Skocz do zawartości
IGNORED

Polska scena electro,ebm itp...

mrbudziol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam grono...

kupiłem oststnio dwupłytową składankę Polish Synth vol.1....... wychowałem się na muzyce Depeche Mode głównie, camouflage, electro i ebm ogólnie, trochę The Cure, U2... dlatego zaciekawiła mnie ta składanka, znam trochę mniej znanych kapel polskiej sceny electro ale żadnego z wykonawców na tej płycie hehe.....np.Station One,Ice Machine(znałem wczesniej...;0)Bear The Round itd... w każdym razie kilka utworów wpadło w ucho tak konkretnie... temat raczej skierowany do osób siedzących w tego typu muzyce....

i tu moje pytanie.... znacie jakiesciekawe kapele polskiej sceny electro, ebm...???

dodam tylko że po raz pierwszy doznałem uczucia ogromnej podniety podczas słuchania tejże składanki kiedy to kolumny zaczęły znikać z pokoju...8)...... oderwany dzwiek od kolumn..... ktos powie "tiaaaaa na tych jego paradigmach napewno heheh......" ale ja to słyszałem.... ciarki jak diabli hehehe... dziwne tez że na takiej muzie akurat...;) dzwięki po bokach... kurcze odlatuje normalnie.... heh...

w kazdym razie dajcie jakieś namiary, stronki itd na temat ...

pozdro

https://www.audiostereo.pl/topic/24283-polska-scena-electroebm-itp/

Pewnie ta polska scena jest niewielka, trudno się przebić i wszytko srowadza się do undergroundu. Tym bardziej cieszy taka składanka. A wykonawcy profesjonalni czy takie pitu-pitu? Ja polecam poszukać na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) darmowej muzyki spod tego znaku, ściągnałem sobie kiedyś 2-3 płyty tego - ambient, elektro itp. i jest całkiem fajne. Np: kawałki niejakiego Artura L lub Mr.S, albo te: Adam Certamen Bownik - Hyperion; Aleks - Lord of Bródno; Asstellyte - Too High; EMPI - Deep Blackness; Fizyk - Twelve; Krzysztof Radomski - Ux 11; Krzysztof Duszkiewicz - Pillowful of fears; Kyokpae - Beneath The Vanilla Sky; Martin Szczerbowski - Almighty Sorrow; Mell oDeque - VooDoo Experiments; MrJiNks - Dream On; Ralph G. Project - Path Of Love (Original Sweet Chillout Reprise); Tessdemo - Track 03; Artur L - Love, Come with Me.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Hej!

>Pewnie ta polska scena jest niewielka, trudno się przebić i wszytko srowadza się do undergroundu.

Niestety Molbden ma rację: niewiele tego. Sam jakiś czas temu prosiłem o sugestie grupowiczów. Polska scena ebm, industrial czy tzw. cold wave jest raczej uboga. Śledzę to, co wydawane jest u naszych zachodnich sąsiadów (D) a i dalej - Meksyk (ostatnio: Cenobita po znanym i lubianym Hocico i = Dulce Liquido). Co nieco można wyczytać na www.postindustry.org czy alternativepop.pl , ale to wciąż mało. Powodzenia i proszę o rezultaty poszukiwań.

Wiem, że to okropne podpinanie się pod Twój wątek, ale desperatom można wiele wybaczyć...

Jeżeli mieszkasz na Śląsku (ja w Chorzowie) to może się zgadamy co do płytotek i ewentualnych zakupów...

Pozdrawiam

Maciek

reszta w "o mnie"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.