Skocz do zawartości
IGNORED

[lampy] Cisza przy vol=max ? Normalne?

AlaN

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Zmajstrowałem sobie stereofoniczny wzmacniacz lampowy. Jeszcze trochę walczę z brumem, ale juz wiem, że to sprawa zasilacza, więc do rozwiązania. Zastanawia mnie jedno: gdy na wejściu nie ma podanego sygnału, ustawię siłę głosu na maksimum to... w głośnikach jest idealna cisza :D . To normalne przy lampach? Pytam, bo jestem przyzwyczajony do innego sprzętu, który przy maksie zawsze coś tam szumi w głośnikach - chociaz minimalnie. A tu nic. Mnie to cieszy, ale to normalny objaw lamp? Jak tak to jestem mile zaskoczony :-)

https://www.audiostereo.pl/topic/24770-lampy-cisza-przy-volmax-normalne/

No też mnie to zaciekawiło :) . Ale fakt faktem, że taki mały wzmacniaczyk nie szumi, co mnie codziennie miło zaskakuje. Może dlatego, że jest właśnie prosty a nie rozbudowany i nie ma co tam szumieć? ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.