Skocz do zawartości
IGNORED

Ostrzeżenie autoryzowanego sprzedawcy

matman

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem kupić an allegro wzmacniacz Denona PMA-1500AE bo ostatnio cena była bardzo atrakcyjna (2600 zł), ale właśnie pojawiła się pewna aukcja z ostrzeżeniem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zastanawiają mnie najbardziej takie punkty :

"4. Brak szybkiego dostępu do upgradów oprogramowania (wysyłanego na podstawie numerów seryjnych urządzeń do lokalnych dealerów)"

Czy ten wzmacniacz ma w sobie komputer, pamięć itp. ? ;)

To daje też do myślenia:

"7. Konsekwencje karno – skarbowe w przypadku zakupu (nawet w dobrej wierze) sprzętu kradzionego, z ominięciem przepisów prawa, na podstawie fałszywych faktur VAT lub bez opłacenia wymaganych podatków (np. 2% podatku od czynności cywilno-prawnych obowiązującego przy wszystkich transakcjach kupna - sprzedaży powyżej 1000 zł pomiędzy osobami fizycznymi)."

Czy mimo tych ostrzeżeń kupilibyście sprzęt dużo tańszy? W przypadku tego wzmacniacza Denona oszczędza się ponad 700 zł!

Ukryta Zawartość

A czy kradziony sprzet brzmi inaczej :D Jak dla mnie to sciema totalna, biorac na logike kazdy wybierze tansza oferte a brak instrukcji obslugi po polski wzmacniacza chyba nikomunie przeszkodzi w podlaczeniu sprzetu :D

taaa .... niby jesteśmy dawno w EU , a horn dalej stosuje taką samą politykę cenową .....

jakim cudem wzmacniacz który można kupic za 600-650 Euro (700eur z przesyłką do Polski...) w Niemczech paręset kilometrów dalej kosztuje już prawie 900 !!!!! i to jest skandal !! taksówkami wożą pojedyncze egzemplarze ? wpław z Japonii Pan Prezes Horn-a na plecach to przynosi ???!!! to horna należy tępic a nie handlarzy z normalnymi cenami......

żeby było jasne- ja nie jestem handlarzem ale wkurza mnie jak taki jeden horn i inne wyzywają innych od złodziei .... a sami to nas nie okradają ?

...ale kupując np. kradzione stajemy siepaserami. Nie ważne, czy popiera się polityke cenową danego dystrybutora czy nie! Jakaś etyka, prawo i zasady obowiązuja.

Kiedyś przed wielu laty kupiłem radio. Pochodziło prawdopodobnie z nilegalnego źródła- okradli mi auto we Francji i radyjko poszłooo panie. Kupiłem aparat za 300$ o wartości 1600$- ukradli i poszłooo panie. Kradzione więc nie tuczy. Raczej nalezy szukać innych persfazji na dystrubutora i uzyskanie przystępniejszych nizszych cen.

całe to Media Centrum jest żenujące, poznałem tych ludzi ze sklepu na Bemowie gdy szukałem kolumn i więcej tam moja noga nie postanie...brak im wiedzy, gadają straszne bzdury, ceny mają nieatrakcyjne a do tego są aroganccy...gorąco nie polecam bo szkoda nerwów...Warunki odsłuchu mają gorzej niż niezadowalające, one są katastrofalne....Byłem świadkiem jak potraktowali klienta butnie i nie ma co o nich więcej gadać a to co jest na tej aukcji to niski chwyt z ich strony...powiem tylko że mam satysfakcję że ich ta sprawa na tyle gryzie że muszą wypisywać takie banialuki...nie ździwię się jak ktoś zacznie im szyby wybijać ale to już nie mój problem...panowie co obracają sprzętem na allegro sprzedając go czasem 50% taniej i tak na całą sprawę mogą lać ciepłym moczem bo w tym czasie kiedy takie Media Coś tam wypisuje swoje ostrzeżenia to oni dowożą klientom sprzęt do domu i jeszcze pomóc w instalacji potrafią...a ściągniecie softu do wzmacniacza to jakieś kuriozum...mają głupki szablon i wklejają bezmyślnie...już po tym można zobaczyć z kim człowiek ma doczynienia:)

Swoją drogą to soft jest dostępny w sieci i nie wiem co za bzdury piszą nawet gdyby chodziło o DVD...szukają naiwnych!

>...ale kupując np. kradzione stajemy siepaserami. Nie ważne, czy popiera się polityke cenową danego

>dystrybutora czy nie! Jakaś etyka, prawo i zasady obowiązuja.

no jasne że złodziejstwa nie popieram - ale Ty chyba też nie uważasz wszystkich sprzedających na allegro za złodziei ? a to właśnie sugerują jaśnie państwo mediacenter .... (tylko dla idiotów ? ...)

Polityka cenowa naszych "kochanych" dystrybutorów dawno już przerosła znamiona dobrego smaku. Wiadomo iż każdy chce zarobić, ale nie przesadzajmy. 800zł, a więc 30% różnicy na wzmacniaczu Denona to dużo, bardzo dużo. Niechaj więc każdy sam wybierze ile warta jest 3-letnia gwarancja na sprzęt. Teoretycznie sprzęt nie powinien się popsuć, ale zawsze istnieje pewne ryzyko. Jedno tylko mi się tylko nie podoba te tzw."ostrzeżenia" tzw."legalnych". Natomiast do gwarancji jegomości z allegro podchodziłbym raczej jak Anna Patrycy do reklamowanych przez siebie podpask - z "pewna taką nieśmiałością". Po wysłaniu sprzętu do naprawy może już nie być ani sprzętu, ani kasy, więc lepiej...... no właśnie. "Palenie albo zdrowie''- wybór należy do Ciebie.

Pozdrawiam.

Andy.

Niestety Horn nie słynie w niskich marż a wrecz przeciwnie. Dlatego tez bedzie bronil sie rekami i nogami, aby te zdzierskie marze utrzymac.

Sytuacja sprzetu audio w polsce to jakies kuriozum.

Mamy serwisy "firmowe", ktore gówno wiedza i dodatkowo maja w glebokim powazaniu to, ze nie jestesmy juz zadupiem Europy i powinni uznawac gwarancje na sprzet bez wzgledu na to w jakim kraju UE zostal on zakupiony.

Mamy salony w ktorych wchodzacy młody człowiek jest traktowany jak kmiotek, który w ogóle powinien przeprosić "guru" przed zapytaniem sie o cokolwiek.

Dopoki polscy dystrybutorzy nie znormalnieja i zaczna oferowac normalne ceny spotykane na rynku zachodnim dopoty z wielka przyjemnoscia przejade sie do salonu w niemczech i kupie tam sprzet za kilkadziesiat % ceny polskiej bedac obsluzony jak krol. A zaoszczedzona kase wydam na płytki jakich w polsce w ogóle nikt nie raczył sprowadzić, a sa dostepne na zamówienie za jakieś chore pieniądze w "specjalistycznych" sklepach muzycznych.

Panowie, nie zapominajmy, ze zyjemy juz w UE i mamy swoje prawa.

A co do serwisow autoryzowanych to jakis czas usilowalem znalezc autoryzowany serwis Toshiby, ktory odplatnie zmienilby mi firmware w odtwarzaczu Toshiby na najnowszy (ktory wiem, ze istnieje i serwis w UK nie robil problemu z jego wgraniem pod warunkiem dostarecznia do UK sprzetu). Niestety ludzie z polskiego serwisu na dzien dobry słysząc mój problem twierdzili, że CD-ROMów nie naprawiaja. Próba wytłumaczenia im że można to również robic w odtwarzaczu stacjonarnym (wraz z zaoferowaniem im przesłania maila z Toshiba UK zawierającego opis co jest potrzebne do tej operacji) wyglądała jak tłumaczenie słoniowi sensu zaćmienia słońca.

Być może sie myle, jednak wydaje mi sie kupując takiego Denona w niemczech w autoryzowanym salonie tez powinnismy dostac 3 letnia gwarancje. To raczej malo prawdopodobne, ze bedzie ona niewazna w Polsce, gdyz przepisy UE sa w tym wzgledzie dosc rygorystyczne. Nie wiem jak jest ze sprzetem audio, ale ze sprzetem komputerowym nie ma najmniejszego problemu. Samsung, iiyama itd akceptuja gwarancje europejską.

Moze warto poszukac na stronie denona kontaktu do Polskiego dystrybutora i zapytac u niego jak to jest z ta gwarancja. Pewnie bardziej wiarygodne informacje dalo by sie uzyskac w niemczech ale trzeba znac niemiecki.

zerknij tutaj

Ukryta Zawartość

osoba sprzedająca na allego, jest uczciwa, mój znajomu od nich kupił, zreszta ja też ale poza allegro. Warto i polecam. Szkoda zachodu z kupowaniem od "hitlera", ta ofeta która pojawiła się na allegro i ostrzega o takich czy taki rzeczach .... po prostu śmiech, mają ceny z kosmosu.

A swoją droga trzeba mieć koszmarnego pecha aby taki klocek się zepsół. taki procent jest pewnie niewielki.

Ukryta Zawartość

i jeszcze tu:

Ukryta Zawartość

sporo sklepow sie pokrywa ale jednak nie wszystkie

Ukryta Zawartość

Ludzie olejcie Horna z nimi nic nie mozna załatwic to kilku cwaniaczków którzy załozyli firme i poprostu maja wysokie koszty własne..nawet w sony poland jest duuuzo taniej..np pilot do wzmaka sony to około 200zł ...pilot do cd Denon DCD1015 ...........625zł.....szkoda gadac...bo nie ma z kim a wzmak z allegro jest nowka a gwarancja horna jest gówno warta bo po pierwsze NALEZY CZYTAC CO TAM NAPISALI MAŁYM DRUCZKIEM a po drugie Denon ma gowniany serwis w całej europie..

Natomiast z euro-gwarancją czy światową, jaką mozna dodatkowo wykupić w stanach, w Polsce bym uważał. Wykupiłem taką gwarancje na 5-lat na aparat cyfrowy w stanach. Gwarancję tę oczywiście zarejestrowałem. W Polsce po dwóch latach aparat nawalił. Zadzwoniłem do Fuji. Niestety nic i niczego nie honorują:)

Podobnie jest z autami. Owszem tu czy tam naprawią w serwisie ale odpłatnie. Klientowi pozostanie ubieganie sie o zwrot kosztów naprawy. Co innego asistance- to jedynie wyjście.

Natomiast wszyscy importerzy są malutcy w Polsce. Producenci ich olewają. Mówiąc więc o gwarancji, odnosi się jedynie do określonej odpowiedzialności danego importera w stosunku do konsumenta. Moze coś się zmieni, ale na razie rzeczywistość jest inna jeśli chodzi o wynalazki.

Pewno wielu Forumowiczow pamieta gościa ktory nazywal sie KASZPIROWSKI. Swego czasu ubawilem sie jak wprowadzono kasety VHS z jego ,,wystepami''. Zalecano kupowanie tylko kaset oryginalnych bo ,,leczenie'' kasetami przegrywanymi - bedzie nieskuteczne.

Ja sie zastanawia czy wciskanie takiej ciemnoty swiadczy o glupocie tych co to pisza czy ci co to wymyslili mysla ze cale spoleczenstwo jest takie glupie.

pozdrawiam kaszanka7

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.