Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Video # 2/06

zildjian

Rekomendowane odpowiedzi

Co ja zrobię.... Lubię to pismo. Przynajmniej ładne w przeciwieństwie do ostatniego HFiM ( nb Magazyn HiFi na końcu jakby suplement), Audio - b/z tj. 3+. Lubimy oceny sprzętu to i mamy ich mnóstwo. Ale one teraz takie powierzchowne. Wpadł mi w ręce AV z 2000 r. Jak się to fajnie czytało. Bez odsłuchu czuję ,że wiem jak zagrałby Marantz w porównaniu z Alchemistem.

W AV Audionet oczywiście w samych superlatywach. Nawet reklama odnosi się (jak w poprzednim numerze) do recenzji z tego samego numeru. Hi,hi.....

https://www.audiostereo.pl/topic/24404-audio-video-206/

Kupuje 'wszystkie cztery' polskie pisemka i choc nie jest to regularne czytanie to jakas opinie sobie wyrobilem.

Wydaje mi sie, ze:

Audio/Video - staraja sie bardzo solidnie podchodzic do swej pracy, nie naciagaja ceny jezeli dolaczja plytke CD. Chyba najbardziej budzace zaufanie co do intencji pisemko na rynku.

Video - dobrze od strony technicznej (badany sprzet) ale takze pisemko nierowne. Niektore ich oceny sprzetu sa wedlug mnie daleko odbiegajace od prawdy a ranking porownawczy szalenie watpliwy. Mozna sie nabrac. Takze sprzet towarzyszacy w przeprowadzanych testach czasami razi - jak mozna testowac elementy z gornej polki na sprzecie budzetowym skoro taka konfiguracja 'w zyciu' jest szalenie malo prawdopodobna.

Hi-Fi i Muzyka - pisemko cokolwiek rozrywkowe, chwilami merytorycznie wiecej niz poprawne ale z kolei nonszalancki jezyk i holywoodzkie slownictwo powoduje, ze trace orientacje co jest naprawde grane. Ranking sprzetu i przyznawane czarne koleczka takze moga mylic. Czy okreslenie 'sluchajac tych kolumn ze szklanka whisky w rece doznaje odlotu' jest komplementem w stosunku do kolumn czy wrecz przeciwnie - tylko owa whisky ratuje sytuacje? Czy wyrazanie swych sypatii politycznych jest sensowne w pismie o fi-fi? Czy ironia w odpowiedziach na listy jest na miejscu?

Magazyn Hi-Fi - fajne i rzetelne ale widac, ze chlopcy stracili pare. Poza tym zamkniety krag zainteresowan powoduje, ze pisemko raczej dla wezszego kregu odbiorcow.

pzdrw

soso

https://www.audiostereo.pl/topic/24404-audio-video-206/#findComment-472446

soso

>Takze sprzet towarzyszacy w przeprowadzanych testach czasami razi - jak mozna testowac

>elementy z gornej polki na sprzecie budzetowym skoro taka konfiguracja 'w zyciu' jest szalenie malo

>prawdopodobna.

Coś mi tu nie gra jeżeli chodzi Ci o"Audio" to skąd wiesz jaki mają sprzęt towarzyszący oni nie piszą o konfiguracji

zastosowanej w danym teście.

https://www.audiostereo.pl/topic/24404-audio-video-206/#findComment-472591

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.