Skocz do zawartości
IGNORED

jakie zasłony

nowy40

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni koledzy i może koleżanki!

Jaki materiał proponujecie na zasłony?5 metrów ad kolumn mam okno i drzwi balkonowe.Widzialem coś takiego w Mega hertzu w Katosach, ale jak się zwie taki materjał, ewentualnie inne propozycje.Czekam na wasze sugestje ,zwłaszcza jednego z kolegów, coś tam ma wspólnego z oknami czy jak? Zamurowanie nie wchodzi w gre,może grube rolety? no nie wiem .Pomóżcie.

https://www.audiostereo.pl/topic/23218-jakie-zas%C5%82ony/

>tylko spróbuje gdzieś dzisiaj kupić grube, ciężkie zasłony z pluszu lub weluru

>Juz to przerabiałem

hurtownie tapicerskie zazwyczaj maja bogata oferte.

Ostatecznie mozna uzyc koce. Np. takie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zanim uzylem piramidki na scianie mialem wlasnie koce :) - wygladalo to zecydowanie ladniej niz piramidka.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/23218-jakie-zas%C5%82ony/#findComment-433204

W sumie mam dwumetrowy odcinek scian z zaslonami welurowymi i chce za tymi zaslonami powiesic gabke o grubosci 3 cm. Typowe wymiary takiej tafli gabki, to 1,20 x 2,00 m. Kupilem tez taka tafle o grubosci 10 cm. Wszystkie gabki sa o duzej gestosci, tzn 35kg/m szescienny (zwykla gabka tapicerska ma gestosc 25kg/m szescienny i po czasie odksztalca sie). Przetne ja (te 10 cm) na pol, wykonam ramy z deski lub sklejki i obciagne tkanina. Takie ustroje chce wstawic na scianie za kolumnami. Nie mam wprawdzie klopotow z kontrola basu, ale jestem ciekawy co sie zmieni w odbiorze. Jesli chodzi o podloge, to mialem juz kupione panele podlogowe. Zrezygnowalem jednak z nich i polozylem na cala podloge wykladzine na filcu ze strzyzonym wlosem. Dodatkowo pod wykladzine polozylem jeszcze pianke - te, ktora stosuje sie pod panele. Jesli ktos upiera sie przy samych panelach, parkiecie itp. i nie polozy przynajmniej duzego, grubego dywanu, to nici z dobrego dzwieku.

Co do tkanin, to w moich okolicach mozna kupic w Swarzedzu kolo Poznania. To miasto meblarzy i jest taka jedna ulica na ktorej jest kilka sklepow - hurtowni z tkaninami. Wybor taki, ze trudno nawet zdecydowac sie co wybrac.

Sam kupilem tam tkanine do obciagniecia tych ram i plusz do obicia starej kanapy naroznikowej.

https://www.audiostereo.pl/topic/23218-jakie-zas%C5%82ony/#findComment-433342

>Co do tkanin, to w moich okolicach mozna kupic w Swarzedzu kolo Poznania.

>To miasto meblarzy i jest taka jedna ulica na ktorej jest kilka sklepow - hurtowni z tkaninami.

tak sie sklada, ze mieszkam w tym miescie daltego wlasnie pisalem o tapicerach ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/23218-jakie-zas%C5%82ony/#findComment-433356

dobre

historia lubi sie powtarzać ,a budujący własne pomieszczena napotykaja ciagle na te same problemy:)

kilka miesiecy wstecz miałem ten sam problem

sęk w tym ile jestes skłonny wydac na zasłony jak do 1000 zł to nie ma sie co patyczkować dobry materiał kupisz wszedzie ;)

ja osobiście jako główny cel postawiłem sobie jak najniższą cenę przy jak najlepszym materiale i nie ukrywam kolor miał tu też olbrzymie znaczenie -wszystko pod kolor sprzętu -a co jak szaleć to szaleć ;)

markety miedzy innymi te ze swarzędza darowałem sobie od razu niby tanio ale po obszyciu i tak sprawa kończyła się na 600 zł

jak dla mnie nie do przyjecia ,żeby nie było, cel jak najtaniej, a nie waż w kieszeni;)

tak się składa że "trochę" zwiedzam nasz piekny kraj i zaniosło mnie do żyrardowa kiedyś centrum produkcji tkanin tak jak łódz ,dziś biedne fabryczki mówie o wygladzie tychże ,a nie o koncie panów prezesów

szukałem szukałem i trafiłem do takiej (nawet nie znam adresu)gdzie tłukli zasłony lniane we wszystkich możiwych kombinacjach i kolorach tam już jest w czym wybierać a ceny na pewno tańsze niż w tzw.producentów w wielkopolsce.

co ciekawe ,w ofercie mieli też gotowe zasłony które z jakiś przyczyn nie zostały sprzedane chodzi tu o niewywiazywanie sie z umów poszczególnych kupców

i np w takiej "promocji" cienkie lniane zasłony mozna było nabyć za 30 zł jeśli sie nie mylę (2,60 na 1,40)przygotowane od razu do zawieszenia na karnisze - te właśnie nabyłem ze wzglądu na kolor;)

a super grube ,które skutecznie nieprzepuszczaja światła kosztowały 35 zeta jak ubolewałem że to nie mój kolor

były chyba w brązie ;(

co by nie mówić za 180 zł dostałem prawie 7,5 metra materiału który miał zakryć ściane na dł 2,7 m

lepiej chyba nie mozna było trafić ;)

poza tym to polski len żeby nie było.

https://www.audiostereo.pl/topic/23218-jakie-zas%C5%82ony/#findComment-433416

>Dziękuje wszystkim za sugestje.Jak widać problem jest, ale wiem czego się trzymać.

>Lutek

Niewiem jak ty przetniesz tą gapkę ,to sie tnie maszynowo,w razie klopotów napisz kupie ci i wyśle taką grubość jaką potrzebujesz, w mojej mieścinie to nie problem.Ale sam pomysl jestciekawy no no.

https://www.audiostereo.pl/topic/23218-jakie-zas%C5%82ony/#findComment-433731

> nowy40

W moim wpisie napisalem miedzy iunnymi:

" Przetne ja (te 10 cm) na pol, wykonam ramy z deski lub sklejki i obciagne tkanina. ..."

Nie wiem czy mnie dobrze zrozumiales , jesli chodzi o przeciecie tej gabki na pol. Nie bede cial wzdluz, tak, aby uzyskac dwa platy o grubosci 5cm. Moja gabka o grubosci 10cm ma wymiary 2m x 1,2m. Chce przeciac w poprzek i uzyskac dwa kawalki o wymiarach 1m x 1,2m (chyba da sie przeciac ostrym nozem). To do takich tafli chce zrobic dwie ramy i obciagnac te ramy tkanina.

Mam jednak pewien problem. Kiedys wczesniej rozmawialem z wlascicielem pewnej firmy produkujacej materace na temat wyciecia na powierzchni takiej tafli gabki piramidek. Powiedzial, ze moze to zrobic. Teraz jak mam juz gabke, to odmowil twierdzac, ze moglby to zrobic tylko z duzej beli gabki, bo naprzod wycina piramidki, a potem odcina na zadana grubosc. Mojej tafli nie ma jak zamocowac. Gdy poprosilem, aby w takim razie wycial ze swojego materialu (wlasna gabke osprzedal bym np, tapicerowi), to rowniez odmowil i stwierdzil, ze jedna sztuke nie oplaca mu sie.

Wolalbym te ustroje miec z wycietymi piramidkami ale niestety bede zmuszony pozostac przy gladkiej gabce.

Zastanawiam sie tylko jeszcze, czy jest koniecznosc wykonywania ram czy tez taka tafla stala by samodzielnie, obszyta tylko tkanina. Mysle, ze bez ram bocznech tlumienie poglosu byloby nieco lepsze, bo byc moze wszystkie odsloniete boki gabki rowniez mialyby wplyw.

Napisales:

" w razie klopotów napisz kupie ci i wyśle taką grubość jaką potrzebujesz, w mojej mieścinie to nie problem"

Czy nie jest tez problemem w Twoim miescie wyciecie piramodek?

https://www.audiostereo.pl/topic/23218-jakie-zas%C5%82ony/#findComment-434808

> Lutek

Zwycięciem piramidek nie wiem, zakład gdzie tną gąbkę jest w mieście św. wieży, postaram się dowiedzieć coś na ten temat i odpiszę.Gotowe piramidki znajdziesz na alegro [koszmarna jakaś cena].Można je kupić w Katowicach w Mega HZ ale też drogo.Swoją drogą 10 cm powinno trzymać sie bez ramy.

https://www.audiostereo.pl/topic/23218-jakie-zas%C5%82ony/#findComment-434874

>Lutek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) chyba tego szukasz, ja za moment kupuje.pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/23218-jakie-zas%C5%82ony/#findComment-435268

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.