Skocz do zawartości
IGNORED

denon+wharfedale diamond+ ... sub... ?

Pitban

Rekomendowane odpowiedzi

Wiatm

wlasnie stoje przed zakupem suba do mojego zestawu, zastanawiam sie nad kupnem:

- wharfedale 150 lub power cuba 8a

- magnata 300a

- heco vitas 30a

Nie chce przekroczyc 1000 zl. myslicie, ze powinienem kontynuowac wharfedale czy lepiej kupic cos mocniejszego. sluchalem dzisiaj magnata i wydaje mi sie, ze uderza caaaalkiem mocno...:)

jezeli ktos ma jeden z w/w subow, to prosze o opinie,

pozdr

https://www.audiostereo.pl/topic/24466-denonwharfedale-diamond-sub/

--> Pitban

Witam

W moim przypadku też stałem przed takim wyborem. Zdecydowałem się jednak kontynuować serię i skompletowałem sobie do moich diamentów Power Cube 8A. Uważam ,że to strzał w 10. Do moich 16m2 w zupełności wystarcza, jest odkręcony tylko na pół gwizka i daje ''przesympatyczny'',miły i ciepły basik.Tego właśnie oczekiwałem. Też zastanawiałem się nad wharfedale 150 ale stwierdziłem,że jest trochę za ''mocny'' do mojego pokoiku.Także może powinieneś się też sugerować kubaturą swojego pomieszczenia. Nie wiem może warto się zastanowić nad kontynuowaniem serii... zawsze jeden kolor.... firma. Ale to tylko moje sugestie.

pozdrawiam

moj pokoj ma ok. 20 qm. tyle, ze za niedlugo chyba bede sie przeprowadzal do czegos wiekszego. z tego co slyszalem, to 150-tka gra duzo lepiej od power cuba. ale co do firmy, to chyba mnie przekonales, zeby zostac przy jednej firmie.

Witam,

Od pewnego czasu jestem użytkownikiem SW-150 (pokój ok. 23 m^2 - opis systemu w "o mnie").

Uważam, że przy cenie ok. 1100 PLN z przesyłką do domu (ze sklepu polonusagdrtv) jego walory użytkowo/dźwiękowe są na bardzo dobrym poziomie.

W pomieszczeniach do 25 m^2 powinien się sprawdzić bez problemów.

Jak na razie subik tak naprawdę się jeszcze dociera (mam go od początku stycznia), ale to co się już teraz z niego wydobywa jest naprawdę extra (zarówno w kinie jak i w muzyce). Przy odłuchach muzyki doskonale "skleja" się z diamondami 9.5. Nie czuć granicy podziału, nic nie buczy, a muzyka otrzymała zacną podstawę w najniższych częstotliwościach (szczególnie słyszalne na płycie FISZa "na wylot").

Opisywany w AUDIO-VIDEO furkot z wylotu bas-reflex jest słyszalny tylko na płytach testowych i to przy nieprzyzwoitych wręcz - jak na warunki mieszkalne bloku - poziomach głośności.

pozdrawiam

Mogę zapytac jak się czujesz z tym zestawem?

Akurat czaję się na denona 1306 +dvd1720 + (tu dylemat: Crystale czy dozbierać do Diamondów?)

Całość z Crystalami to 3400 z subem więc cena zachęcająca.

Jaka jest Twoja opinia o elektronice no i co o reszcie sprzętu?

pozdr

No cóż - czuję się świetnie (szczególnie po dodaniu do głośników głównych kabla Audionova Moonwalk bi-wire:))

A teraz na poważnie. Jeżeli idzie o elektronikę, o którą pytasz, słuchałem z tego zestawienia jedynie poprzednika odtwarzacza tj. DVD-1710. Grał on z amplitunerem DENONa AV-1705. Wszystko spięte jakimiś zwykłymi kablami (odsłuch w salonie w Bydgoszczy) i podpięte do DALI Concept 6 oraz Wharfedale Crystal 40.

Crystale były zdecydowanie mniej szczegółowe od DALI, o dużej podbudowie basowej jednak ilośc szczegółów była zbyt oszczędna; grały przede wszystkim średnicą z uwypuklonym dolnym jej podzakresem (nastawy korekcji dźwięku w amplitunerze na 0). DALI natomiast nieco siały wysokimi. Z tego względu postanowiłem poszukać jakiegoś kompromisu i wybór padł na WH Diamond serii 9.

Jak dla mnie - to jest to co chciałem i czego mogłem wymagać od zestawu w tej cenie. Reszta w dziale "opinie".

Arekk

zalezy na co sie nastawiasz, jezeli nie jestes melomanem to polecam crystale + sub. wydaje mi sie, ze graja nieco lepiej (mocniej) od diamondow. tez stalem przed takim dylematem i zdecydowalem sie na diamondy (slucham raczej czegos spokojnego, smooth jazz, itp.) wiec jednak diamondy oddaja lepiej to co na plytce wypalone ;)

crystale nie sa takie dokladne, aczkolwiek rowniez uwazam je za dobre glosniki.

podsumowujac:

jezeli jestes melomanem - diamondy

jezeli jestes fanem muzyki - crystale

pozdrawiam

piotr

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

-->> Mirras

Powiem Ci ,że jestem bardzo zadowolony z firmy ONKYO. A co mnie skłoniło do zakupu? Kupując sprzęt nie miałem takiej wiedzy jaką posiadam teraz na temat Audio Video, także sugerowałem się tylko marką .Wiedziałem ,że jest dobra dlatego zdecydowałem się właśnie na ONKYO. Dopiero po czasie zdobywając coraz większą wiedzę zaczęłem odkrywać uroki mojego sprzętu. Teraz mogę powiedzieć ,że to był jak na laika udany zakup.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.