Skocz do zawartości
IGNORED

Jak oceniacie markę CANTON ?

andrea29

Rekomendowane odpowiedzi

Owszem jest. W Wawie jest sklep tylko i wyłącznie z kolumnami marki Canton (w miejscu dawnego Centrum Hi-Fi). Słuchałem w przelocie, moim zdaniem straszne badziewie. To kolumny głównie dla tych, którzy zwracają uwagę na ilość przetworników i wielkość obudowy. Poza tym jak na niemieckie kolumny to jakość wykonania bardzo marna. A w Niemczech dobrze sie sprzedają, bo to supermarketowa marka. No i brzmienie bardzo niemieckie (bummmm bummm, tssssssss, tsssssssss).

MM może czasem człowieka zaskoczyć. Ja ostatnio przecierałem oczy ze zdumienia, kiedy zobaczyłem w takowym topowe kolumny Elaca "Spirit of Music" (to te z grzybkiem). No i zgadnijcie, do czego były podłączone owe cuda za ponad 30kzł? Tak jest, do taniego amplitunera.

taaaa - stoją sobie spokojnie w MM w raszynie. podlaczone sa tak zeby potencjalny nabywca sie przekonal, ze jak sie ten amplituner podlaczy do takich kolumn to efekt bedzie piorunujacy:) wystarczy polaczyc amplituner za 2k to flosnikow za 30k - prosze jakie to to ma mazliwosci:)

• Redaktorzy

Faktycznie powinni zabronic. Ale widac kolumny nieslychanie latwe do napedzenia! A tu rozni specjalisci z niewiadomo czyjego nadania, pseudoeksperci wszelkiej masci, itp karly reakcji twierdza, ze Elaki sa trudnym obciazeniem. A tu prosze, plus minus 40 wat ze scalaka wysteruje topowy model!

A żebyście jeszcze widzieli kabelki, którymi było to spięte...

O brzmieniu jakie wypełniało salę w Raszynie, ani tym bardziej o muzyce płynącej z odtwarzacza DVD (oczywiście) nie wspomnę, bo nie chcę robić Elacowi niezasłużonych tyłów...

Sprzedawcy w Raszynie stosuja po prostu zwykle sztuczki marketingu zeby cos sprzedac a na dobrych glosnikach i radio Koliber zabrzmi lepiej.

To tak jakby wytlumic malucha matami bitumicznymi i wmawiac klientowi ze jest cichy w srodku nawet przy predkosci 110km/h ;). Smiem twierdzic ze kazda demonstracja w sklepie jest w jakims stopniu sztucznie podrasowana i podrabiana i jedynie sami jestesmy w stanie ocenic sprzet w swoim domu i na swoich nagraniach. Poza tym jesli ktos kupuje najpierw amplituner czy wzmak a potem glosniki popelnia blad. Najpierw trzeba kupic lepsze glosniki, zobaczyc jak poprawia dzwiek w obecnym wzmaku czy amplitunerze a potem zmieniac zrodla. Oczywiscie ten co kupuje amplituner popelnia blad z zasady;)

Dynaudio stały na Plastformach, dość wysokich (73cm), dociążanych żwirem. Ogólnie nie były złe, tylko wk....a mnie regulacja ograniczona do tylnych nóżek. Elaki potrzebowały czegoś cięższego i niższego, więc potraktowałem je firmowymi standami Danish Physics. Drogie jak cholera, ale są masywne, bardzo stylowo wyglądają, mają doskonałą regulację i można je dociążyć piachem, co też zamierzam w najbliższym czasie uczynić.

Pzdr.

no właśnie ten piach nie chce mi się z tym babrać,

ale jak przykleiłem standy do kamieni to różnica spora na plus,

więc coś musze jeszcze zrobić,

najlepiej to pewnie kupić Standarty

>maleo

O, nie kochany, nie zwalisz noszenia Standartów na pana Kazia, który ledwo co torbę z listami taszczy, a wiadomo, że ma już rok do emerytury. Sam pójdziesz po nie do sklepu, jak zawezwany zostaniesz. Trochę to może potrwać (jak mnie pouczono w Audioforte), nawet do trzech tygodni.

• Redaktorzy

Tak, gutten, zeby sie jeszcze tak do srodka dalo wlezc.

Co do zakupu to trudno mi powiedziec. Moje wazyly jeno 30/sztuka, a i tak producent jak zobaczyl, ze mi galy wysadzilo kiedy podnioslem jeden, to mi szybko do samego domu zawiozl, zloty czlowiek. Winda na gore zawiozlem juz sam, jakos wytrzymala. Ale to wszystko bylo w obrebie jednego miasta. Jesli jestes z Wawy, to duze ulatwienie.

• 2 lata później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a znalzlem je tutaj, sluchal ktos moze tych droższych?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

w cantonach nie ma znaczenia tansze czy drozsze wszystkie graja buuum tssss buuuuummm tssss i wsrod tego harmideru słychac hip-hopowe pomruki a'la BMw yo, ziomal ,Yo umc umc umc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.