Skocz do zawartości
IGNORED

monitory Jadis Orchestra

ervyll

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dojrzałem już do wymiany kolumn ( obecnie Audiowave 141SE ), biorę pod uwagę m.in. monitory Jadis Orchestra, może ktoś coś słyszał na ich temat, jaki prezentują dźwięk, z jakim sprzętem grają najlepiej.

Mam pewne obawy czy mój Exposure 2010R napędzi Jadisy, które bądź co bądź mają 100/160 Watt.

Pozdr.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/23854-monitory-jadis-orchestra/

Nie słyszałem, ale postawiłbym, że monitory Jadis Orchestra są predystynowane do współpracy ze wzmacniaczami lampowymi, powinny być zatem względnie łatwym obciążeniem dla wzmacniacza. Prądowo wzmacniacz sobie poradzi, kwestia tylko, czy będzie to udany mariaż.

ervyll --> Twój Exposure na 100% napędzi Jadisy o to bym się nie martwił :)

Słuchałem przelotnie tych monitorów z komplecikiem Jadis (Orchestra) -- brzmiało miło, powiedziałbym nawet że brzmiało nieźle .. ale później na AS usłyszałem Jadisa z Thielem i to był naprawdę super dźwięk :)

Przed zakupem posłuchaj ich koniecznie ... bo zestawienie ich z tranzystorem to może być pomyłka.

zdezintegrowany_3PO

Na moj gust bedzie za jasno i moga wyjsc brudy... Jadis specjalizuje sie w wysokiej klasy amplifikacji lampowej i kolumnach dedykowanych takim wlasnie wzmacniaczom. Wydaje mi sie, ze ich stosowanie ze sredniej klasy integrami tranzystorowymi moze byc sredim pomyslem. Moglbys zawsze sprobowac i porownac z poprowadzeniem ich przez Jadis Orchestra...

Pozdr

Fajny dźwięk jak za ta kasę, tylko dosyć lekki, ale za to szybki sprężysty i przestrzenny. Chyba raczej do lampy i to PP. Exposure fajnie klei się ze spendorami, rogersami i Harbetami ( np. 3 ES ). Warto posłuchć.

Dzięki wszystkim za rady.

Ponieważ na razie zostaję przy swoim wzmaku, więc będę brał pod uwagę jednak inne głośniki.

Rozważam też podłogówek, co prawda pokój ma tylko 16m, ale jest dość dobrze wytłumiony.

Myślałem o używanych AP Tempo II, S&L Centurion lub ProAc Studio 130.

Z recenzji AV wynika że Studio 130 mają skromny bas. Z racji ograniczonej powierzchni i mojego nastawienia na średnicę i wysokie tony może będzie to dobry wybór.

Pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.