Skocz do zawartości
IGNORED

DENON 2000 AE kontra MARANTZ PM-15S1

kaszanka7

Rekomendowane odpowiedzi

Licze na kilka cennych uwag dotyczacych tych dwoch wzmacniaczy, gdyz z braku kasy zdecyduje sie chyba na jeden z nich (chociaz do urodzin mam jeszcze troche czasu - to taki prezencik na okragle urodzinki). Czy ktos mial szanse odsluchiwac te zestawy. Ja jedynie sluchalem Marantza i bylo dobrze. Tak przy okazji jak 15 wypada na tle 11 - czy jest przepasc czy tylko przepasc cenowa. Bede wdzieczny za wszelki uwagi, grac to bedzie w ,,o mnie''.

pozdrawiam kaszanka7

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

https://www.audiostereo.pl/topic/25203-denon-2000-ae-kontra-marantz-pm-15s1/

Kurcze no sam sobie nie odpowiem na to pytanie - a temat spadl juz na dol ekranu - czy na forum wszyscy maja wzmaki po 20000 ze nikt nic nie chce napisac na temat klocka za 7 tys.

pozdrawiam kaszanka7

Kaszanka7, a zrodlo wybrane? Moze niech "ono" zadecyduje? (przeczuwam, ze chcesz spozyc komplet :)

Wydaje mi sie, ze to graniczy z niemozliwoscia abys Ty lub ktos inny znalazl okazje do kontrolowanego meczu tych zawodnikow. Chyba ze wybierzesz sie do Niemiec. Ale ryzyko wtopy, wg wszystkich znakow na niebie i ziemi jest minimalne, oba zastawy to swietny sprzet w swietnej cenie. Jedyny problem jaki widze, to niska audiofilskosc nazw. Jeszcze Marantz, no ale juz Denon??? Jezu malusienki, toz to w ogole nie gra ;-)))))

Tak mysle ze jezeli bede juz kupowal to raczej komplecik. Troche mnie zastanawia iz sprzet podobnej klasy i za takie same pieniadze jednak w zachodniej prasie rozni sie ocenami - z tego co widze Marantz jednak wypada lepiej (moze nie na temat - mimo iz Denon jest ladniejszy ;)

pozdrawiam kaszanka7

Ps. Mysle ze trzeba sie wybrac do salonu i wlasnousznie zobaczyc jak co gra.

Kaszanka7, no pewnie, tylko ze w Polsce nie znajdziesz chyba salonu z jednym i drugim. Nie mowiac juz o tym, zeby byly tam dodatkowo jeszcze Twoje kolumny, albo (o, Matko) zeby Ci dali do domu na odsluch.

• 1 miesiąc później...

>Wybor sie dokonal :)

Gratuluję wyboru. Mam pytanie jak się zgrywa system 2000AE z twoimi kolumnami? Mam 1500AE i będe chciał wymienić kolumny myślałem między innymi o 602S3 ale nie wiem czy to nie będzie krok w bok.

Pozdrawiam

Ciezko mi teraz cos pisac bo sprzet ma dopiero kilka godzin grania za soba. Nawet go szczegolnie nie slucham pozwalam mu sie wygrzewac. Inna sprawa ze sprzetu w pokoju jest teraz tak duzo ze i wlasciwe odstepy do kolumn nie sa prawidlowe (musze kupic lub zrobic stolik). Nie wiem na czym ma polegac granie lub nie granie Denona z B&W - jedno juz wiem z cala pewnoscia. Przy tym zestawie podlogowek spokojnie mozna sluchac wieczorkami. Spokojnie przy cichym sluchaniu mozna uslyszec bardzo nisko schodzacy bas i wspaniala gore.

To moze tyle.

Sa tez pewne rzeczy ktore mi sie nie podobaja, ale bez przesady by zaraz zmieniac sprzet ;)

1. By wlaczys losowe wybieranie utworow trzeba zatrzymac CD.

2. Nie ma CDtextu dla zwyklych plyt CD jest tylko dla SACD.

3. Brak mozliwosci wylaczenia CD z poziomu pilota - we wzmacniaczu to jest.

Ale to kilka drobnych spraw pozytywow jest mysle wiecej - zdecydowanie wiecej z tych nie dotyczacych dzwieku to np.

1. Kapitalne wykonanie (Made in Japan)

2. Pancerna konstrukcja - 37.3 kg

3. To co wiele osob doceni - ,,Mercedesowe'' zamykanie ,,drzwie'' od CD - cichusienko i mieciutko.

4. Doskonale gniazda na kolumny - tu ciekawostka wzmacniacz sam w sobie przystosowany jest do podlaczenia kolum na Bi-Wi - 4 gniazda na kolumne/

Oj co duzo bede pisal jak ktos bedzie zainteresowany to prosze pisac.

Pozdrawiam kaszanka7

• 1 miesiąc później...

Tak sobie zagladalem ostatnio na strone DENONA i widze ze pojawil sie nowy tuner uzupelniajacy serie 1500, ale na jego tylniej sciance widnieje bardzo fatalny napis MADE IN CHINA. Mysle ze jak ktos chce kupic wzmacniacz i cd bez tego napisu to czas zbierac pieniadze :)

Pozdrawiam kaszanka7

• 2 lata później...

posiadam obecnie zestaw 2000Ae.Porównywałem go z Maranztem.Temu drugiemu niestety czegoś brakuje gorsza scena słabsze wypełnienie dzwięku.

Odnośnie słuchania w salonie to daje tylko ogólny wgląd.Sam PMA 2000Ae wymaga bardzo dobrego wygrzania.Tak że odsłuch w salonie nie będzie obiektywny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.