Skocz do zawartości
IGNORED

Klasyczny preamp + samochodowe końcówki?

parantulla

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Czy ktoś próbował takiego zestawienia? Chodzi mi o połączenie klasycznego (stacjonarnego) przedwzmacniacza z wzmacniaczem (wzmacniaczami?) stosowanymi w Car Audio. Jak przedstawia się tzw. stosunek cena/jakość takiej konfiguracji zakładając, że do wydania mamy ok. 1.000 PLN za sprzęt z drugiej ręki. No, powiedzmy, że w przypadku wzmacniaczy Car Audio może to być trzecia czy nawet dwunasta ręka, ale to nie ma w tej chwili żadnego znaczenia. A więc mamy do wydania 1.000 PLN i trzy warianty:

1. Używany wzmak klasy Denon 1560, Marantz PM 85 itp.

2. Używany preamp + używana końcówka (konfiguracja producentów czy modeli dowolna)

3. Używany preamp + używany piec samochodowy (ewentualnie dwa)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Ja tylko próbowałem, ale mam kolegę, który używa monobloków Genesisa zasilanych z potężnego prostownika. Twierdzi, że nie ma nic lepszego jeżeli chodzi o stosunek ceny do jakości. A próbował kilka domowych wzmacniaczy...

Ja miałem tylko przez dzień wzmacniacz Audisona podłączony pod skromny zasilacz. Grało fajnie, ale brakowało prądu.

Może nie od rzeczy jest rozgrzebanie dobrej końcówki samochodowej, odłaczenie wewnętrznej przetwornicy i podpięcie się z solidnym zasilaniem (jakieś +/- 45V) z normalnego zasilacza. To może mieć sens, również finansowy.

Lutek, 18 Gru 2005, 22:00

>Czy Twoj adres e-mail w "o mnie " jest aktualny ?

>15.12.05 napisalem do Ciebie i nie wiem czy doszlo, bo nie dostalem zadnej odpowiedzi.

Aktualny. Jestem w trakcie remontu generalnego chałupy i nie mam czasu przysiąść do kompa, żeby się "rozwinąć" ale pamiętam. Odpiszę jak tylko znajdę chwilkę. Sorki.

cyjanopan, 18 Gru 2005, 22:00

A myślałeś nad zasilaniem tej samochodowej końcówki ?

Nie :)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Myslalem ostatnio o tym samym co parantulla. Mam w aucie genesis dual mono. Jego moc to okolo 130w na kanal. Bylo to mierzone i posiadam certyfikat dostarczany przez producenta.(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Napedza on morele z serii elate. Brzmienie jest znakomite. Ale boje sie. Boje sie, ze jakis milosnik cudzej wlasnosci zainteresuje sie genesisem. I mysle zeby go sprzedac, ewentualnie uzyc jako koncowke mocy. Tylko zupelnie nie wiem jak sie do tego zabrac i czy to w ogole ma sens. Jakies opinie, porady? Co z zasilaniem ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

> parantulla

Ok. Bede czekal. Zalezy mi, abys mi w tej sprawie troche napisal. Jakby wylecialo Ci z glowy i przez tydzien nie bedzie odpowiedzi, to pozwol, ze sie przypomne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.