Skocz do zawartości
IGNORED

Philips 9000A + Panasonic PT-AE500E

qot

Rekomendowane odpowiedzi

moze byc zle wykonany kabel HDMI lub urzywany

w kablu HDMI powinny byc blaszki w wtyczce bardzo widoczne wtedy styk jest gwarantowany

co ciekawe jezeli taki kabel podłaczymy do tanszego philipsa z HDMI jest ok !!!!!!!!!!!!

czyli sprzedawca kabla stwierdzi ze kabel jest dobry a wszystkie kable sa takie same wiec niemozliwe aby

wszystkie były uszkodzone, niestety wszystkie kable sa zle wykonane (tansze)

a dlaczego chodzi na tanszym dvd philipsa bo ma płytke w gniezdzie grubszą i styki stykają

ale co sie stanie jezeli do takiego gniazda z grubsza plytka wsadzimi wtyczke z dobrze wykonanymi blaszkami -odstajacymi w wtyczce zostana powyginane styki

9000 ma wykonana płytke w gniezdzie zgodnie ze specyfikacja do którego nalezy wkładac wtyk hdmi tez wykonany zgodnie ze specyfikacja (chodzi o wymiary)

moja rada przed zakupem należy zobaczyc wtyczke hdmi i sprawdzic w sklepie

tylko przewaznie mają zapakowane w pódełku i nie chca sie godzić

moze byc oczywiscie uszkodzony philips ale raczej nie

ponizej link ze specyfikacja hdmi strona 13 rys 4.1.44 zwróc uwage jak powinny byc blaszki

cały swiat to gówno - nawet wtyczki nie potrafia zrobić

Philips 9000 moze jest i awaryjny ale wykonanie - zero tandety

a takie gówna jak samsung 950, 945,850,845, denon. 1910,1920,LG,THomson sam tandetny plastik

waga 9000 6kg tych gówien nawt 2 kg nie wazą

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wtyki sa spoko ... raczej jest pytanie czy DV-i zawsze jest takie same ... moze sie czyms róznią ?? w Panasie DV-i jest jako łaczenie z PC ... dla DVD sa GENERALNIE RGB i Euro ... czy ktos wie jakie rozrózniamy DV-I ??

Witajcie,

Zakupiłem już ekran Projecta, mam upatrzony projektor ( AE900, trochę się obawiam o ostrość, ale mam ekran 1,0 High Contrast, jednak nie wiem czy to cokolwiek pomoże) Jestem posiadaczem wieży Pioneera( nie wiem dokładnie jakie model, jest dość stara ma 10 lat, jednak swojego czasu kosztowała 5 000), a 2 kolumny mam KEFA, 10 lat temu kosztowały też około 5 tysięcy. Sprzęt przywieziony z zagranicy. Na dźwięk nie chciałbym przekroczyć 2 000.

Teraz pojawia się pytanie - czy mam kupować amplituner wielokanałowy ( jednak uważam, że ta opcja jest najmniej opłacalna, ponieważ o wiele częściej słucham muzyki niż oglądam filmy, a amplituner wielokanałowy z dobrym stereo to podobno duuuży wydatek) czy amplituner stereo ( jednak wtedy trochę będę pewnie żałował, że nie będę mógł żadnych dodatkowych kolumn podpiąć).

Myślałem również nad kupieniem amplitunera wielokanałowego tylko do filmów, a muzyki bym słuchał dalej z mojego wzmacniacza. Czy jednak za 2 000 kupie przyzwoity wielokanałowy amplituner? Czy możliwe jest jednoczesne podłącznie kolumn do wzmacniacza z wieży i owego wielokanałowego amplitunera - jakoś rozdzielić końcówki kabli od kolumn?( nie znam się) ( chciałbym wykorzystaćte kolumny do kina domowego jako dwie przednie )

Czy te kolumny, z faktu iż nie są przystosowanane do filmów a do muzyki, będę źle grały? Mam mocno ograniczony budżet, więc kompletnie nie wiem co mam zrobić.

Nie znam się na KD, mógłbyś więc proszę napisać, jakie będzie najlepsze rozwiązanie ? Nie wiem jakie firmy produkują najlepsze amplitunery w tym przedziale cenowym.

Pozdrawiam serdecznie

adam

a skad wiesz ze wtyki sa ok jak nie chodzi !!!!

para pt ae 500 + philips 9000 powinno chodzic bez problemu

99 % zer cos jest z kablem

to ze ten kabel działa na innym dvd nic nie oznacza

trzeba byc pewnym w 100 % a to jest mozliwe sprawdzając na kablu dobrej firmy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.