowane odpowiedzi

Na razie 1 lokatę okupuje Mark Johnson z Shades of Jade. Płytkie,nieomal smu(-r)f-dżezowe granie. Nie obraziłbym się gdyby wydano to w,z szacunkiem, Blue Note lub Verve ale ECM? ( i pewnikiem nie kupiłbym w ciemno). Nudny już Lovano jadący na (zszarganej już) opinii i wtórujący mu Scofield z ogranymi unisonami a la na współnych poprzednich płytach. Sytuację ratuje Baron,ale i tak musi się nagiąć do smu(-r)fowania. Johnson również bez blasku tak jak kiepściutka relizacja (potwierdziło to moje zdanie o nagraniach ECM'u w studio Avatar w NYC: w tym samym studio spartaczonio Class Trip Abercrombiego).

Czyżby potwierdzenie znaku naszych czasów ?

https://www.audiostereo.pl/topic/23069-rozczarowanie-p%C5%82ytowe-2005/

Ja moze troszke inaczej, nie to ze to kiepska plyta, ale zastanawia mnie fakt wydania podwojnej plytki przez Kate Bush. A dlaczego zastanawia - a mianowicie dlatego, ze jak sie ja polaczy w 1 to wychodzi nieco ponad 80 minut, co przy zrezygnowaniu z ptaszkow na plycie daje sie spokojnie zmiescic na 1 CD - czy to stara metoda na podreperowanie funduszy. Co jakis czas slyszy sie o ,,reaktywacji'' jakiegos zespolu - czytaj o konczacycg sie funduszach. Oj, ale to tylko taka moja opinia.

Pozdrawiam kaszanka7

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

Horses/horses Patti Smith, po szumnych zapowiedziach i doskonałych letnich koncertach żenująca jakość nagrania. Może pora kupić discmana i słuchać w metrze?

I Jonas Hellborg, po dwóch latach przerwy się nie popisał. Kali's Son jest miernie nagrana, bez błysku, monotonny sitar, brzmiący jak kiepska gitara, Selvaganesh pukający w pudełko...

Dobrze, że Buckethead niezmiennie w dobrej formie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.