Skocz do zawartości
IGNORED

Stary CD czy nowszy DVD ?

Glurak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, mam dosc banalne pytanie, na ktore zapewne bedzie trodno odpowiedziec :-) (Ze wzgledu na nieznane modele). Otoz: ktory odtwarzacz cd nadaje sie lepiej do muzyki klasycznej : Sony CDP-450, Sony CD-P297, Technics SL-P333, Onkyo DX-701, Philips CD271 czy dvd Pioneer DV-454-K ? Wydaje mi sie iz mechanicznie najlepsza konstrukcje stanowi Technics, z kolei najlepsze parametry na papierze posiada Pioneer. Odtwarzacze Sony i Pioneer sa w moim posiadaniu, pozostale moge miec za dosc niska kwote, pytanie tylko czy uslysze jakas roznice w stosunku do mojego sprzetu ?

https://www.audiostereo.pl/topic/24500-stary-cd-czy-nowszy-dvd/

Witam

moim zdaniem nie warto nic z tego kupować. Są to wszystko odtwarzacze na tyle niskiej klasy że nie usłyszysz różnicy ze sprzętem który już posiadasz. Jeżeli chcesz kupić coś taniego co jest już o półkę wyżej to polecam używane np. Technicsa SL-PG 7, Kenwooda DP-7090, Yamahę CD-X993, Nad-a 540, Sony CDP-X 930/940. Może uda Ci się to kupić w okolicach 200 zł.

Z obecnie sprzedawanych polecałbym Cambridge Audio Azur 640C, Nad 542 lub Harman Kardon 970, ale to już wydatek ok. 1400 zł.

za 200-300 pln można kupić naprawde dobry (przede wszystkim do tuningu) odtwarzacz CD, Marantz 50, 63, 54...Philips 104, 304, 360, 460...Philipsy sa na CDM 1 i 2 wiec warto sie nad nimi zastanowic...nie pakuj sie w DVD...dobrze Ci radze, sam mam i wiem co mowie...głownie chodzi o kase, ja na swojego nie narzekam ale tyle co zapłaciłem za nowego to chyba teraz wolałbym wydac na tuning CD...

• 3 tygodnie później...

uważam że CD najmniej wpływa na jakość dzwięku z całego toru foni.

Nie zgadzam sie że technics siódemka jest godny polecenia,bo mam niestety

taki od kilku lat.Najwyżej jest niezawodny,nie psuje się,nawet nie czyściłem

soczewki.

Sam myśle o wymianie,może DVD,słyszałem że jakiś model Panasknica (ca.1000zł)

nie ustępuje CD ze znacznie wyżsszej półnki,(magazyny Audi lub HIGH-FI)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.