Skocz do zawartości
IGNORED

Oryginalność Winxp - aktualizacja

JFSebastian

Rekomendowane odpowiedzi

Taka aktualizacja mi wyskoczyła:

Powiadamianie o oryginalności systemu Windows (KB905474)

Kurcze... :) Oczywiscie nie zainstalowałem :) Ktoś wie co to zrobi z moim kompem ? Moge to zainstalować ? Bo teraz cały czas mam tą tarczę koło zagarka.....

Nie wiecie czy przeglądarka opera jest na linuxa ?

>Taka aktualizacja mi wyskoczyła:

>Powiadamianie o oryginalności systemu Windows (KB905474)

>Kurcze... :) Oczywiscie nie zainstalowałem :)

Nie rozumiem, dlaczego?

>Nie wiecie czy przeglądarka opera jest na linuxa ?

Samemu nie łaska sprawdzić?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

guzia

Zainstalować trzeba, bo aktualizacji nie będzie ściągał

Ja nie zainstalowałem a aktualizacje sciągam. A żeby było śmieszniej to moja Winzgroza jest legalna, a mimo to mędzi mi to o zainstalowanie owego powiadamiania o oryginalności. Cos mi sie zdaje, że "Centrala" widzi moje windowsy jako nielegalne. Inaczej nie podsyłaliby mi automatycznie tej aktualizacji. Na rzaie zastanawiam się jak przypominanie o tej aktualozacji wyłączyć, nie wyłączając dalszego automatycznego zawiadamiania o innych. MOże ktoś wie?

>profee

>Cos mi sie zdaje, że"Centrala" widzi moje windowsy jako nielegalne. Inaczej nie podsyłaliby mi automatycznie tej

>aktualizacji.

ja tez dostałem ta aktualizacje i zainstalowalem, poprostu to nowa weryfikacja autentycznosci softu i tyle

jak masz legala to nie ma sie co martwić i zastanawiac jak to obejść.

Ojciec Dyrektor, 18 Mar 2006, 12:05

>Lepiej dać na tacę nirz wielkiemu koncernowi napychać kabze.

To fałszywka łże-elity!!! Na tacę dacie i gdzie to trafi? Ilu księży i biskupów służy układowi! Wprost na konto radia wysyłać!

Guzia

Tak,ale to jest licencja zbiorowa dla ogromnej firmy wktórej pracuję. I chodzi o to, ze informowano nas, ze mamy prawo instalowac takze w domu. Tak sie złozyłó, ze ja mam to zainstalowane tylko wdomu, bo na służbowym komputerze miałem juz wczesniej inną wersję. A ten 25 znakowy kod o ktorym oni mowią to jest po prostu serial number (tez 5 grup znaków po 5, poodzielane myślnikami)? Jeśli tak to po co to kręcenie?

profee

jeszcze raz proszę, od tego momentu

>A ten 25 znakowy kod o ktorym oni mowią

>to jest po prostu serial number (tez 5 grup znaków po 5, poodzielane myślnikami)? Jeśli tak to po co

>to kręcenie?

jaki 25 znakowy kod? nie widziałem takiej aktualizacji coby prosiła o kody!

też pracuje w podobnej firmie (może tej samej) ale na firmowym laptopie mam firmowego windowsa, a na domowym własnego (co bedzie jak odejdziesz z firmy? odinstalujesz system z domowego?)

guzia

ja mówię o tym co napisał JFSebastaian, a napisał tak :

Taka aktualizacja mi wyskoczyła:

Powiadamianie o oryginalności systemu Windows (KB905474)

Kurcze... :) Oczywiscie nie zainstalowałem :)

Ja chciałem to zainstalować, bo początkowo uwierzyłem, że inaczej nie będę mógł instalowac różnych aktualizacji. To akurat okazało sie nieprawdą, szereg aktualizacji zainstalowałem. Natomiast przeczytałem chyba wszystko co było do przeczytania o tej aktualizacji ktora nazywa sie Powiadamianie o oryginalności itd. W lawinie typowo amerykańskiego wieloslowia (której idiotyzm wydaję sie większy niż jest, z powodu amatorszczyzny tlumacza) doczytałem się, że w zasadzie instalowanie tego nie jest do niczego (istotnego) potrzebne (niczego istotnego nie uniemożliwia), a chodzi o zanęcenie ludzi do podania owego kodu, ktory sądząc z tej liczby 25 znaków jest chyba serial number (tez ma 25 znaków) zainstalowanej kopii WinXP Pro. A ponieważ uważam, że moja jest legalna to dlaczego nie zainstalować. Po namyśle jednak nie zrobiłem tego, bo może wyjść, że np. nie jest prawdą to co nam mowią w on firmie odnośnie instalacji w domu pracownika firmy. Koniec końców chciałbym tak samo jak JFSebastian aby "tarcza" o ktorej on pisze czyli ikonka owych "aktualizacji" sie nie pokazywała w pasku na dole po prawej, bo mnie irytuje amerykańskie obłudne natręctwo i nie zamierzam z tego "ułatwienia" korzystać. Aktualizacje ściągnę sobie kiedy będę chciał. Czy dobrze myślę ?

Jak dzieci, instalują wszystko co im w ręce wpadnie. :)

Trzeba najpierw przeczytać po co to jest, przed zainstalowaniem na komputerze. Nie ma przymusu i można tego nie instalować.

Jeśli to już pałęta się po komputerze, to wystarczy tę poprawkę odinstalować (Dodaj lub usuń programy) i jest spokój.

Robicie problem z niczego, jak się ma legalnego Windowsa to nie ma się nad czym zastanawiać, bo nie ma problemu.

O tych łatkach chodzą różne legendy i zmusiliście mnie do poszukania w googlach i oto co piszą wiarygodne źródła.

"Ostatnio pojawiły się dwie aktualizacjie sprawdzające legalność zainstalowanego systemu Windows. Jedna to KB892130, kolejna wersja znanej kontrolki ActiveX sprawdzającej legalność na Microsoft Update. Druga to KB905474 i instaluje się jako program powiadamiający użytkownika o legalności systemu. Nie powoduje żadnych zmian w działaniu Windowsa, nawet w przypadku stwierdzenia nielegalności. Wyświetlana jest tylko ikonka w zasobniku systemowym i dymek informujący, że Windows został zainstalowany ze złym kluczem. Po kliknięciu pojawia się oferta zakupu legalnego klucza za obniżoną cenę. Aktualizację KB905474 można w każdej chwili odinstalować tak samo jak inne aktualizacje czyli przez aplet Dodaj/Usuń programy."

Więcej:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.