Skocz do zawartości
IGNORED

Prosze o poradę odnośnie PLAZMY

darek

Rekomendowane odpowiedzi

Przed świętami chciałbym kupić TV, ale wybór nie jest prosty,trochę poczytałem i z wypowiedzi forumowiczów wynika, że TV plazmowe nie są do końca dopracowane i mogą się z nimi dziać różne dziwne rzeczy-a może się mylę?i w tym miesjscu nasuwa się kolejne pytanie czy warto wydawać 6000zł na TV PHILIPS 3320 lub 5320?Co o nich sądzicie, czy 6000zł na plazmę 42cale to trochę za mało?Następne pytanie powiązane jest z wyborem wielkości TV mój pokój ma 21m2, odległość od Tv wynosi ok.5m.Czy TV np.42cale nie będzie zaduży do takiego pokoju?Czy lepiej kupić zwykły TV np.36cali?Bardzo prosze o poradę.

ja bym Ci odradzał zakup taniej plazmy

nie warto

do pokoju 21m2 w zupełności wystarczy Ci jakiś 32" TV. Jeżeli koniecznie płaski to moim zdaniem lepiej LCD

nie wiem jak wyglądają wymiary twojego pokoju ale jeżeli naprawdę masz 5m do TV i z takiej odległości będziesz oglądał to może jakiś większy TV ale nadal proponował bym LCD

Dzięki za odpowiedź, wymiary mojego pokoju to trochę ponad 4m na 5m.W tej chwili mam TV 29cali i porównywałem go wilekościowo z 32calowym i chyba chciałbym coś większego.Czemu nie warto inwestować w tanią plazmę?

a) bo to stare technologicznie modele

b) bo na takich plazmach "znaczek" programu TV bardzo szybko się wypala

c) bo ma niską rozdzielczość i do HDTV się nie nadaje

d) bo obraz z anteny i kablówki jest słaby

i kilka mniej ważnych rzeczy

do 6000zl nie znajdziesz niestety większego niż 32" LCD

ok.7000zl kosztuje projekcyjny 50" Sony

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wprawdzie to nie płaski TV i na ścianie go nie powiesisz ale w tej cenie całkiem ciekawa propozycja.

jednak sam zobacz jak to działa chociaż złych opinii jeszcze nie czytałem

kilka osób pyta o czas pracy lamp i tego musiałbyś się już dowiedzieć sam

ja osobiście odradzał bym zakup taniej plazmy ale może dla Ciebie to będzie dobry wybór

ja tylko przedstawiłem swój punkt widzenia

jeżeli masz 29" i działa to może lepiej zaczekać z zakupem??

Ukryta Zawartość

witam

sprawdź koniecznie plazmę LG Px 3 RV - bardzo dobrze wyposażona , w Twoim przypadku i dodległości w pokoju - śmiało możesz sięgać po tą wielkość. Sprawdź jeszcze 42 Pa 50 Panasonica. Te dwie z pewnością spełnią Twoje oczekiwania. Obydwie odbierają HDTV kompensujac obraz do swojej częstotliwości.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W razie wątpliwości poproś o pokaz u siebie w domu - obydwu telewizorów plazmowych. i Wybierz ten który u Ciebie najlapiej gra.

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

@locoloco

kompresują obraz do swojej częstotliwości...

spadłem z krzesła

moim zdaniem jeżeli kolega ma sprawny TV i nie spieszy mu się z zakupem to zaczekanie kilka miesięcy napewno wyjdzie na +

jeżeli uważasz inaczej to napisz ale przemyśl zanim walniesz gafę jak ta przytoczona wyżej

za tą kase lepiej kup 32 calowego lcd bo plazmy w tej cenie dobrej nie kupisz; ogOr napisał dlaczego i w pełni się z nim zgadzam; cokolwiek kupisz NIE KUPUJ NA SIŁE pomyśl dwa razy zanim wywalisz tyle kasy na coś co z czego za kilka miesięcy będziesz niezadowolony.

witam

ups ..

miałobyć - kompensuje do rozdzielczości - SORRY.

Oczywiście gdy masz jeszcze wątpliwosci - sprawdź czy Plazma czy CRT.

Ale tylko Ty sam możesz najlepiej ocenić jakość z własnego sygnały. Setki pokazów w domu - wykazują ,że w zdecydowanej większości wybór nawet gdy staje w szrankach CRT i Plazma , wygrywa plazma.

Ale tam nie ma juz namawiania - w domu wybierasz sam.

pozdrawiam

@locoloco

nie chodzi tu o namawianie czy ocenę co lepsze

ja wolę obraz z CRT ale nikogo nie zamierzam przekonywać że to jedyne słuszne wyjście

tak czy inaczej kolejnym TV dla wielu z nas będzie już plazma/lcd bo CRT całkowicie znikną

kolega zapytał o zakup TV za 6000zl

Ty oczywiście będziesz polecał plazmę i nie zamierzam się kłucić ale napisz dlaczego Twoim zdaniem warto wyłozyć na jakby nie było starą technologię 6000zl

pomijam wielkość ekranu bo tutaj nie ma konkurencji i jak ktoś za 6000zl koniecznie chce dziś kupić płaski 42" TV to nie ma wyjścia musi wybrać chociażby jeden z podanych przez Ciebie TV

ale jak może zaczekać i dołożyć trochę gotówki to napewno warto

witam

jeśli warta plazma zakupu - staram sie na to zwracać uwagę . Nie są to modele przestarzałe . Wszystkie firmy na świecie produkują je w tej rozdzelczości - mając uznanie u kupujących.

Modele bieżące - LG PX 3/ PX4 , Panasonic Pa 50 , Loewe Concept, JVC B 50 , Nec , Toshiba, Philips i inne.

Jeśli ktoś optuje za CRT ma obecnie też znakomity wybór. Ale dopiero teraz gdy mocno spadły ceny CRT. Teraz najbardziej atakuje rynek Loewe - ze znakomitymi telewizorami i znakomitym wyposazeniem. Ich jakość rzeczywiście w tej klasie cenowej jest bezkonkurencyjna.

Panta rej - ale kiedyś i tak trzeba dokonać zakupu. Warto to zrobić w sposób przemyslany.

Po co żałować po czasie.

Przybywa sfrustrowanych kupujących w pospiechu ale przybywa więcej osób które w zaciszu domowym i w spokoju wybierają sprzęt a gonie rodzinnym. I szcześliwi z wyboru na lata - mogą podpowiadać innym.

Ukryta Zawartość

Mierzyć siły na zamiary.

Nie kupować ceny !!!!!

dokładnie sprawdzić przed zakupem.

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Panie Darku!

Pierwsze kryterium, które limituje Panu wielkość przekątnej obrazu jest rzeczywista odległość pomiędzy miejscem, w którym będzie Pan zasiadał a ekranem. Zakładam, że będzie Pan instalował nagłośnienie kina domowego w tym pokoju. W każdym pokoju ustawienie fotela(i) lub kanapy musi uwzględniać minimalną odległość od tylnych głośników efektowych. Sugeruję aby dokładnie rozrysować położenie głośników względem słuchacza (centralnego) według prawideł sztuki zalecanych dla kina domowego i dopiero wtedy określić odległość do ekranu a co za tym idzie także przekątną ekranu. Z tą wiedzą należy wybierać ekran pod względem rozdzielczości obrazu, która będzie spełniała Pana oczekiwania. Ja z moich doświadczeń polecałbym ekran 37 cali, który według mnie posiada optymalną wielkość płaszczyzny (sama przekątna to nie wszystko).A

• 3 miesiące później...

Obejrzałem na żywo. Nieufnie. No cóż, jakość obrazu i design zrobiły na mnie b.dobre wrażenie. Cena ze stolikiem to 7kzł więc chyba do przełknięcia. (Pewnie można znaleźć taniej.)

LG 42PX3RV

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

witam

Na Sedy musisz poczekac jeszcze kilka lat , o ile technologia się nie opóźni / patrz opóźnienia HD DVD/

Ukryta Zawartość

Jeśli chodzi o plazmy LG - to PX 3 kupisz znacznie taniej i to ze stolikiem/stolik 299 zł - plazma 5555 zł/

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.