Skocz do zawartości
IGNORED

Zamówienie Sommer Cable - tylko Łódź!!!

mandek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jeżeli są chętni na zamówienie kabli, wtyków, i co tam dusza zapragnie z katalogu Sommer Cable:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

to zapraszam.

Ogólne zgłoszenia w temacie, a szczegóły na e-maila.

Dotyczy tylko Łodzian, ewentualnie tych spoza Łodzi, którzy mogą zamówiony towar odebrać u mnie osobiście.

Jeżeli uzbiera się min. 3 chętnych to składam zamówienie.

Trzeba będzie wpłacić na moje konto pieniądze, bo nie chciałbym zostać z zamówionym towarem (z towarem i pieniędzmi mogę zostać ;))).

Zainteresowałem się tymi kabelkami czytając ten temat:

Ukryta Zawartość

a konkretnie kablem Sommer Cable "Square 4-Core MKII Highflex".

Skontaktowałem się z przedstawicielem firmy i uzyskałem informacje, że nie ma problemu z zakupem towaru w ilościach detalicznych. Cena tego konkretnego kabla wynosi 5,21 zł za metr.

Wtyki HICON są w cenach od 8,50 szt. (hi-cm06-ntl) 26,00 szt. (HI-CM08-NTL) 45,00 szt (HI-CMA01 - kątowy).

O inne rzeczy, jeśli będzie zainteresowanie, mogę się dopytać. Być może przy większych ilościach będzie jakiś rabat :)

Ponieważ koszt wysyłki przekroczyłby koszt kabla (wysyłają UPS-em) stąd ten temat.

Pozdrawiam

Marek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mogłes także zapytać czy mają sprzedawcę w Łodzi. Jest trochę sklepów muzycznych ktore handlują kablami. A wtyki mozesz dać Nakamichi z TME i też będą dobre.

Jesli za drogo to zamów w Neopta w Poznaniu GAC-4/1 - wysyłają pocztą - taniej ;)

opinia ChUml na temat tego kabelka jest dość zachęcająca:

"No i moje najnowsze odkrycie - Sommer Cable "Square 4-Core MKII Highflex" - najlepszy kabelek jaki mialem :) Z NOS DACem Petera gral prawie tak samo jak Galileo ale pokazal dopiero co potrafi po podlaczeniu do odtwarzacza CD :) Od samego poczatku pojawilo sie zdecydowanie wiecej szczegoluw i ogolnie muzyka stala sie przyjemniejsza - moze to od dawna poszukiwany przeze mnie "magic" ;) Uzyte w nim wewnetrzne przewodniki sa dokladnie te same co w Sommer Cable "Epiloque" kosztujacym prawie 300 euro za 2*1m konfekcjonowanego wtykami Hi-Con kabla - w swojej klasie i przy swojej cenie (2,50 euro za metr) kabelek bezkonkurencyjny :)"

jesli bedzie więcej chętnych to ja się piszę na 3 metry

antoś > cena 6,36 (5,21 netto). no wlasnie opinia ChUmla mnie również zachęciła, bo nie znam wogóle tego kabla. Przy tej cenie można spróbować.

OK., ja też chcę 3 m, także jeszcze z 1-2 chetnych i mozna wysyłać zamówienie.

Widze ze zamowienia Sommera beda bazowac na mojej opinii ... ryzykownie :) ja jestem zadowolony i mam nadzieje ze wam tez przypadnie ten kabelek do gustu :) A na poczatku nowego roku bede zamawial kabelek bi-wire do glosnikow - wyborl juz zapadl ale przed swietami nie dalem rady bo glosnikowe to juz zupelnie inne koszty ... zagra u mnie na wysokich tonach "Di-Phase" 2*2,5mm a na basie "Orbit 225 MKII" 2*4,0mm - ten pierwszy slyszalem i jest naprawde fajny - szkoda ze taki drogi a ten drugi biore wlasciwie w ciemno :) mam nadzieje ze sie taka kompozycja sprawdzi w moim systemie :) zoboczymy a wlasciwie posluchamy po nowym roku :)

Dead_Dog, >wstępnie poproszę 3 metry, ile wynoszą całkowite koszty wysyłki

no to mamy 3 chętnych. Koszty wysyłki mają wynieść 22 zl netto UPS-em, tak mi podał ich przedstawiciel. Przy 3 osobach koszty wyniosą po niecałe 9 zeta na głowę. Pocztą nie wysyłają, bo jak się wyraził, nie zatrudniają tylu ludzi żeby stali w kolejkach do okienka.

Rozumiem, że jesteś chętny na ten sam kabel. Jeżeli jakiś inny, to nie ma sprawy - podpytam.

ChUmI > Jak się nie sprawdzą to Cię ścigniemy ;)))

BTW, a ile te głośnikowe kosztują??

Foksik, > W Łodzi nigdy w życiu nie byłem.

To zapraszamy ;)))

Nie chcę się mulić z pakowaniem, bieganiem na pocztę i wysyłaniem w Polskę. Dlatego zastrzegłem, że tylko Łódź. Ale myślę, że ten jeden wyjątek można zrobić - koszty się rozłożą. Nie ma sprawy, jak masz ochotę to składaj zamówienie.

spróbuję kabelka i pisałbym się na 2 m. kolejny idiotyzm w moim życiu - porównywanie kabelków :))

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

kurcze nie doczytałem, że będa problemy z odbiorem jak ktoś jest spoza Łodzi :(. Czy można by tak, że wyślę kopertę zwrotną i kiedyś przy okazji prosiłbym o wrzucenie ją z kabelkiem do skrzynki pocztowej ?

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Rambo > jeżeli chcesz to mogę wysłać Ci kabel, za przesyłkę będzie dodatkowo 5 zł (tyle chyba wyniesie bąbel + priorytet polecony) no chyba, ze zwykły list to z kopertą ok. 2,50 ??

Z tego co widzę to jest 5 osób chetnych:

1. Ja - 3 m, może jakieś wtyki

2. Antoś - 3 m

3. Dead_Dog - 3 m

4. Foksik - ????

5. Rambo - 2 m

Proszę wszystkich o potwierdzenie na moj e-mail. W odpowiedzi przesle każdemu wyliczenie i podam konto do przelewu. Kosztami przesylki od sprzedawcy podzielimy się po równo. Przy 5 chętnych to będzie po 5,37 zł.

mandek

Jesli jeszcze jest mozliwosc to ja bym poprosil tez 3 m tego kabelka. Nie jestem z Lodzi niestety:( doplace za przesylke w kopercie bobelkowej do mnie, jesli sie zgodzisz wyslac.

>mandek

moglibyśmy z tym poczekać do poniedziałku i tak kasa "w niedzielę i sobotę nie chodzi" - może jeszcze wtyki zamówię a i paru chętnych jeszcze może będzie.

Dead_Dog > oczywiscie poczekam, rozejrzyj sie po katalogu i zamawiaj :))

umowmy sie, ze czekam na chetnych do srody, do godz. 12

no iczekam rowniez na e-maile z potwierdzeniem

Jeśli istnieje możliwość zamówienia przez osoby spoza Łodzi, to również poproszę o 2 m ( Square 4-Core MKII highflex) - oczywiście z doliczeniem dodatkowych kosztów przesyłki do mnie.

Pozdrawiam

mandek,

Ja też chętnie zamówiłbym 2m, ale oczywiście nie jestem z Łodzi. Decyzja należy do Ciebie!

Wydaje mi się, że do środy może zebrać się wielu chętnych i większość oczywiście nie z Łodzi. Można to rozegrać w sposób który był praktykowany w innych wspólnych zamówieniach. Jeżeli jest kilka osób z jednego miasta, to całe ich zamówienie wysyłasz jednej osobie z tego miasta a reszta sobie je odbiera osobiście. Niższe koszty przesyłki i dużo mniej roboty dla Ciebie.

Pozdrawiam,

No cóż, wiedziałem, że tak będzie... ;))

Zrobiło się zamówienie ogólnopolskie. Nie ma sprawy.

Przyjmuję zgłoszenia, jak mówiłem wcześniej, do najbliższej środy do godz. 12 w samo południe.

Aktualizuje zgłoszenia. Znak plus oznacza, że ta osoba potwierdziła zgłoszenie majlem. Oczekuję tego od pozostałych, dla porządku.

1 mandek 3 +

2 Dead_Dog 3 +

3 Mlody2 3 +

4 rodro 2 +

5 antoś 3 -

6 Rambo 2 -

7 Ibuks 2 -

8 Foksik ? -

Wszyscy chętni na kabel Square 4-Core MKII highflex. No chyba, ze na inny to prosze mnie poprawić.

Foksik, jeżeli chcesz ten kabel to wyslij majl z potwierdzeniem, a przy okazji napisz ile chcesz metrow.

W srode po 12 sprawdzam skrzynke majlowa i koncze przyjmowanie zamowien.

Tych, ktorzy nie potwierdzili zamowienia majlem (ostatni raz powtarzam - obiecuję i ostrzegam) nie będę uwzględniał w zapytaniu do Sommera.

Następnie kontaktuje sie z przedstawicielem Sommera i podaje mu nasze życzenie ;))

Po otrzymaniu konkretnej odpowiedzi w sprawie cen i kosztow przesylki wysle wszystkim na majla rozliczenie i prośbę o wpłatę na konto pieniędzy.

Na kasę czekam do piątku - czas na robienie przelewów macie w środę i w czwartek.

W piątek wysyłam zamówienie do Sommera.

Jeżeli chodzi o osoby spoza Łodzi, to proponuję zryczałtowany koszt wysyłki w kopercie bąbelkowej listem poleconym 4 zł lub 5 zł za priorytet. Chyba, że zamówienie będzie cięższe, no to i koszty wyższe.

Jezeli będzie kilka osób z jednego miasta, to możemy przesyłkę połączyć, i ludzie na miejscu się już będą dzielić kablem, tudzież innym dobrem. Koszty też będą niższe.

To chyba wszystko. Ufffffff

Chciałbym się załapać na 2m Square 4-Core MKII highflex (200-0301) oraz 4m ESPRIT SILVER 2x4,0mm2 (440-0309).

There are only two kinds of music - good and bad.

- Duke Ellington -

Sluchajcie, chce sobie zrobic na tym Somerze Coaxa do przetwornika mojego. Tylko jakie mam wtyki zastosowac z oferty somera i wogole jak to podlaczyc i czy wogole da sie z tego kabla zrobic Coaxa i zeby jeszcze to zagralo:)

Znalazlem tam cos takiego jak

Canare 75 ohm Digital . Ale dziwnie wyglada tyl tego wtyku.

Jakby ktos mogl pomoc to bede wdzieczny:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.