Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz CD Harman/Kandom HD 750

darek2

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś miał do czynienia z wyż.wym.odtwarzaczem,jak się sprawuje na wyściu coaxial i jak na analogowym,podłączyłbym go do amplitunera Yamaha 730 ,słucham różnych odmian rocka.Z góry dzięki za opinie.

https://www.audiostereo.pl/topic/2532-odtwarzacz-cd-harmankandom-hd-750/

Witam. Wady: głośny napęd, niski poziom na wyjściu

Ale nie jest to aż tak dokuczliwe. Mi to nie przeszkadza. Razem z Onkyo 595 gra wystarczająco głośno. Wcześniej miałem Technicsa SL PS 670. W pierwszej chwili nokaut. Szeroka scena, duża precyzja i dokładność. Ale Technics dynamika i dużo basu - niezbyt niskiego. Harman ma bas bardzo głęboki, za to ten wyższy niespecjalny. Analogowo - tak wszyscy polecają.

w tej cenie swietny- jestem po odsluchu(jesli mozna to tak nazwac) u znajomego, szykuje sie do zakupu-o brzmieniu sie nie wypowiem- opinie moge podac po kilkumiesiecznym osluchaniu w domowych warunkach a i tak nie bede pewny czy to co slysze to zasluga cd-ka czy kolumn (podziwiam osoby ktore potrafia to wyczuc, moze pojawi sie to u mnie z czasem- w koncu dopiero zaczynam)

Jednym slowem porownywalem z innymi cd-kami do 1 zl i ten wydal sie

niewprawionym uszom moim calkiem calkiem.

Zachecam do porownan, moze znajdziesz cos lepszego- ten model jest uznawany za faworyta w tej klasie cenowej ale...odczucia subiektywne wiekszosci nie musza pokrywac sie z twoimi...

Witam. Otoz mam ww odtwarzacz CD i: glosna praca owszem byla ale na poczatku ( teraz nie wiem dlaczego ale jest cicho, moze sie dogrzal), na poczatku tez mial klopoty z czytaniem niektorych plyt, a teraz problem zniknął (moze rowniez sie dogrzał) A przy zakupie porownywalem go nie z CDkami za i do 1000zl ale z CD do 2kilo (miedzy innymi z Yamaha 496) i gral najlepiej, czyli tresciwie, bas bardzo dynamiczny i sprezysty ale nie buczacy, co zauwazylem w 496. wysokie nie męcza ucha. a porownywalem na sluchawkach HD 600. bardzo dobry CD.

Harman gra głośno (zwłaszcza mój egzemplarz!), oraz bardzo bardzo wybiórczo czyta CD-R... jeśli powyższe Ci nie przeszkadzają kupuj - ja również jestem zachwycony brzmieniem Harmana - co nie znaczy, że nie można lepiej, ale ciężko w tej cenie, oj cieżko...

Wlasnie kupilem ostatnio ten CD. CHodzi cicho, przy zakupie kazalem wlaczyc 2 sztuki i wybralem taki ktory wydawal mi sie cichy. Jednak tamten co odpalnie byl glosny.

Czyta CDR.

Porownywalem z yamaha i zaral faktycznie ciszej tzn muzyka - to wynik mniejszego napiecia na wyjciu 1V. Ale zagral bardziej kulturalnie.

Za te pieniadze - 900 zl nie bylo innego lepszego wyboru...

pozdr

marcin

• 10 miesięcy później...

Witam...

Mam maly problem jakie zrodlo wybrac:

Czy zostwaic mojego Technics-a SL-PS7 czy kupic Harmana HD750.

Ktory jest po prostu lepszy?

CD ma grac razem z HK670 i JBL LX2004.

Pozdrawiam

Virus

Swego czasu przesiadałem się z technicsa właśnie na HD 750. Nie żałuję bo to bdb CD w swojej cenie ale też ma swoje humory :-) Mój egz. także wybiórczo traktuje płytki, nawet te oryginalne. Prawie na 100% jest to wina software'u, po którego wymianie cedek zachowuje się już normalnie. Kupiony w sklepie gra nieźle ale jeśli nie szkoda wam pięniędzy i gwarancji to proponuję na początek chociaż dodanie dodatkowego toru analogowego.

Dopiero po tym mogę śmiało powiedzieć, że jest to bardzo muzykalny klocek, nad którym zastanawiałbym się wybierając cd z przedziału do 6-8kz. Inne wpisy na forum też to potwierdzają, więc cos w tym jest.

Virus,

Zostawilbym technicsa. Harman/Kardon to podobna klasa ale inny dzwiek. I tylko tyle. Technicsa kiedys kupilem i po 10 dniach oddalem. Fenomenalna przestrzen i zludzenie trojwymiarowosci pelne ale barwy instrumentow sztuczne, cukierkowe. To tak w skrocie. HK za to kilka razy odsluchiwalem w sklepie dolaczone do wzm HK i zawsze wypadalo to ostro, malo muzykalnie i nachalnie. Nie bylem w stanie polubic tego typu dzwieku.

Radzilbym odczekac i naskladac pieniadze na cos z wyzszej polki i bedzie roznica.

No i jeszcze jedno - nie wierze, ze upgrade HK daje w efekcie poziom CDP za 7 tys. zl co ktos tu sugeruje. CDP w tej cenie dobrze dobrany zagra po prostu rewelacyjnie i zadne przerobki HK takiego poziomu nie osiagna, w mojej skromnej opinii.

pzdrw

soso

Witam...

Technics-a mozna powiedziec ze mam mozliosc zamiany na HD750 z moja doplata 5dyszek...

A mialbym CD i wzmak z tej samej stajni...

I chyba zostawie SL-PS7... jak jest lepszy...

(chcialbym zrodelko z lekko ocieplonym brzmieniem, obszerna scena)

To jaki CD radzicie podobej klasy co HK670?

Zeby bylo jak najlepiej....

Pozdrawiam Virus

>soso

udowadniać nie będę no bo niby jak? Zgadzam się, że DOBRZE dobrany CDP może zagrać rewelacyjnie i tuningowany HK mu nie podskoczy ale ja porównałem cedeki w tej cenie a słyszałem niejeden. Moje preferencje, co do odbioru dźwięku pozwalają mi zasugerować innym możliwość podstawowego tuningu i chyba zgodzisz się ze mną, że jeśli kupisz HD 750 i dasz tylko dodatkowy tor analogowy (ja mam jeszcze tylko poprawiony zegar) to wyjdzie ci cena sklepowa + tuning jakieś 1600pln więc sam fakt, że potrafi wtedy zagrać jak znacznie droższe CD jest chyba zastanawiające? Zamiast wywalać kasę na drogi klocek można przeznaczyć ją wtedy na inne zabawki, chociażby kable itp a większość forumowiczów jednak nie grzeszy gotówką. Zreszta ja również nie :-)

Jeszcze dodam, że komuś kto posiada wiedzę i umiejętności w grzebaniu w elektronice cena tuningu spada do ceny części a to już naprawdę szczątkowa kasa. Ja niestety w tym nie biegam.

Profil,

Moze masz i racje. Trudno mi sie spierac nie znajac dzwieku czegokolwiek po tuningu. Jednak za 7-8 tys. zl mozna kupic jakies gorny Arcam, Roksan Caspian czy inne cuda (o posiadanym AA Paganiani nie wspomne :-), ktore graja naprawde z zupelnie inna klasa niz HK. Jest czarownie jak mowia u nas na wsi. No wiec stad moje watpliwosci.

Jezeli HK moglby zrobic wersje CDP dla bardziej zasobnych wkladajac do srodka to co robi tuningowiec to czemu tego nie robi? Bylby na rynku CDP od HK za 3 tys zl grajacy jak te za 7 tys. Czyz to nie wspaniala szansa dla HK?

pzdrw

soso

Soso,

Ja również przyznaję ci rację, klocki które wymieniłeś a również wiele innych w podobnym przedziale cenowym pozwalają już zaspokoić oczekiwania większości, moja sugestia tuningu skierowana jest raczej do ludzi, którzy tak jak ja mają skromne budżety ale czegoś tam poszukują w brzmieniu swojego zestawu i za stosunkowo niewielkie pieniążki mogą osiągnąć. Zresztą jak się nie ma kasy to wszystko jest sztuką kompromisu. :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.