Skocz do zawartości
IGNORED

Projekt Akkus-a C95-ART1

elfan.

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko,kto z Was miał przyjemnosc słuchac tych kolumn na Accutonie i Aurum Cantusie i moze opisac mniej wiecej ich brzmienie,jak i to czy sa warte swojej ceny.Pytam poniewaz pewnie za jakis czas bede zmieniał kolumny,i nie chciałbym zeby był to skok w bok ale skok dalej;).Jak napisałem narazie planuje,i akurat ta konstrukcja mnie zaciekawiła,jak i kolumny pewnej małej manufaktury,ale to tajemnica;).Za wszelkie odpowiedzi na temat z góry dzieki;)

https://www.audiostereo.pl/topic/24360-projekt-akkus-a-c95-art1/

P.S wizualnie prezentuja sie bardzo ładnie....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Witam,

Troche o nich bylo tutaj

Ukryta Zawartość

Bardzo fajne jak za cene troche ponad 4 tys - o ile akkus ma ciagle promocje na nie.

Pozdrawiam,

Michał

Ukryta Zawartość

oszalałem,zamówiem Akkusy ale A-3:) na Aurum Cantusie i Usher.Bez odsłuchu,ryzyko jak diabli,ale ja lubie ryzyko;).Wiem o tym ze nizsza klasa od wspomnianych wczesniej,ale te podstawkowce sa wielkie jak na podstawkowce,i w moich 12m2 byłby problem dosc spory z odpowiednim ustawieniem.W sumie za 2490zł wersja prototypowa z bardzo wysokiej jakosci elementami bardzo mnie skusiła,stosunek cena/jakosc moim zdaniem rewelacyjny....i jeszcze koszulka gratis;).Postaram sie opisac wrazenia jak przyjada.Ale trzeba przyznac ze konstrukcja jest baaardzo solidna jak za takie pieniazki,ze sciankami 25mm i 50mm!! + wzmocnienia...wiec zapowiada sie przynajmniej niezle;)

P.S a moze ktos ich słuchał na Audio Show?? bo ten prototyp prawdopodobnie bede miał.

P.S to ta podłogówka na fotce.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wiec kolumny juz u mnie sa:).Sporo sie nadzwigałem bo paczki sa bardzo ciezkie(około 35kg sztuka!!) i troche było problemu z ustawianiem;).Szczeze mówiac naprawde nie wiem jak duze pieniadze musiał bym wydac w sklepie za "firmowe" kolumny o takim wykonaniu i na takich komponentach.No ale brzmienie jest najwazniejsze:).Wiec kolumny w sumie nie takie małe podłogówki wrecz znikaja z 12m2 pomieszczenia!.Ogólna potega dzwieku jest rewelacyjna,w porównaniu do Avance Epsilonów to jest tak jak odsłuch na stadionie (A-3) i w nieduzej sali(Epsilony) :).Z tym ze mam jeszcze porównanie do Paradigm Studio 60v3 i A-3 to klasa wyzej...nie tylko dzwiekiem ale i wykonaniem.Szczególnie przy moim repertuaze(rock/metal) jest to bardzo pozadane.No i bas,schodzi nieporównywalnie nizej,no ale w koncu to podłogówka,z tym ze jest bardzo punktualny dynamiczny i nie dudni,a przypomne ze jest to nie malutka podłogówka w 12m2!.Jakosc wysokich tonów i srednicy przynajmniej o półke wyzej od wczesniej posiadanych kolumn.Jak i scena i jej głebia.Ogólnie kawał bardzo solidnej kolumny na rewelacyjnych podzespołach.Wszystkim szczeze polecam konstrukcje Pana Witolda!Stosunek jakosc/cena jest rewelacyjny!Na koniec jeszcze fotki zwrotnicy i scianki przedniej paczki:)

Ukryta Zawartość

post-2340-100006545 1170285274_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

pitdog, no jak ktos inaczej nie "umi"... no ale my znamy takie, ktore "zawsze moga i wszystko umieja".... ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Nie wiem jak z tymi pomiarami jest,ale to co najwazniejsze czyli brzmienie jest naprawde klasa!.W sumie obawiałem sie troche podłogówek w 12 metrach ale teraz moge powiedziec ze w sumie nie potrzebnie.Bas oczywiscie na płytach co to sa nagrane z podbitym i wyeksponowanym basem tak jest prezentowany przez te kolumny.Mozna powiedziec ze dzwiek jest neutralny (poniewaz dosc wyraznie słuchac róznice w realizacji danej płyty),.Wczesniej myslałem ze bas mi zamaskuje wszystko,ale na szczescie jest zupełnie inaczej.Teraz po 4 godzinach odsłuchu moge pochwalic super głebie,no i ta przestrzen i stereofonia.Co czuje ze dłuugo nie zmienie kolumn,najwyzej zabawa elektronika i kabelkami;)

P.S zdjecie zwrotki moze nie za wyraznie,niestety taki aparat,ale jest na wybornych elementach,czyli:

kondensatory SCR KPSN,cewki tasmowe,rezystory MILLS,i okablowanie Kimber 4PR.A jesli chodzi o projekt,to juz powiedziałem wczesniej ze jest super zestrojone,tak przynajmniej odbieraja to moje uszy;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.