Skocz do zawartości
IGNORED

nowość na forum

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Od dziś wprowadzone są dwie nowe zasady:

1. Żaden z pierwszych 100 wpisów na forum nie może być na BOCZNICY.

2. Aby móc pisać na BOCZNICY, trzeba mieć przynajmniej 2x więcej wpisów w zakładkach AUDIO niż na BOCZNICY.

https://www.audiostereo.pl/topic/24990-nowo%C5%9B%C4%87-na-forum/

W pełni zasadny pomysł, który wyeliminuje "bohaterów" tematów bocznicowych. Obawiam się jednak, że swymi "mądrościami" będą dzielić się w zakładkach na których będą mogli pisać. Przykładem są wpisy w moim wątku nr. 24392 na temat chęci odsłuchów I.C. jaki zrobiłem przez jacch'a, który prócz pyskówek w audio nie ma nic do powiedzenia.

Proponowałbym więc stworzenie zakładki specjalnej dla nowo zarejestrowanych. Nie mieliby możliwości pisania w innych. Gdyby sprawdzili się w "ich" zakładce mogliby pisywać na innych.

Popieram wszystko, co będzie podnosić poziom kultury na forum i ograniczać agresję.

W szczególnie ciężkich przypadkach admin mógłby interweniować bezpośrednio usuwając wpisy lub zamykając wątek (tak jak się to czasem dzieje na Audio Asylum).

Inny pomysł dot. "ignore" - czy można by wprowadzić zasadę, że osoby ignorowane przez założyciela wątku nie mogą się w nim wpisywac?

Fr@ntz mam to samo, co Ty:

"Nie możesz pisać w tym temacie.

Wszystkich Twoich wpisów jest 606 (z tego 419 w zakładkach AUDIO i 187 na BOCZNICY).

Aby mieć możliwość wpisywania się na BOCZNICY musisz mieć przynajmniej 2x więcej wpisów na temat AUDIO niż na BOCZNICY."

I o co tu chodzi? Matrix się zaciął?

Proponuję jeszcze wprowadzenie nieliniowej punktacji:

Założenie wątku liczy się podwójnie,

odpowiedź na pierwszej stronie tematu 1 pt. (ew. 1^2 - a bo tak!),

odpowiedź na drugiej do piątej str. to logarytm naturalny z jedności,

odpowiedź na kolejnych - tangens z 9,

odpowiedź na własny post - liczba urojona (a może jej odwrotność? sam nie wiem)

Myślę, że nie mniej zasadne będzie wprowadzenie ograniczenia w używaniu spółgłoski K oraz ilości samogłosek E w funkcji paraboli zależnej od K.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Lukar cos Ci sie liczniki zaciely... Poczytaj:

Nie możesz pisać w tym temacie.

Wszystkich Twoich wpisów jest 2675 (z tego 2560 w zakładkach AUDIO i 115 na BOCZNICY).

Aby mieć możliwość wpisywania się na BOCZNICY musisz mieć przynajmniej 2x więcej wpisów na temat AUDIO niż na BOCZNICY.

Roznica miedzy 2560 a 115 jest zasadnicza dlatego pytam jak to sie dzieje ze mimo wszystko nie moge pisac na bocznicy? Pewnie jakis blad systemowy ale prosze napraw to bo jak widzisz wszelkie warunki spelniam. Pozdrawiam. Rafal

Mam to sam. Nic nie moge wpisac na bocznicy:

"Nie możesz pisać w tym temacie.

Wszystkich Twoich wpisów jest 290 (z tego 215 w zakładkach AUDIO i 75 na BOCZNICY).

Aby mieć możliwość wpisywania się na BOCZNICY musisz mieć przynajmniej 2x więcej wpisów na temat AUDIO niż na BOCZNICY."

• Redaktorzy

już poprawiłem błąd

1. Nie rozumiem dlaczego takie krzyki, ograniczenia są WYŁĄCZNIE na bocznicę, ktoś kto udziela się na tematy audio a czasem coś wpisze sobie na bocznicy NIE ZAUWAŻY nigdy żadnego ograniczenia, za to mistrzowie bocznicy albo zaczną pisać o audio albo sobie stąd pójdą.

2. Jak ktoś zacznie swoje bocznicowe wywody pisać w audio to klikamy "nie na temat" - ja wpisy usuwam i osoba nie nabija sobie punktów. Jak będzie uparta to przerwa na parę dni itp.

Jak pisałem ograniczenie dotyka TYLKO mistrzów bocznicy - nie widzę innego sposobu na ograniczenie tego co się dzieje teraz.

Witam

Obiektywnie rzecz biorąc pomysł wydaje mi się całkiem niezły. Jak to będzie wyglądało w praktyce, czas pokaże.

Subiektywnie, trochę mi żal, że nie będę miał okazji do wpisów (263-308, przewaga bocznicy) w tematach "filmowych" lub innych ciekawych, które są na bocznicy (nie mam na myśli tematów bluzgowo-wojennych). Zawsze jednak pozostaje zakładka "Muzyka", bo jeśli chodzi o stereo, to zdecydowanie zbyt mało obcuję z dobrym sprzętem by coś wnieść do tego działu.

Podsumowując, jeśli tylko przyniesie to podniesienie poziomu wypowiedzi to jestem za.

Pozdrawiam

Brawo Lukar!

To jest forum, jak sama nazwa wskazuje, audiostereo anie pierdu, pierdu, pierdu... A niektórzy miłośnicy dobrego dźwięku wolą o gadać o dupach, polityce lub okładać się blotem. Od tego są dziesiątki innych for. Jeszcz raz gratuluje dobrego pomysłu.

Pozdrawiam Stempur

Gość

(Konto usunięte)

(z tego 970 w zakładkach AUDIO i 676 na BOCZNICY)

No cóż mocno popiepszone:(

Będzie trzeba ponadrabiać:)

Ale potem na każdy wpis na bocznicy trzeba będzie robić dwa w stereo.

Jak trza to trza - będziem rąbać w klawisze .

• Redaktorzy

Uważam że to dobry pomysł. Zasadniczo jest to forum nt. hi-fi, Bocznica jest zakładką uboczną. Ograniczy to działalność osób, które traktują wpisy na Bocznicy jako swoją główną formę aktywności tutaj.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.