Skocz do zawartości
IGNORED

Erich Leinsdorf - IX Beethovena ...

Martin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam; wpis jest dość konkretny prosze więc o konkretne odpowiedzi jeśli ktoś bedzie umiał oczywiście odpowiedzieć na to pytanie, otóż:

Leinsdorf na koncercie pożegnalnym z Boston Symphony Orchestra dyrygował IX Beethovena, jako że był to koncert pożegnalny wszyscy wzniesli się ponad siły i poszli krok naprzód ... wyszło z tego "podobno" najwybitniejsze wykonanie IX w dziejach nowozytnej historii koncertowej. "Podobno" bo ja go nie słyszałem.Jedyny ślad to rozmowy z kilkoma osobami, w tym przynajmniej z dwoma wybitnymi znawcami tematu którzy ten koncert słyszeli, był on również transmitowany w którymś programie radiowym w Polsce. Oczywiscie nie chodzi o to jakże wybitne nagranie dla RCA , bo ten koncert ponoć przewyższał i przewyższa to wykonanie o głowę. Pomimo poszukiwań jak mi Bóg miły nie trafiłem na żadny ślad fonograficzny tego nagrania. Zacytuję więc jako pytanie jeden z tytułów audycji telewizyjnych :

zatem KTOKOLWIEK WIDZIAŁ - KTOKOLWIEK WIE ... prosze o sygnał; obojetne czy to winyl, czy CD , czy kaseta magnetofonowa.

"...Idiotów podobno nie ma aż tak wielu na świecie, ale ich niewątpliwym sukcesem jest, że tak się sprytnie rozstawili, że spotkasz ich na każdym kroku..."

https://www.audiostereo.pl/topic/24383-erich-leinsdorf-ix-beethovena/

a co sadzisz o tym:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

w recenzjach jest wspomniane o koncercie o którym mówisz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.