Skocz do zawartości
IGNORED

Surroundy tylne do 700zł

pharel1

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam kupić surroundy tak właśnie do 700 zł które miałyby współpracować z ampli Yamaha 550, frontami JMlab 714s i centralnym własnej roboty:-)Mogą być ewentualnie droższe jeśli ich poziom byłby adekwatny do ceny:-)Ale nie droższe niż 1200 za pare.Prosze o pomoc.Waham sie między Jamo e 600, tannoy mx-1,JBL balboa

https://www.audiostereo.pl/topic/23502-surroundy-tylne-do-700z%C5%82/

Warto poszukac coś z drugiej ręki na allegro, można czasem wyszukać niezłe rodzynki, ja ostatnio znalazłem T+A Helios midi za niecałe 300zł!!!!,były trochę poobijane ale stan techniczny głośników idealny, renowacja zmieściła się w 70zł, natomiast dźwiękowo oceniam je bardzo wysoko, napewno wyżej niż poziom 1200 zł za nowe propozycje rynkowe.

żeby nie było że się wyśmiewam a nie pomagam bo rzeczywiście mogą być surroundy tylnie i boczne, sam na tylnich mam Quadrall Phase TWO które nowiótki zdobyłem za 280zł i grają znakomicie więc polecam takowe bo nie dość że ładne to zajmują bardzo mało miejsca a tak wyglądają w pokoju:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

to po prawej na surroundzie bocznym to Paradigm ADP 150 kolumny dipolowe które kosztowały mnie 500zł a w sklepie takie 1690zł....wracając do tematu surroundów to Yamaha miała kiedyś patent nawet na surroundy przednie w przednich rogach pokoju....miało to poszerzać scenę i poszerzało ale jak dla mnie grało za bardzo rozmytym i takim niekonkretnym dźwiękiem..

wracając do tematu to polecam te Quadrale:)

mają dźwięk czyściutki ( 2 drożne na dobrych głośnikach) a przy tym sporą wytrzymałość mocową bo zdziwi się nie jeden który je podłączy:)

PZDR

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.