Skocz do zawartości
IGNORED

Orkiestra symfoniczna + gitara

Gość kotbury

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kotbury

(Konto usunięte)

Witam,

słucham ostatnio dość często płyty Voyager Oldfielda, pod wpływem ostatniego utworu z tej płyty (Mont St Michel), nabrałem checi na posluchanie orkiestry symfonicznej i akustycznej gitary, jako instrumentu prowadzącego. Czy mozecie polecić jakieś ciekawe płyty, zbliżone klimatem do ww. utworu?

https://www.audiostereo.pl/topic/24454-orkiestra-symfoniczna-gitara/

Zero zbliżenia, ale... Rodrigo Joaquin "Concerto de Aranjuez". Wykonań moc, bo to bardzo przebojowy klasyk. Osobiście nęci mnie Paco de Lucia w wykonaniu koncertowym.

Także Villa-Lobos popełnił nieco utworów na gitarę i orkiestrę.

IMO - posłuchać warto.

Gość kotbury

(Konto usunięte)

Dzieki za odpowiedz, Midsummer Night's Dream, to tytuł bardzo przeze mnie poszukiwany, niestety to wielka rzadkość. Widzialem jedna plyte, kiedys, droga byla jak cholera i nie kupilem.

A metamorpheus jest mi nieznana kompletnie, czy to są baaaaaardzo podobne ( w klimacie znaczysie ) plyty? czy tylko troche?

kotbury

Płyta niebawem do kupienia będzie w Traficcu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość kotbury

(Konto usunięte)

Dzieki za link, wpis kolo płyty: "Metamorpheus is the natural successor to Steve's last orchestral album, ‘A Midsummer Night’s Dream’. " dobrze wróży :) Zacznę polowanie na tę płyte.

Co do ceny "sennej" płyty - kiedyś ją znalazłem w jakimś skepie internetowym - kosztowała ~90pln i trzeba bylo ją zamawiać specjalnie, co sie z tym wiąże czekać ze dwa tygodnie. Co to był za sklep nie pomne. Ale raczej kiepski, jak widze.

Poszukaj także "Fantazji szlacheckiej" Rodrigo np. z Breamem oraz Koncertu gitarowego Giulianiego. Aranjuez istnieje w np. genialnym nagraniu Pepe Romero. Philips wydał dwupłytowy album po atrakcyjnej cenie z dziełami na gitarę i orkiestrę

kotbury

No 90 zeta,to ta płytka nie jest warta w żadnym przypadku.

Jeśli nie zależy na oryginale,to mogę machnąć kopię.

O ile pamięć mnie nie myli,leży ta płytka na regale u mego kolegi "Taboreta". :-))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.