Skocz do zawartości
IGNORED

Czy może mi ktoś wyjaśnić

pol32

Rekomendowane odpowiedzi

Nie bedzie to moze wywód specjalisty ale ...

Zintegrowany cd składa się z transportu i przetwornika cyfrowo analogowego. Wyjście cyfrowe "omija" przetwornik d/a i możesz go stosować do podłączenia zewnętrznego przetwornika (taki przetwornik moze byc również wbudowany we wzmacniaczu), swój cd traktując w tym wypadku wyłącznie jako transport.

Nagrywarka cd "przyjmuje" sygnał cyfrowy, nie ma zatem potrzeby dokonywania konwersji na postać analogową (podłączasz ja zatem do wyjścia cyfrowego). Uff.

pozdr.

Dziekuję za odpowiedzi, czyli generalnie większość wzmaków jest bez przetwornika cyfrowo-analogowego i przyjmuje juz sygnał w wersji analogowej. Jeśliby taki przetwornik miał, CD wówczas jest tylko napędem z tacka i laserem.

O wyższości, któregoś z tych dwóch połączeń już sobie poszukam w archiwum.

Pozdrawiam

witam! a wie ktos moze dlaczego moj cd ma dwa wyjscia rca : fixed i variable (stały i zmienny). jak podlaczam do fixed dziala, a jak do variable to nie. czy to moze jest taka opcja zeby podlaczyc drugi wzmacniacz?

Być może masz "Variable" skęcone potencjometrem do zera.

O podłączaniu 2 wzmaków do CD-ka nie słyszałem.

Bluesound Node ▶️ Synthesis Roma 96DC+ ▶️ B&W 706 S3

Przeważnie potencjometr do wyjścia na słuchawki reguluje też jednocześnie poziom wyjścia "variable".

Regulacja może też odbywać się z pilota.

W każdym razie wyjście variable musi być jakoś regulowane.

Bluesound Node ▶️ Synthesis Roma 96DC+ ▶️ B&W 706 S3

rzeczywiscie to wyjscie variable jest regulowane potencjometrem od sluchawek (nie przyszlo mi to do glowy) byc moze pilotem tez, ale mam niestety pilota od innego modelu i tam nie ma regulacji glosnosci . dzieki za wyjasnienie pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.