Skocz do zawartości
IGNORED

Piano Craft - pytanie o Cd text

Mystery

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Od kilku dni jestem szczesliwym posiadaczem Yamahy Piano Crafto Mk2 600 i wszystko bylo by pieknie gdy nie 2 problemy jakie mam teraz...

Po pierwsze nie wiem jak zrobic, zeby wyswiatlal mi sie Cd text podczas sluchania plyt CD. Ponoc Mk2 ma cd text a gdy wciskam "on screen" to zmienia mi opcje owszem, (np ile trwa utow, za ile sie skonczy, ile juz "leci" plyta, ile do konca). Jednak Cd textu nie ma... nie wiem co zrobic, szukalem w opcjach, w instrukcji ale nic o tym nie pisze... Moze mi ktos pomoc?

Druga sprawa jest taka:

DVD w Pianocraftcie ma wejscie optyczne i zastanawia mnie czy moglbym podlaczyc Playstation 2 przez kabel optyczny do tego DVD (ktore jest podlaczone z wzmacniaczem) i miec gry udzwiekowione przy pomocy piano crafta? Polaczylem DVD z PS2 optycznie ale nie wiem czy w ogole taka mozliwosc istnieje... PS2 nie slychac...

Z gory dziekuje za wszelka pomoc

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/25236-piano-craft-pytanie-o-cd-text/

1.

sprawdz czy plyta ma cdtext (malo oryginalnych ma)

2.

sprawdz czy to napewno wejscie optyczne a nie WYJSCIE ;) w takich sprzetach lubia wstawiac wyjscia...

nie znam sprzetu, to mi nagle od rana przyszlo do glowy, moge sie mylic ;)

Wiec tak jezeli chodzi o bass to jest...

Powiem tak: w utworach w ktorych bas jest najistotniejszy to jest go duzo, jednak w utworach w ktorych bas jest subtelniejszy i stanowi tlo do reszty to go brakuje, owszem nie powinno go tam byc za duzo, ale jednak troche brakuje. Bas ogolnie jest spoko ale brakuje mu "miesistosci", nie jest namacalny i o trzesieniu ziemi zapomnij:). Jednak powtarzam w kawalkach gdzie bas jest istotny (np w techno) go nie brakuje.

O cholera myslalem, ze jak mam oryginalne plyty (a tylko takie mam) to tam zawsze jest cd text...

Jak sprawdzic czy plyta ma cd text? na opakowaniu to bedzie napisane?

2. No chyba masz racje, to jest chyba wyjscie optyczne... czyli o podlaczeniu PS2 optycznie do piano crafta moge zapomniec?:(

Pozdrawiam

ni ebedzie raczej informacji. ja mam moze ze 2 tloczone plytki z cdtextem, nawet ni epamietam ktore ;)

na probe wypal sobie cos na komputerze np. w nero z wlaczonym nagrywaniem cd textu - zobaczysz jak to dziala.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.