Skocz do zawartości
IGNORED

Podlaczenie zabytku do komputera

lipa120

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w opisie chce podlaczyc stara unitre do kompa ale nie wiem jakiego kabla uzyc. zalanczam zdjecie i jesli ktos wie jaki to musi byc kabel bede wdzieczny za pomoc.

znalazlem taki kabel ale nie jestem pewny na 100% czy bedzie dobry

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-8708-100006058 1170286021_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/24704-podlaczenie-zabytku-do-komputera/

A jakby dowolne nie działało to spróbuj to drugie;) Piszę tak bo w moim starym Fonomasterze wejścia na magnetofon i na radio są podłaczone w środku na odwrót, więc dany kabelek pasuje tylko do jednego.

Panowie mam problem. Kupilem 2 kable :

1. WM 545 - mini jack

2. WM 545 - 4xchinch (RCA)

Gdy podlanczam DVD lub CD do UNITRY kablem nr 2 to w obu wejsciach oprocz gramofonowego UNITRA daje dobry dzwiek i jest OK

Gdy podlanczam KOMPUTER, DISCMANA, Radiomagnetofon do UNITRY kablem nr 1 to w obojetnie jakie wejscie wsadze to Unitra gra barzdzo cicho, daje na maksa i ledwo co slychac dzwiek. Zmienialem wejscia w UNITRZE i na karzdym gra tak samo, a na gramofonowym to masakra do kwadratu.

Nie mam pomyslu moze kabel nr 1 ktory mi sprzedano jest uszkodzony????

Jesli ktos wie dlaczego kablem nr1 idzie taki cichy dzwiek to prosze o pomoc.

jesli nikt nie pomoze kupie jeszcze raz kabel wm545-mini jack i jak to nie pomoze to nie wiem co moze byc ze taki cichy dzwiek idzie

Kabel ktory nie dziala to z jednej strony MINI JACK ktory wpinam do komputera i wyciagam z niego dzwiek, a z drugiej strony wtyk WM545 ktory podlanczam do unitry i wprowadzam dzwiek.

Nie zabardzo wiem co ja mam tam zmieniac za zyly jak wtyczki sa oblane guma chyba ze przetne kabel i bede laczyl az nie zagra dobrze????

Co to znaczy zamienic zyly gorace na druga strone????

Tak obie wtyczki maja po tyle samo bolcow

zaczolem bawic sie jeszcze tym drugim kablem WM545-4xchinch(RCA) to jak wepne do dvd w analogowe wyjscia dzwieku wtyk bialy gram mono, gdy wepne bialy i czarny gra stereo, a gdy wepne 2 pozostale czyli zulty i czerwony to pojawia sie ten sam efekt co na kablu WM545-mini jack czyli dzwiek jest tak cichy i troche cos trzeszczy, a zeby slyszec co gra trzeba w unitrze dac volume na max i jeszcze sie wsuchiwac

To jak wtyczki są nierozbieralne to lipa nic nie zmienisz w tym kablu co masz. Zrób tak jak pisałem wyżej. To co masz kupić podepniesz pod białą i czarną wtyczkę w tym kablu co działa i po kłopocie. Powodzenia.

Wtyczki sa oblane guma a w srodku jest metal. Poprzecinalem ta gume i dostalem sie do metalu, powyciagalem bolce i przylutowalem na nowo. W kablu sa trzy zyly i przylutowalem je do 3 bolcow, nastepnie wkladalem je w rozne miejsca tak dlugo do puki nie zagralo dobrze az w koncu sie udalo i dziala dzwiek jest glosny i wyrazny.

Dziekuje wszystkim za pomoc i pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.