Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z H/K HD730 - nie czyta płyt

Rhobaak

Rekomendowane odpowiedzi

Od pewnego czasu mój CDek zaczął sprawiać problemy - nie czyta niektórych płyt, na innych gubi ścieżki. Soczewka nie jest zabrudzona, próbowałem dociążania elementu dociskającego płytę - poprawa była, ale nie w każdym przypadku, poza tym szkoda napędu. Czy jest szansa naprawić to we własnym zakresie? Ile może kosztować naprawa w serwisie? Znacie może jakiś tani, ale solidny serwis w Warszawie (najlepiej centrum)?

https://www.audiostereo.pl/topic/25857-problem-z-hk-hd730-nie-czyta-p%C5%82yt/

W serwisie kroja ile sie da.Najlepiej odkrec obudowe i przeczytaj jakie oznaczenie ma twoj laser.W HD 710/ 720/730 itd jest inny.Akurat w spisie laserow nie mam odnosnika do HD 730.Wymiana nie jest trudna,ale trzeba uwazac przy wyciaganiu wtyczek jesli sa przewody (bardzo cienkie i urywaja sie)

Miałem podobne problemy z Cd HK HD 710.

Szukałem lasera (u mnie to był SOHOT 4), kupiłem na giełdzie, wymieniłem i ... kupa.

Okazało się, że w Harmanach po wymianie lasera trzeba coś tam ustawić. Wymieniałem wcześniej lasery w Technicsach i wszystko było ok. Ponieważ nie wiedziałem co i jak się tam reguluje, zawiozłem sprzęta do serwisu HK w Katowicach i muszę powiedzieć, że zrobili na mnie dobre wrażenie. Jest tam taki młody gość, powiedział, że SOHOT (koreański jakiś z Wolumenu) jest ok, ale lepiej wsadzić laser Sony. Zapakował, wyregulował, oddał SOHOT'a i wszystko hula jak wściekłe, CD-ka używa moja młodsza siostra, pakuje do niego najdziwniejsze przegrywki, w tym bardzo porysowane i nie ma żadnych problemów z czytaniem.

Osobiscie w kilku sztukach HD710 wymienialem laser i nie zdazylo sie,abym musial cos dodatkowo ustawiac(tracking,fokusitd).A laser kosztowal ok 20 zl.Zawsze staram sie kupowac w pewnym sklepie i nawet koreanskie,chinskie po wstawieniu dzialaja bez problemu.Moze kupiles jakis odpad produkcyjny lub kiepska szt.Ile zaplaciles za regulacje?(czysta ciekawosc)

Sprawdziłem - w moim HD 730 siedzi KSS240A. Poszukałem w sklepach internetowych, ale rozrzut cen jest duży - od 60 PLN (to pewnie jakiś zamiennik) do 200 PLN (co stanowi spory ułamek wartości sprzętu). Na tej stronie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jest oryginalny (?) za 112 PLN, więc chyba tutaj kupię.

Trochę straciłem jednak motywację;), bo kupiłem dzisiaj okazyjnie Denona DCD-435 za 90 PLN (z pilotem) - gra przyzwoicie i czyta wszystko bez zająknięcia:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.