Skocz do zawartości
IGNORED

ODTWARZACZ DVD YAMAHA

go??ciu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałbym kupić odtwarzacz DVD Yamahy, z tego względu że mam już ampli tego producenta. Kwota jaką chciałbym na niego przeznaczyć to ok400PLN, ostatecznie 500 (UŻYWANY). Nie wiem natomiast jaki wybrać S510, S520, S530, S540, S550, S796?? Jakie są nimi różnice, które z nich bardziej wadliwe, a przede wszystkim który z nich zapewni mi najlepszą jakość dźwięku i obrazu.Zależy mi także na tym aby mógł odczytywać polskie napisy - wiem że nie wszystkie modele Yamahy mają taką możliwość. Które?? Co daje opcja odtwarzania płyt DVD-Audio (żaden z tych modeli nie posiada tej opcji) i czy warto szukać odtwarzacza z tą możliwością? Może ktoś potrafi doradzić odtwarzacz innej marki - DENON MARANTZ itp który w tej cenie byłby znacznie lepszy.

Może ktoś mi powie na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie takiego sprzetu.

Z góry wielkie dzięki.

https://www.audiostereo.pl/topic/23177-odtwarzacz-dvd-yamaha/

510 do 540 to chyba sobie odpuść

Na forum znajdziesz dużo informacji a raczej użytkowników, którym się czkają te playery. Ja miałem 540 ale krótko, więc nic mi się nie zdążyło popsuć. Podobno lasery padają a naprawa dość droga.

796

To chyba sprzęt paro letni i to już dość paro letni

Chcesz wydać 500zł to nie szukaj w sprzętach za 150-180zł nie warto. Tam raczej nic ciekawego nie znajdziesz.

pozostaje 550

Miałem z nią krótką styczność ale jak na jej cenę mi się podobała. Teraz można uzywaną kupić za ok.350-380zł

Zakładam że pytasz się o divxy bo polskie znaki z dvd odtwarzają wszystkie (chyba że o czymś mi niewadomo). Ta Y odtwarza polskie znaki w divxie po wgraniu odpowiedniego softu. Jak kupisz używaną to prawdopodobnie będzie miała już go wgranego.

DVD-Audio

A masz takie płyty?

Słuchając rozumu....

Ja mam s540 juz dwa lata i nic się nie popsuło chodzi jak brzytwa i czyta kazdą płytę wczoczając w to DVD-Dual Layer.

Zależy od egzemplarza jaki się trafi - nie ma reguły. s550 tez sie psują poczytaj w necie.

Wielkie dzięki za odpowiedzi

>>foni

płyty DVD-Audio? Chyba gdzieś widziałem jesli sie nie mylę - 20zeta/szt

a co z tym 796? Sprzęt jest rzeczywiście paroletni a co soba reprezentuje?

Może warto poszukać DVD innej marki?

Yamaha DVD 796 - cały napęd i optyka w środku to Panasonic, produkcja Made in Japan nie powinien być zły mogą być tylko problemy z czytaniem wszystkich formatów np. DVD+R Duallayer.

Yamahy serii 5xx i 6xx to napęd i optyka Philipsa która jest bardziej zawodna od Panasonica ale czyta wszystko, produkcja Made in Hungary.

Pozdr.

poczytałem, pomyślałem chyba odrzucę Yamaszkę - za dużo negatywnych opinii

Postanowiłem podnieść lekko kwotę na DVD na ~550PLN

Wśród typów mam DENON 1720 i któreś z Pioneer'ów DV-535 lub DV-575

Który z nich będzie najlepszy? Czy wszystkie czytają ID Tagi i polskie litery?

>>KingKong

zamęczę chyba Ciebie :) >> jak rozpoznać że odtwarzacz obsługuje Double Layer?

Może tutaj coś znajdziesz i poczytaj sobie o wyposażeniu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.